RSN 

Μουσικός – Dj – Παραγωγός

Συνέντευξη: Γιώργος Μπίλιος

Hip hop beats και soul επιρροές, ηλεκτρονικό ύφος, dark ατμόσφαιρες, φωνητικοί ακροβατισμοί, όλα επηρεασμένα από τη μουσική σκηνή του Bristol, βρίσκονται μέσα στο «Αnalog Memories». Το νέο album του RSN, το οποίο αποτελεί την πιο φιλόδοξη δισκογραφική του δουλειά μέχρι σήμερα, είναι εδώ και ήδη έχει προκαλέσει. Ο ίδιος μιλάει στο City Code αυτού του μήνα γι’ αυτό και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα…

RNS gia site 1

Φωτογραφίες: George Alexandrakis Photography

Αυτό που νομίζω ότι είναι ένα χαρακτηριστικό του νέου σου δίσκου είναι ότι έχεις καταφέρει να μπλέξεις τόσα φαινομενικά ανόμοια είδη μουσικής και να βγάλεις προσωπικό ήχο. Αυτό έγινε επί τούτου ή έτυχε;

Έγινε επί τούτου! Είχα ακριβώς το concept για το album που ήθελα να βγάλω και δούλεψα πάνω σε αυτό.

Είναι πρόκληση για εμένα να προσπαθώ να μπλέκω τις διαφορετικές επιρροές μου και το αποτέλεσμα αυτού να έχει μια αισθητική η οποία στο τέλος να με εκφράζει και κατ’ επέκταση να είναι εγώ.

Ήξερα ακριβώς τι θέλω να κάνω και με ποιούς ανθρώπους ήθελα να συνεργαστώ για να βγει το Analog Memories.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=o1yp-swZtaM[/embedyt]

Βινύλιο ή CD? Είναι κάτι σαν analog memories ή υπάρχει κάποια άλλη σχέση;

Βινύλιο! Δεν είναι μόνο ο ήχος του αλλά και η όλη διαδικασία στην οποία σε βάζει για να ακούσεις μουσική. Tώρα αν με ρωτάς για τον τίτλο του άλμπουμ, θα έλεγα ότι έχει να κάνει γενικά με τον αναλογικό ήχο και την όλη αισθητική του. Πρόκειται για ένα άλμπουμ με 11 κομμάτια, τα τέσσερα από αυτά είναι ορχηστρικά. Στο κομμάτι των φωνών έχω συνεργαστεί με ξένους (Kathrin deBoer, Nell Mess) αλλά και έλληνες καλιτέχνες (Tareq, Thaliah, BnC, Kelly Koutla). Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος γιατί κατάφερα να συνεργαστώ με μουσικούς που τους εκτιμώ πολύ και πίστεψαν σε αυτήν την δουλειά (Σεραφείμ Τσοτσώνης, Dennis Morfis, Dub hope Joint, Ricky F.Abulous, Beatride, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Κωστας Ιωαννίδης κ.α.). Το Mastering ανέλαβε ο Timewarp ο οποίος έβαλε και αυτός την τελευταία πινελιά στον ήχο του δίσκου. Τέλος όλο το design του cd ανέλαβαν οι Till Noon.

RNS gia site 2

Τι θεωρείς τον εαυτό σου περισσότερο; Μουσικό, dj, παραγωγό; Ή μήπως όλες αυτές οι ιδιότητες βοηθούν στο blend του τελικού σου αποτελέσματος;

Στην ουσία ενώνω όλα αυτά μαζί για να βγει το αποτέλεσμα που υπάρχει στις δουλειές μου. Μου είναι δύσκολο να δηλώσω ένα πράγμα ή να βάλω το ένα πάνω από το άλλο.

Τι άλλο κάνει ο RSN όταν δεν σκέφτεται για «μουσική»;

Βλέπω ταινίες. Μου αρέσει πάρα πολύ το σινεμά. Ε εντάξει θα σου πω και την ένοχη συνήθεια μου, να ψάχνω το επόμενο μηχάνημα (synth, effects κλπ) που θα αγοράσω!

RNS gia site 4

Θυμάμαι ότι όταν είχα διαβάσει για πρώτη φορά (γιατί υπήρξαν κι άλλες μετά) το «Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι» το έκανα δώρο σε όσους φίλους ήξερα. Το ίδιο είχα πάθει με το «SnowGoose» των Camel. Εσύ τι θα δώριζες σε φίλους σου που σ’ έχει σημαδέψει; Που είναι δλδ κομμάτι από τον εαυτό σου (αν δεν το έχεις κάνει ήδη…).

Σίγουρα το live dvd των Portishead!

Η σχέση σου με το εξωτερικό είναι απ΄ ότι ξέρω ιδιαίτερη ενεργή. Πως το διαχειρίζεσαι; Ποιο είναι το interactivity με τους ανθρώπους και την κουλτούρα τους; Σκέφτεσαι να δοκιμάσεις την τύχη σου έξω (με την έννοια της αλλαγής έδρας);

Νιώθω ευγνώμων στη μουσική που μου έχει δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψω πολύ, να παίξω σε άλλες χώρες, να δω άλλα μέρη και συνήθειες και να γνωρίσω ανθρώπους που δεν θα τους γνώριζα αν δεν έκανα αυτή τη δουλειά. Έχω πάρει πολλά από όλο αυτό.

Ο κόσμος που έχω συναντήσει στο εξωτερικό είναι πολύ ανοιχτός σε νέες ιδέες και μουσικές. Αναφορικά με το αν θα έφευγα ο καιρός θα δείξει. Θέλω να κάνω σταθερά βήματα και όταν νιώσω σίγουρος θα το κάνω.

RNS gia site 3

Πως φαντάζεσαι τη μουσική σου εξέλιξη; Τι θα προσδοκούσες από τον εαυτό σου;

Να ακουστεί και να ταξιδέψει όσο περισσότερο γίνεται το »Analog Memories». Θέλω να εξελίσσομαι συνεχώς και κάθε δουλειά μου να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Και φυσικά να συνεχίσω με ακόμα περισσότερη αγάπη και ενθουσιασμό αυτό που κάνω.

RSN Facebook Page

RSN Youtube Channel

http://rsnmusic.bandcamp.com/

http://soundcloud.com/arisrsn //