Ο Ζωγράφος Ron English αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης τέχνης. Φουτουριστικός και πολύπλευρος καλλιτέχνης γεννημένος το 1959. Ο Ron δημιουργεί υπερρεαλιστικά ποπ έργα.

Ένας από τους πιο παραγωγικούς και αναγνωρίσιμους μέσω της τέχνης του εν ζωή καλλιτέχνες. Οι εικόνες του Ron έχουν εκτεθεί από δρόμους, ταινίες, βιβλία όσο και μεγάλες gallery και μουσεία του κόσμου.

O ίδιος επινόησε τον όρο POPaganda για να περιγράψει μια μίξη υψηλών και χαμηλών πολιτισμικών σημείων αναφοράς, από τους μυθολογικούς σούπερ ήρωες μέχρι τα Τοτέμ της παγκόσμιας ιστορίας της τέχνης, οι πίνακες του θυμίζουν κάτι από τις εικόνες που έχουμε δει αλλά με μια εντελώς και πιο ευφάνταστη εκδοχή, επικοινωνεί την άλλη πλευρά της ιστορίας από εκείνη που αρχικά έχει αποτυπωθεί.

screen-shot-2015-05-19-at-2-11-00-pm

Η Guernica του Pablo Picasso ενέπνευσε τον English Ron για να δημιουργήσει μία σειρά από πίνακες (λάδι σε καμβά) με pop στοιχεία δίνοντας το δικό του μήνυμα. Η αναδρομική έκθεση πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη ( Allouche gallery ) και διήρκεσε μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου 2016.

Αξίζει να δεις περισσότερα έργα του Ron English ΕΔΩ