CITY CODE ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΙΚΕ

Πολιτική Απορρήτου – Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με την επωνυμία «CITY CODE ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΙΚΕ» (εφεξής Εταιρεία) που εδρεύει στην Αθήνα, (Ιππάρχου 14, Αθήνα) σας ενημερώνει ότι η εκ μέρους του επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων [Νόμος 2472/1997, Νόμος 2774/1999, αποφάσεις και οδηγίες της ΑΠΔΠΧ, Κανονισμός «GDPR» (ΕΕ) 2016/679] και την παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

1.Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα

Είναι πληροφορίες που αφορούν ένα ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο εν ζωή άτομο, όπως και διαφορετικές πληροφορίες που εάν συγκεντρωθούν όλες μαζί μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση ενός συγκεκριμένου ατόμου (υποκείμενο των δεδομένων).

2. Επεξεργασία Δεδομένων

Είναι η εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται:

  • συλλογή, καταχώρηση και διατήρηση δεδομένων, η οργάνωση και τροποποίηση των δεδομένων, η αναζήτηση, ανάκτηση και χρήση των δεδομένων, η τυχόν αποκάλυψη δεδομένων σε τρίτο μέρος καθώς και η διαγραφή ή καταστροφή τους.

3. Υπεύθυνος Επεξεργασίας δεδομένων

Είναι το πρόσωπο, η εταιρεία ή οργανισμός που αποφασίζει τους «σκοπούς για τους οποίους» και «τα μέσα με τα οποία» γίνεται η επεξεργασία των δεδομένων. Ο σκοπός της επεξεργασίας αναφέρεται στο γιατί τα δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία και τα μέσα αναφέρονται στο πώς τα δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία.

  • Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων είναι εν προκειμένω η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με την επωνυμία «CITY CODE ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΙΚΕ» (εφεξής CITY CODE)

4. Για ποιους σκοπούς και ποια Δεδομένα συλλέγουμε & επεξεργαζόμαστε

Με τη συγκατάθεσή σας, επεξεργαζόμαστε τα ακόλουθα συνήθη προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε, είτε κατά την εγγραφή σας ως συνδρομητές στις εκδόσεις μας, είτε κατά την εγγραφή σας στην λίστα αποδεκτών του ενημερωτικού δελτίου μας (τύπου Newsletter), είτε κατά την υποβολή αιτήματος για την συμμετοχή σας σε διαγωνισμούς ή αιτημάτων που αφορούν δημοσίευση της δουλειάς σας. Τα δεδομένα αυτά είναι τα ελάχιστα αναγκαία α) για την απόκτηση της ιδιότητας του συνδρομητή με βάσει το Νόμο και το Καταστατικό μας, β) την εκπλήρωση των αιτημάτων που υποβάλετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας αλλά και δ) οποιαδήποτε άλλη πράξη επεξεργασίας κριθεί αναγκαία για την επίτευξη των σκοπών της επεξεργασίας μετά από προηγούμενη ενημέρωσή σας.

Ειδικότερα τα δεδομένα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα στοιχεία που αφορούν στο υποκείμενο των δεδομένων όπως: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλέφωνο επικοινωνίας, επάγγελμα και, σε περίπτωση αίτησης συνδρομής ή διαφήμισης, ΑΦΜ, Δ.Ο.Υ. και επαγγελματική έδρα (για λόγους τιμολόγησης).

5. Νομική Βάση συλλογής και επεξεργασίας Δεδομένων

Νομική βάση για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για τους παραπάνω σκοπούς είναι, στην περίπτωση της εγγραφής σας ως συνδρομητές στις εκδόσεις της CITY CODE.

(άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο γ του Κανονισμού «GDPR»), στην περίπτωση της αίτησης για συνδρομές ή διαφήμισης, η αναγκαιότητα της επεξεργασίας για την εκτέλεση σύμβασης (άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β του Κανονισμού «GDPR») και η συγκατάθεσή σας (άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α του Κανονισμού GDPR)· Στην περίπτωση αποστολής ενημερωτικών δελτίων η συγκατάθεσή σας (άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α του Κανονισμού GDPR).

6. Με ποιο τρόπο συλλέγουμε & επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας

Τα δεδομένα που μας παρέχετε αποθηκεύονται με ασφάλεια για όσο χρονικό διάστημα είναι απολύτως αναγκαίο για την επίτευξη των σκοπών για τους οποίους συλλέχθηκαν, μετά την πάροδο του οποίου καταστρέφονται. Σε κάθε περίπτωση, το κριτήριο για τον καθορισμό της περιόδου αυτής, βασίζεται στην τήρηση των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος και στις αρχές της ελαχιστοποίησης των δεδομένων, του περιορισμού της αποθήκευσης και της ορθολογικής διαχείρισης των αρχείων.

Τα δεδομένα σας δεν θα κοινοποιούνται σε τρίτους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που δεν εκτελούν καθήκοντα επαγγελματικού ή τεχνικού χαρακτήρα για την CITY CODE και δεν θα διαδίδονται. Η CITY CODE ΕΚΔΟΤΙΚΗ δύναται να αποκαλύψει τα δεδομένα σας: α) στο βαθμό που υποχρεούται εκ του νόμου β) για να εδραιώσει, ασκήσει, προστατεύσει τα νομικά της δικαιώματα γ) σε ανεξάρτητες αρχές του δημοσίου στα οποία χορηγήσατε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Οι ως άνω αναφερόμενοι παραλήπτες λαμβάνουν μόνο τα απαραίτητα δεδομένα για τις αντίστοιχες λειτουργίες τους και αναλαμβάνουν δεόντως την επεξεργασία τους μόνο για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω.

7. Πώς εξασφαλίζουμε την ασφαλή τήρηση και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων

  • επεξεργασία των δεδομένων σας πραγματοποιείται τόσο με χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών όσο και σε έντυπη μορφή και συνεπάγεται πάντοτε την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Στο πλαίσιο αυτό η CITY CODE Εκδοτική λαμβάνει κάθε τεχνική και οργανωτική προφύλαξη για να εμποδίσει την απώλεια, αθέμιτη χρήση ή την αλλοίωση των δεδομένων. Τα δεδομένα σας αποθηκεύονται σε κρυπτογραφημένα αρχεία και σε ασφαλείς διακομιστές που βρίσκονται σε εγκαταστάσεις με προστατευμένη και ελεγχόμενη πρόσβαση. Ειδικότερα, ο server στον οποίο βρίσκεται η ιστοσελίδα μας καθώς και τα email μας τηρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας και προστατεύονται με firewall και συστήματα antispam.

O ιστότοπος μας www.citycodemag.com διαθέτει κρυπτογραφημένο σύστημα SSL Certificate (Secure Sockets Layer) της εταιρείας GeoTrust RapidSSL ώστε να αποτρέπονται υποκλοπές προσωπικών δεδομένων από κακόβουλες ενέργειες.

Ωστόσο, η αποστολή πληροφοριών μέσω του διαδικτύου παρουσιάζει έμφυτα προβλήματα ασφάλειας και κατά συνέπεια η CITY CODE δεν δύναται να εγγυηθεί την απόλυτη ασφάλεια των δεδομένων που διακινούνται μέσω αυτού. Συνακόλουθα, ο χρήστης είναι υπεύθυνος να τηρεί απόρρητο τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιεί για την είσοδό του στον ιστότοπο της CITY CODE ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΙΚΕ. Σε περίπτωση παραβίασης σε κάποιο σύστημά μας, είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε εντός 72 ωρών.

8. Ποιοι έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας

  • Η CITY CODE διασφαλίζει ότι τα προσωπικά σας δεδομένα είναι προσβάσιμα μόνο από το εξουσιοδοτημένο προς τούτο προσωπικό της (τεχνικό και διοικητικό) και το λογιστήριο, που πρέπει να επεξεργαστεί τα δεδομένα για την εκτέλεση των καθηκόντων του και την υποστήριξη της CITY CODE ΕΚΔΟΤΙΚΗ στην παροχή των αιτούμενων υπηρεσιών. Τα άτομα που λαμβάνουν τα δεδομένα θα τα επεξεργάζονται, ανάλογα με την περίπτωση, ως Εκτελούντες την επεξεργασία ή πρόσωπα εξουσιοδοτημένα να επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων.

9. Ποια είναι τα δικαιώματά σας

Οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας αποστέλλοντας σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@citycodemag.gr προκειμένου να:

  • ενημερώνεστε σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων σας και να αποκτάτε πρόσβαση σε αυτά

  • ζητήσετε την διόρθωση, επικαιροποίησης ή/ και την διαγραφή τους.

  • εναντιωθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή σας.

  • υποβάλετε αίτημα για περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων σας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις

  • αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο.

10. Αρμόδια Εποπτική Αρχή

  • Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είναι αρμόδια για την προστασία των δικαιωμάτων της προσωπικότητας και της ιδιωτικής ζωής του ατόμου στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να χειρίζεται καταγγελίες και να ερευνά, αν χρειαστεί και από κοινού με εποπτικές αρχές άλλων κρατών μελών της ΕΕ, πιθανές παραβιάσεις της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Πριν υποβάλετε την καταγγελία σας θα πρέπει να απευθυνθείτε στην CITY CODE Εκδοτική ως Υπεύθυνο Επεξεργασίας, π.χ. ασκώντας τα, προβλεπόμενα από τα άρθρα 15 έως 22 ΓΚΠΔ, δικαιώματα, όπου αυτά εφαρμόζονται. Η CITY CODE Εκδοτική πρέπει να απαντά στο αίτημά σας χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και πάντως εντός μηνός από την υποβολή του αιτήματός σας. Αν το ζήτημα δεν επιλυθεί, μπορείτε να προβείτε σε καταγγελία στην Αρχή. Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η προαναφερόμενη διαδικασία, η Αρχή ενδέχεται να μην εξετάσει την καταγγελία.

11. Λοιποί όροι

Οι παρόντες όροι διατυπώθηκαν λαμβανομένων υπόψη τόσο της ραγδαίας ανάπτυξης του διαδικτύου όσο και του υπάρχοντος πλέγματος νομικών ρυθμίσεων. Σε αυτό το πλαίσιο η CITY CODE ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΙΚΕ δύναται να επικαιροποιεί την παρούσα Πολιτική Απορρήτου κατά διαστήματα δημοσιεύοντας την νέα έκδοση στον ιστότοπό της. Ο χρήστης που χρησιμοποιεί τον ιστότοπο και τις υπηρεσίες της CITY CODE τεκμαίρεται ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους αυτούς, εφόσον δεν υποβάλει αναφορά αντίρρησης. Αρμόδια δικαστήρια για την επίλυση τυχόν αναφυόμενων διαφορών ορίζονται τα Δικαστήρια των Αθηνών.

Όροι χρήσης Ιστότοπου

Η χρήση του ιστότοπου/ιστοσελίδας που ανήκει στην CITY CODE PUBLICATIONS P.C. υπόκειται στους όρους που ακολουθούν παρακάτω. Η χρήση του ιστότοπου αποτελεί τεκμήριο ότι ο χρήστης/επισκέπτης του ιστότοπου έχει μελετήσει, κατανοήσει και αποδεχτεί όλους τους όρους χρήσης που περιβάλλουν το συγκεκριμένο ιστότοπο. Σε περίπτωση διαφωνίας του χρήστη ή μη αποδοχής των όρων χρήσης που διέπουν τον ιστότοπο, ο επισκέπτης οφείλει να εγκαταλείψει ή να μην χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ή το περιεχόμενο του ιστότοπου.

Οι όροι που διέπουν τη χρήση της ιστοσελίδας μπορούν να αναθεωρούνται ή να προστίθενται χωρίς προειδοποίηση. Κάθε χρήστης/επισκέπτης είναι υποχρεωμένος να ελέγχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τις όποιες αλλαγές. Οι όροι χρήσης βρίσκονται σε εμφανές σημείο στον ιστότοπο ώστε να κάνει πιο εύκολη την ενημέρωση του επισκέπτη-χρήστη ώστε να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν χρησιμοποιήσει ή όχι τον ιστότοπο. Εφόσον συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον ιστότοπο-ιστόσελιδα τότε αποδέχεται τους όρους και τις όποιες αλλαγές προκύπτουν.

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (Copyright)

Τα πνευματικά δικαιώματα τρίτων που έχουν παραχωρηθεί στην εταιρεία, όπως Δελτία Τύπου, παρουσιάσεις καλλιτεχνών του εξωτερικού ή εσωτερικού, κείμενα και άρθρα αναγνωστών κ.α δίνονται στην εταιρεία για την πληροφόρηση του αναγνωστικού κοινού και με παραχώρηση άδειας χρήσης ή συγκατάθεση με email. Δυστυχώς είναι δύσκολο να ελέγξουμε εταιρείες παραγωγών που στέλνουν δελτία τύπου με φωτογραφίες αν κατέχουν τα πνευματικά δικαιώματα οπότε σε κάθε περίπτωση απευθύνεστε στους ίδιους που αναφέρονται, η εταιρεία μας δεν φέρει καμία ευθύνη. Το περιεχόμενο με δικαιώματα τρίτων είναι ένα 5% – 10% σε σχέση με το υπόλοιπο 90% που είναι πρωτογενές υλικό της εταιρείας μας. Το περιεχόμενο του ιστότοπου όπως αναφέρουμε αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της CITY CODE PUBLICATIONS P.C και απαγορεύεται η χρήση οποιοδήποτε, μέρος ή ολόκληρο, είτε αφορά κείμενα, γραφιστικά, εικόνες, φωτογραφίες, βίντεο κλπ από τρίτους για εμπορικούς και μη σκοπούς. Η γραπτή άδεια από τον εκδότη, ιδιοκτήτη πνευματικών δικαιωμάτων, της CITY CODE Publications είναι υποχρεωτική σε αντίθετη περίπτωση θα λάβουμε τα νόμιμα.

Το περιεχόμενο ιστότοπου διατίθεται στους επισκέπτες/ χρήστες της για προσωπική χρήση εντός του ιστότοπου (Απαγορεύονται τα Print Screen, Downloading κοκ). Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητη η αναφορά στην πηγή (αναφορά στον ιστότοπο /ιστοσελίδα).

Επιτρέπεται η εκτύπωση του περιεχομένου του ιστότοπου, υπό την προϋπόθεση ότι αυτά δεν θα αλλοιωθούν, τροποποιηθούν ή μεταβληθούν με οποιοδήποτε τρόπο και μόνον εφόσον προορίζονται για προσωπική χρήση από τον ίδιο τον χρήστη.

Για τα πνευματικά δικαιώματα τρίτων που εμφανίζονται στον ιστότοπο μετά από παραχώρηση τους στην εταιρεία μας, είναι οι μόνοι υπεύθυνοι και κάτοχοι ώστε σε περίπτωση που κάποιος χρήστης επιθυμεί να τα χρησιμοποιήσει θα πρέπει να ζητήσει τη σχετική άδεια από τον ιδιοκτήτη του πνευματικού έργου.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών ή γραφικών δικής μας πνευματικής ιδιοκτησίας, τότε η επικοινωνία μαζί μας είναι επιβεβλημένη στο info@citycodemag.com

Ακρίβεια πληροφοριών περιεχομένου ιστότοπου

Το περιεχόμενο του Ιστότοπου είναι καλλιτεχνικό/ψυχαγωγικό και όχι ειδησεογραφικό, ούτε πολιτικό. Οι πληροφορίες που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα μας είναι όσο το δυνατόν ελεγμένες. Σε κάθε περίπτωση οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες μέσω των συνεντεύξεων εκφράζουν τους ίδιους και όχι το περιοδικό στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης.. Τυχόν κείμενα αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και όχι τη CITY CODE. Οι συντάκτες μας επικεντρώνονται κυρίως στο καλλιτεχνικό έργο των φιλοξενούμενων προσώπων.

Χρήση links μέσω ιστότοπου για την μεταφορά σε ιστότοπους τρίτων (links) 

Ο ιστότοπος παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε δικτυακούς τόπους τρίτων μέσα από κατάλληλους συνδέσμους (links), όπως Social media ή άλλες ιστοσελίδες. Οι εν λόγω σύνδεσμοι έχουν τοποθετηθεί αποκλειστικά για τη διευκόλυνση ή ενημέρωση των επισκεπτών/ χρηστών της, ενώ οι δικτυακοί τόποι στους οποίους παραπέμπουν υπόκεινται στους αντίστοιχους, των δικτυακών αυτών τόπων, όρους χρήσης. Η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο τους καθώς θα πρέπει να ενημερώνεστε τόσο για τους όρους χρήσης και πολιτική απόρρητους τους, υποχρέωση του χρήστη και όχι δική μας. Εφόσον ο χρήστης/επισκέπτης του Ιστότοπου αποφασίσει να χρησιμοποιήσει μέσω των λινκς τις υπηρεσίες τρίτων, το πράττει με δική του ευθύνη και μόνο.

Διαβάζοντας και κάνοντας χρήση της πλατφόρμας της CITY CODE αποδέχεστε τη χρήση cookies, τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου.

Διαβάστε περισσότερα

CITY CODE © 2018 - All Rights Reserved (Photos & Articles)