Τόπος για πνευματική αναζήτηση

Το πρώτο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης» ιδρύθηκε από τον Ευριπίδη Βασιλόπουλο το 1955. Σήμερα το μικρό γωνιακό βιβλιοπωλείο έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα των βορείων προαστίων αλλά και όλης της Ελλάδας.

Πολλές φορές είναι δύσκολο να περιγράψεις έναν χώρο χωρίς να μεροληπτείς και αυτή είναι μία από αυτές. Πρόκειται για ένα βιβλιοπωλείο που διατηρεί τα στοιχεία του κλασικού την ώρα που η ατμόσφαιρα που αναδίδει είναι ταυτόχρονα επαγγελματική και φιλική.

Το πάντα πρόσχαρο προσωπικό είναι στη διάθεση του φιλαναγνωστικού κοινού για οποιαδήποτε πληροφορία, ενώ παράλληλα συμπεριφέρεται με διακριτικότητα σε όσους θέλουν να περιηγηθούν στους ορόφους.

Στα ευρύχωρα βιβλιοπωλεία που στεγάζονται στο Χαλάνδρι και στην Κηφισιά -δύο διαφορετικοί χώροι όσον αφορά την εργονομία τους αλλά ίδιοι όσον αφορά το κοινό όραμά τους, την πνευματική αναζήτηση- οι επισκέπτες μπορούν να πιουν τον καφέ τους ξεφυλλίζοντας.

Μια ελληνική επιχείρηση που στηρίζει το εργατικό δυναμικό της και επιμένει, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, να προσφέρει πνευματική τροφή δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί πρώτιστη επιλογή για τους κατοίκους των βορείων προαστίων και όχι μόνο αφού μπορείτε να την «επισκεφθείτε» και online.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι εκδηλώσεις που φιλοξενούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα δύο βιβλιοπωλεία, με παρουσιάσεις νέων βιβλίων αλλά και πολιτιστικές βραδιές -που ενισχύουν τον διάλογο μεταξύ συγγραφέων και αναγνωστών και διαδίδουν τη λογοτεχνία και την ποίηση-, αναγνωστήριο και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο «Ευριπίδης» συγκαταλέγεται στα ωραιότερα βιβλιοπωλεία διεθνώς και αυτό οφείλεται κυρίως στην ποιότητα των βιβλίων και λευκωμάτων που διαθέτει, αλλά και στους αφανείς ήρωες, τους ίδιους τους ιδιοκτήτες του, που προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Ως City Code νιώθουμε ιδιαίτερα τυχεροί που τα συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία είναι χώροι δωρεάν διανομής του περιοδικού μας.