Το Citycode στις πρόβες της παράστασης «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού»

Μιλήσαμε με τους συντελεστές*

Ένα έργο του Ι. Καμπανέλλη, που σπάνια ανεβαίνει στο θέατρο θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από την 1η Δεκέμβρη στο θέατρο » Τζένη Καρέζη» . Ο λόγος για τα «Τέσσερα πόδια του τραπεζιού» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Δάμπαση.

Το Citycode βρέθηκε στις πρόβες της παράστασης και συνομίλησε με τον σκηνοθέτη Γιώργο Δάμπαση αλλά και με τους ηθοποιούς, Ντίνα Μιχαηλίδη,Ηρώ Μπέζου, Μιχάλη Τιτόπουλο, Πέτρο Σπυρόπουλο, ο Φώτη Λαζάρου, Αλέξανδρο Σωτηρίου, Κλεοπάτρα Μάρκου και Ιωάννα Ασημακοπούλου.

Ο Γιώργος μας μίλησε για την σκηνοθετική του ματιά πάνω στο νεοελληνικό έργο και πως τον ενδιαφέρει οι ηθοποιοί πάνω στη σκηνή να ζουν με το σώμα τους, παραπάνω από ότι ζουν με το πνεύμα τους. Ενώ τελικός στόχος είναι όπως θα μας πει χαρακτηριστικά είναι: «Σώμα, πνεύμα και ψυχή να γίνουν ένα!» Επίσης μας ξεκαθαρίζει τι βλέπει εκείνος ως «μοντέρνο»…

Οι Ηρώ Μπέζου, ο Μιχάλη Τιτόπουλος, ο Πέτρος Σπυρόπουλος, ο Φώτης Λαζάρου, ο Αλέξανδρος Σωτηρίου, η Κλεοπάτρα Μάρκου και η Ιωάννα Ασημακοπούλου θα γίνουν, για λίγο τουλάχιστον, αδέρφια, όπως απαιτούν οι ρόλοι τους στο έργο!

Μόνο που και οι εφτά κληρονομούν μια μεγάλη βιομηχανική επιχείρηση μετά τον θάνατο του πατέρα που ακόμα δεν φαίνεται να είναι ένα άμεσο γεγονός…..

Έτσι τους παρακολουθούμε μέσα από ανελέητες ραδιουργίες και λυσσαλέους καβγάδες να προσπαθούν να κερδίσουν ο,τι περισσότερο μπορούν,μπλέκοντας συνεχώς σε κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Ζητήσαμε από τους εφτά ηθοποιούς να μας συστήσουν τους ρόλους τους.

Η Ντίνα Μιχαηλίδη ερμηνεύει την θεία στην παράσταση, την αδερφή του πατέρα, που εδώ θα την δούμε «λίγο διαφορετικά από οτι την περιγράφει ο συγγραφέας».

Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν, τι είπαν οι συντελεστές στην κάμερα:


«Τα Τέσσερα πόδια του τραπεζιού» πρεμιέρα 1η Δεκέμβρη 2015

Ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Δάμπασης

Σκηνικά/Κοστούμια: Μίκα Πανάγου

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Επιμέλεια Κίνησης: Εύα Μιχαλά

Βοηθός Σκηνοθέτη: Θαλασσιά Αντωνοπούλου

Μουσικη Φοιβος Δεληβοριας

 

Παίζουν οι ηθοποιοί :

Ντίνα Μιχαηλίδη

Ιωάννα Ασημακοπούλου

Φώτης Λαζάρου

Ηρω Μπέζου

Μιχάλης Τιτόπουλος

Αλέξανδρος Σωτηρίου

Πέτρος Σπυρόπουλος

Κλεοπάτρα Μάρκου

Εύα Μιχαλά

 

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00μ.μ.

Γενική Είσοδος: 14,00 €

Φοιτητικό/Ανέργων: 8,00 €

Προπώληση: 12,00 €

Θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Ακαδημίας 3, τηλ.2103636144- 2103644921

 *ένα τεχνικό πρόβλημα στην κάμερα μας και λόγω ότι είχε κλειστεί το ραντεβού με τους συντελεστές το βίντεο που παρουσιάζουμε είναι χαμηλής ανάλυσης και ζητάμε συγγνώμη.