γράφει η Ηλέκτρα Λήμνιου

Φωτογραφίες: George Alexandrakis Photography (Gata Creatives) 

Είναι από εκείνες τις συναυλίες, που στο τέλος της βραδιάς καταλήγεις ότι «άξιζαν».

Η τρίτη ημέρα του νεοσύστατου φεστιβάλ Release Athens που έλαβε χώρα για το 2016, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε πλέον, στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, έφτασε στο αποκορύφωμά της με την αιθέρια παρουσία της PJ Harvey πλαισιωμένη από τους εξαιρετικούς μουσικούς της.

Το κοινό που ήταν σε διαρκή εγρήγορση, ξεκίνησε λίγο πριν τις 22:30 να συσσωρεύεται ξανά μπροστά στη σκηνή για να απολαύσει την αγαπημένη του ερμηνεύτρια. Η αρχή έγινε με τα πρόσφατα τραγούδια της «Chain of Keys» και «Ministry of Defence», καθηλώνοντάς μας με την εκφραστικότητά της επί σκηνής, αλλά και με τον επιβλητικό ήχο των μουσικών οργάνων.

Για μιάμιση περίπου ώρα, η PJ Harvey κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μας, ενώ παρά το γεγονός ότι ο χώρος δεν κατακλύστηκε από κόσμο, η ακουστική ήταν κάτι παραπάνω από ιδανική. Η ανταμοιβή του κοινού ήρθε, όταν ήχησαν μεταξύ άλλων, τα παλαιότερα και περισσότερα γνωστά «The Wheel» και «Down by the Water».

Κάπου εδώ αξίζει να πούμε κι ένα μπράβο στην διοργάνωση του φεστιβάλ, για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για την άμεση επέμβασή της κατά των ασυνείδητων οδηγών αυτοκινήτων, που αποφάσισαν να σταθμεύσουν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου με αποτέλεσμα ένα ολιγόλεπτο μποτιλιάρισμα στην καρδιά της Πλατείας Νερού.

Από την άλλη, οι μεγάλες οθόνες εξυπηρέτησαν και όλους εκείνους που επέλεξαν να απολαύσουν την Αγγλίδα τραγουδίστρια πίνοντας τη μπύρα τους απομακρυσμένοι από το ένθερμο κοινό.

Όλα αυτά, λοιπόν, σε συνδυασμό με το ελαφρύ αεράκι του Ιουνίου και με φόντο τη θάλασσα συνέθεσαν μία από τις πιο γεμάτες και μαγευτικές συναυλιακές βραδιές. Μια γλυκιά επίγευση μας άφησε τελικά η PJ Harvey και με μεγάλη προσμονή αναμένουμε το επόμενο Release Athens…

pjharveyRealeaseathesn