Από τις ήσυχες πλέον γειτονιές της Αθήνας, με πολύ καλλιτεχνικό κόσμο να εγκαθίσταται μόνιμα εκεί, αλλά και πολλά ατελιέ καλλιτεχνικής δημιουργίας να συνυπάρχουν, δύο σχεδιάστριες βρήκαν τον δικό τους χώρο, τον διαμόρφωσαν σύμφωνα με το προσωπικό τους γούστο και δημιούργησαν δύο ατελιέ, συστεγάζοντας τα όνειρα και τις δημιουργίες τους σε ένα διώροφο κτήριο στην καρδιά του Ψυρρή.

 Το ραντεβού μας κλείστηκε στις 9:30, πίνουμε καφεδάκι στο σοκάκι έξω από το ατελιέ, ο κόσμος περνάει και χαιρετάει τα κορίτσια, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

 Η Κατερίνα και η Δήμητρα ένωσαν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις και δημιούργησαν έναν χώρο κόσμημα στου Ψυρρή. Αφήνεσαι στις ιδέες τους, σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής που θυμίζει λίγο από Βαρκελώνη ή και Παρίσι.

 Η Κατερίνα Σαβράνη, παράλληλα με την πετυχημένη της πορεία στην υποκριτική τέχνη, σχεδιάζει και κατασκευάζει χειροποίητα αντικείμενα. Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει τη συλλογή SAVRANICREATIONS, σχεδιάζοντας νυφικά υποδήματα, κουάφ, αλλά και στέφανα γάμου, δίνοντας ένα διαφορετικό στιλ την ημέρα του γάμου της νύφης.

 Η Δήμητρα Αντωνέα σχεδιάζει νυφικά, δημιουργώντας ένα σπουδαίο προφίλ στον χώρο της νυφικής μόδας. Η φίρμα MadeBridebyANTONEA χρόνια τώρα προσφέρει μια διαφορετική και καλαίσθητη πρόταση για τις νύφες.

 Σε ένα διώροφο ατελιέ, στην καρδιά του Ψυρρή, δύο νέοι άνθρωποι, δύο ταλαντούχες γυναίκες, δημιουργούν αυτό που κάθε νύφη ονειρεύεται, μία εμφάνιση ξεχωριστή για την πιο ιδιαίτερη στιγμή της ζωής της. Σε ένα φιλικό περιβάλλον συστέγασαν τα όνειρά τους, στο ισόγειο η Δήμητρα δημιουργεί υψηλής αισθητικής νυφικά και στον όροφο η Κατερίνα τα συμπληρώνει με τις δημιουργίες της προσδίδοντας ιδιαίτερες λεπτομέρειες στην καλαίσθητη εμφάνιση της νύφης.

 Πώς πάρθηκε η απόφαση να συστεγαστείτε στον ίδιο χώρο; Υπήρξαν δυσκολίες από αυτή την επαγγελματική συνύπαρξη;

 Δήμητρα: Η συνεργασίας μας προϋπήρχε, δεδομένου ότι εγώ είχα ήδη το ατελιέ νυφικών μου στου Ψυρρή και η Κατερίνα ήταν εξωτερική συνεργάτης. Όταν είδαμε ότι η συνεργασία αυτή ευδοκιμούσε και υπήρχε και αποδοχή από τις πελάτισσες, αποφασίσαμε να γίνει σε μόνιμη βάση και να συστεγαστούμε.

 Κατερίνα: Δυσκολίες δεν υπήρξαν, γιατί, κατά το στάδιο που δούλευα ως εξωτερική συνεργάτης, διαπιστώσαμε ότι έχουμε κοινή αισθητική και όραμα για τη δουλειά μας.

 Θα το προτείνατε και σε άλλους ανθρώπους με δημιουργικότητα να πράξουν κάτι ανάλογο;

 Δήμητρα & Κατερίνα: Φυσικά. Όχι απλώς θα το προτείναμε, αλλά πλέον κρίνεται και απαραίτητο. Το απαιτεί και η ίδια η αγορά να βρίσκονται συναφή πράγματα σε έναν κοινό τόπο. Είναι μια τάση η οποία έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια από το εξωτερικό και σιγά-σιγά έρχεται και σε εμάς. Συνεχώς εμφανίζονται πολυχώροι που στεγάζουν ακόμα και ετερόκλιτα πράγματα, όπως ένα cafegallery. Βέβαια, όλα αυτά προϋποθέτουν την ύπαρξη όμοιας λογικής από τους συνεργάτες και από κοινού προσπάθεια.

 Η επιλογή της τοποθεσίας έγινε από κοινού; Γιατί στου Ψυρρή;

 Κατερίνα: Όχι, δεν έγινε από κοινού, γιατί η Δήμητρα είχε ήδη 4 χρόνια το ατελιέ νυφικών της στη γειτονιά αυτή. Αλλά με έβρισκε σύμφωνη, δεν σκεφτήκαμε ποτέ να αλλάξουμε περιοχή.

 Δήμητρα: Είναι μια γειτονιά πολυπολιτισμική, με μεγάλο ενδιαφέρον, πολλές προτάσεις για όλα τα γούστα, μια γειτονιά που δεν κοιμάται ποτέ!

 Ανοίξατε πριν από 3 χρόνια περίπου, πώς ήταν το Ψυρρή τότε, πώς είναι σήμερα;

 Δήμητρα & Κατερίνα: Ανέκαθεν του Ψυρρή ήταν περιοχή που προσέλκυε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών και είναι ανθεκτική στο χρόνο. Αποτελούσε πάντα σημείο συνάντησης καλλιτεχνών, εμπόρων, αλλά και τόπο διασκέδασης. Το γεγονός ότι στον ίδιο δρόμο βρίσκεις ένα σύγχρονο ατελιέ νυφικών, ένα παλιό μανάβικο, αλλά και ένα Μουσείο Γαστρονομίας είναι από τα πιο γοητευτικά στοιχεία της περιοχής.

 Πώς πραγματοποιείται η συνεργασία μεταξύ σας;

 Δήμητρα & Κατερίνα: Ο σκοπός μας είναι να κάνουμε στις πελάτισσές μας ολοκληρωμένες προτάσεις για την εμφάνισή τους την ημέρα του γάμου τους. Ανάλογα με το νυφικό της επιλογής τους, τους προτείνουμε τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που ταιριάζουν. Βέβαια, τίποτα δεν είναι δεσμευτικό. Μια νύφη μπορεί να διαλέξει είτε νυφικό είτε παπούτσια, χωρίς την υποχρέωση να τα «κλείσει» όλα.

 Πόσο προσιτές είναι οι προτάσεις σας;

 Δήμητρα & Κατερίνα: Αντιλαμβανόμενες την οικονομική κατάσταση που υπάρχει, επιλέξαμε να είμαστε ευέλικτες σε αυτόν τον τομέα. Συζητάμε πάντα με την πελάτισσα σχετικά με το ποσό που μπορεί να διαθέσει και αναλόγως επιλέγουμε τα υλικά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. Μας βοηθάει και το γεγονός ότι τα πάντα γίνονται custommade και δεν υπάρχουν fix τιμές.

 Επηρεάζει η εκάστοτε μόδα των περιοδικών την επιλογή μιας νύφης για το σχεδιασμό του νυφικού ή του νυφικού υποδήματος που θα φορέσει την ημέρα του γάμου της;

 Δήμητρα: Μα, τα περιοδικά προβάλλουν τις τάσεις της μόδας που προτείνουμε εμείς οι σχεδιαστές. Η μόδα τροφοδοτεί τα περιοδικά, σπάνια συμβαίνει το αντίστροφο. Και βέβαια είναι επιθυμητό οι νύφες να τα συμβουλεύονται.

 Κατερίνα: Όσον αφορά στα παπούτσια, το πράγμα λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Η αλήθεια είναι ότι το νυφικό παπούτσι δεν έχει τόσο μεγάλη προβολή στα περιοδικά όσο το φόρεμα και δεν υπάρχουν και πολλοί επαγγελματίες custommade υποδήματος.

 Σας έχουν ζητήσει κάτι πολύ εξεζητημένο που αισθητικά δεν σας κολλούσε;

 Δήμητρα & Κατερίνα: Συνήθως οι νύφες που μας επισκέπτονται έχουν κάνει την έρευνά τους και έρχονται προετοιμασμένες γι’ αυτό που θα δουν. Ενημερώνονται από τα sites μας στο Internet ή το Facebook και βλέπουν φωτογραφίες, οπότε γνωρίζουν την αισθητική μας.

 Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που σας κάνει να κάνετε τη διαφορά;

 Δήμητρα & Κατερίνα: Είναι μια σύνθεση όλων αυτών που προείπαμε. Ο ενδιαφέρων χώρος, οι προτάσεις μας για ολοκληρωμένη εμφάνιση την ημέρα του γάμου και η ευελιξία στις τιμές. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον φιλικό και προσωπικό.

 

Οι φωτογραφίες ανήκουν αποκλειστικά στο CITY CODE και απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση χωρίς τη γραπτή έγκριση.