Βρεθήκαμε στην ατομική έκθεση «Restless Speed» της ζωγράφου Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη στον πολυδιάστατο χώρο τέχνης ΣTOart Κοραή.

Αυτοκίνητα της Formula 1, αποτυπωμένα σε μεγάλης κλίμακας καμβάδες, με έντονα χρώματα και δυνατές γραμμές, όπως άλλωστε είναι και η ζωγραφική της καλλιτέχνιδος.

Τα έργα της Μίνας Βαλυράκη έχουν τόση ένταση που θαρρείς ότι ξεχύνονται έξω από τα όρια του καμβά κι αυτό συμβαίνει σε όλα: αθλητές, στιγμιότυπα πόλης, αυτοκίνητα που διανύουν μεγάλες ταχύτητες, ένας παλμός της σύγχρονης ζωής που αποτυπώνεται με ακρίβεια.

Η καλλιτεχνική ταυτότητα της ζωγράφου είναι αναγνωρίσιμη και δεν είναι τυχαία η παγκόσμια πορεία και διεθνής αναγνώρισή της, οι συνεργασίες της, αλλά και ότι τα έργα της βρίσκονται σε μουσεία ανά τον κόσμο.

Έχει στο ενεργητικό της περισσότερες από 60 ατομικές εκθέσεις καθώς και σημαντικές συμμετοχές σε ομαδικές και διεθνείς καλλιτεχνικές εκθέσεις.

Όσον αφορά το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό κάθε καλλιτέχνη, την προσωπικότητά του, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην έμφυτη ευγένειά της.

Αν αγαπάτε την τέχνη, την ταχύτητα ή και τα δύο, αξίζει να επισκεφθείτε την γκαλερί της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Στοά Κοραή μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου 2017.

http://www.stoart.gr/