γράφει ο Γιώργος Μπίλιος

Σε παρατεταμένη απεργία βρίσκεται εδώ και 2 μήνες ο Ήλιος πάνω απ΄ τον Αττικό ουρανό. Στις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Ήλιος δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες για τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση. Σιβυλλικά ανέφερε μόνο ότι «Η Άνοιξη μπορεί να περιμένει. Ο Ήλιος όχι.» Έγκυρες πηγές μίλησαν αρχικά για «σημάδια κόπωσης» και άλλες για «ψυχολογικές διαταραχές», ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι «έχει κλειστεί στον εαυτό του και δεν μιλάει σε κανέναν, είναι στον κόσμο του», δείχνοντας έτσι την απόγνωση στην οποία έχει περιέλθει. Η Σελήνη, όταν ζητήθηκε η γνώμη της, είπε μόνο «που είναι ο Χο-χο;», μοιράζοντας επίσης ερωτηματικά στους εμβρόντητους θαμώνες. Ο ίδιος ο Ήλιος είχε αναφερθεί σε ανύποπτη στιγμή στο γεγονός ότι «δεν μου αρέσει να με θεωρούν δεδομένο», κάνοντας πολλούς να εικάζουν ότι αυτός μπορεί να είναι ο λόγος της αποχής του από τη δράση.

Οι Αθηναίοι έχουν ξεκινήσει ήδη τις δεήσεις, μάλιστα ο Δήμος Αθηναίων επεξεργάζεται σχέδιο καλοπιάσματος του Ήλιου για να επανέλθει η Άνοιξη στην εποχή της. Γι’ αυτό έχει οργανώσει μουσική εκδήλωση με γνωστούς καλλιτέχνες και τραγούδια που υμνούν τις ευεργετικές ιδιότητες του Ήλιου, όπως τα «Ήλιε μου, ήλιε μου», «Ήλιε μου, ήλιε μου βασιλιά μου», «Ain’t no sunshine», «You are my sunshine», «Sunny», κλπ, ενώ επίσης έχουν τυπωθεί μπλουζάκια για όλους τους συμμετέχοντες, με μηνύματα όπως «Sun με κοιτάς», «Ήλιε εσύ superstar», «Sun να μην πέρασε μια μέρα».

Η κυβέρνηση απ΄την πλευρά της απευθύνει ανοιχτή έκκληση στον Ήλιο, επισημαίνοντας ότι «σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, η απώλεια του Ήλιου μπορεί να αποβεί καταστροφική για την πορεία του ελληνικού τουρισμού και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας. Ο Ήλιος είναι ζωογόνος παράγοντας και αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας. Του απευθύνουμε έκκληση επιστροφής και δεσμευόμαστε στην αποκατάσταση του ονόματός του». Τέλος, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης ήρθαν σε επαφές με την κοινότητα Ινδιάνων που βρίσκεται στην Ελλάδα, προσπαθώντας να σταματήσουν τις προσευχές τους για τη βροχή. «Νταξ. Φτάνει με τη βροχή πια. Πείτε και κάτι για τον Ήλιο, επιτέλους. Μούσκεψε το «είναι» μας», ήταν κάποιες από τις βαρυσήμαντες δηλώσεις που βρήκαν το φως της δημοσιότητας. Οι επόμενες μέρες θεωρούνται κρίσιμες για τη διαπραγμάτευση. Οι 2 πλευρές εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξες για την εξεύρεση αμοιβαίας συμφέρουσας λύσης. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον ουρανό, περιμένοντας τον Ήλιο να λύσει τη σιωπή του και να ξεπροβάλλει και πάλι. Ίδωμεν…