Την Ζωή Μυλωνά την γνωρίσαμε πριν δυο χρόνια περίπου στην Παράσταση «MEDIA REDUX” σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου, όσοι είχαν την ευκαιρία να την δουν είχαν μείνει έκπληκτοι για την εξαιρετική ερμηνεία της, ως σύγχρονη Μήδεια, τότε μόλις 19 χρονών υποδυόταν μια 27χρονη. Το έργο παίχτηκε στην Αθήνα στα αγγλικά με Ελληνικούς Υπέρτιτλους. 

Τι όμως την ρωτήσαμε και τι μας απάντησε;

CC: Πώς είναι να ζεις στην Αμερική προ κρίσης και μετά την κρίση; Έχει αλλάξει κάτι στην νοοτροπία των Αμερικάνων, στο άκουσμα της Ελλάδας;

Ζωή: Πριν την κρίση ελάχιστοι γνώριζαν για την Ελλάδα και αυτοί για τα πολύ γνωστά, για την Μυθολογία ή Για την Μύκονο. Όσον αφορά τα οικονομικά ή ιστορικά κανείς δεν είχε ιδέα. Όχι όμως ότι τώρα έχουν, απλά τώρα κάνουν πως γνωρίζουν ή θέλουν να δείχνουν ότι ξέρουν.

Με ρωτάνε συχνά ή μάλλον θεωρούν δεδομένο ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και απάτες και ένα σωρό κοσμητικά επίθετα, δεν αναφέρονται μόνος προς τους πολιτικούς άλλα προς όλους τους Έλληνες. Αλλά και πάλι είναι μεμονωμένες περιπτώσεις, ο μέσος Αμερικάνος δεν ασχολείται καθόλου με τα πολιτικά και έτσι δεν έχει ιδέα.

CC: Τι τους απαντάς σε τέτοιες προκατειλημμένες απόψεις;

Ζωή: Προσπαθώ να τους εξηγήσω πως τα πράγματα έχουν ότι η αλήθεια δεν κρύβεται στην Τηλεόραση ή στα όσα ακούν άλλα ότι τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Τους μιλάω για την Ιστορία μας και  πως τα πράγματα έχουν με την Ευρώπη και αρχίζουν να τα βλέπουν πιο ξεκάθαρα, τουλάχιστον από τον περίγυρο μου.

CC: Τι σπουδάζεις; Πως είναι τα πανεπιστήμια εκεί;

Ζωή: Η φοιτητική ζωή στην Αμερική είναι πολύ καλή, με πολύ καλές σχολές και καθηγητές γνώστες του αντικειμένου που διδάσκουν με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα μιας και σπουδάζω Κινηματογράφο & Φωτογραφία. Οι παροχές είναι πολύ καλές αλλά αλίμονο αν δεν υπήρχαν όλα αυτά όταν τα δίδακτρα είναι πολύ ακριβά ή απλησίαστα πολλές φορές αν δεν έχεις πάρει υποτροφία με δυσκολία μπορείς να σπουδάσεις.

CC: Τι αγαπάς στην Ελλάδα;

Ζωή: Αγαπώ Υπερβολικά πολύ την Ελλάδα, όχι μόνο για την φύση της, έχει εξαιρετική φύση στην Ελλάδα το διαπιστώνεις όταν ζεις μακριά της γιατί όταν μένεις εκεί σου φαίνεται συνηθισμένη όμως στην πραγματικότητα αυτή η Ελληνική φύση είναι μοναδική. Αγαπώ την Ελλάδα για τους ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους της.

CC: Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα;

Ζωή: Μου λείπουν τα χαμόγελα και οι συζητήσεις όπως μοναδικά ξέρουν να κάνουν οι φίλοι μου, πράγμα δύσκολο για την Αμερική.

 ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!