Φωτογραφίες: George Alexandrakis Photography

Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου του digital album «Are You Free Too?«, ο Pissed-Off Kid μιλάει για τον ίδιο, τη μουσική του, καθώς και για ό,τι χρειάζεται για να γίνει αυτός ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης μέσα από την πρώτη συνέντευξη που επέλεξε να παραχωρήσει στο City Code Magazine.

Μπορείς να κατεβάσεις τα τραγούδια του Pissed-Off Kid και να συνεισφέρεις με το ποσό που εσύ θα επιλέξεις, στηρίζοντας έτσι έναν νέο δημιουργό. 

Πώς προέκυψε το όνομα Pissed-Off Kid;

Γύρω στο 2010 είχα γράψει δυο κομμάτια. Το ένα λεγόταν Pissed-Off Kid και το άλλο Semi-forgotten Man. Στη συνέχεια άρχισε γρήγορα να μαζεύεται και άλλο υλικό όποτε έπρεπε να δώσω ένα όνομα σε αυτό που κάνω. Ήμουν λίγο διχασμένος μεταξύ των δυο αλλά τελικά κατέληξα πως το Pissed-Off Kid λειτουργεί καλύτερα για αυτό που κάνω. Επίσης το όνομα ποτέ δεν προοριζόταν για όνομα solo καλλιτέχνη αλλά για συγκρότημα. Η ιδέα είναι πως όλο το συγκρότημα μαζί είναι ο Pissed-Off Kid.

pissed3

Από τους Rye Son στο Λονδίνο στο solo group Pissed-Off Kid στην Αθήνα. Ποια η αφορμή της επιστροφής και του ξεκινήματος από την αρχή;

Στο Λονδίνο έζησα 4 χρόνια. Παρότι έμαθα πολλά από την εμπειρία αυτή έφτασε ένα σημείο στο οποίο είδα ότι οι ρυθμοί αυτής της πόλης δεν μου επιτρέπουν να ζω με τον τρόπο που θέλω.

Η Αθήνα παρότι βρώμικη, διεφθαρμένη και ασυντόνιστη μου δίνει αυτό που χρειάζομαι και γιαυτό θέλω να κάνω τη μουσική μου εδώ. Στο Λονδίνο ο Pissed-Off Kid ήταν χόμπι. Στην Αθήνα ο Pissed-Off Kid είναι ανάγκη. Στο Λονδίνο ο Pissed-Off Kid θα σε τραβήξει από το αυτί. Στην Αθήνα ο Pissed-Off Kid θα σου ρίξει μπουνιά στη μούρη.

Ποιες οι πρώτες εντυπώσεις σου από το πρώτο live αλλά και η πρώτη γνωριμία του Pissed-Off Kid με το αθηναϊκό κοινό;

Πριν τη συναυλία υπήρχε αρκετό άγχος. Είχα να παίξω στην Ελλάδα χρόνια και επίσης δεν είχα παίξει ποτέ δικά μου κομμάτια σε κοινό. Η συναυλία όμως πήγε πολύ καλά και ο κόσμος φάνηκε να το ευχαριστιέται. Με έναν τρόπο ήταν σαν να παίζω για πρώτη φορά ξανά.

pissedoffkid2

Κυκλοφορείς το πρώτο σου ψηφιακό άλμπουμ δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους που θα αγαπήσουν τα κομμάτια σου να τα κατεβάζουν επιλέγοντας εκείνοι τον τρόπο που θα συνεισφέρουν. Πώς προκύπτει αυτή η δυνατότητα προς τους ακροατές;

Το «Are You Free Too?» είναι η πρώτη μου δουλειά ως Pissed-Off Kid. Είναι τραγούδια που ζουν μέσα μου κάποια χρόνια τώρα και περίμενα καιρό να τα μοιραστώ με τον κόσμο. Στόχος είναι αυτός ο δίσκος να φτάσει σε όσα περισσότερα αυτιά γίνεται. Γιαυτό θεώρησα πως είναι σωστό να είναι διαθέσιμος δωρεάν. Τώρα εάν κάποιος πιστεύει πως η μουσική αξίζει κάποια από τα χρήματα του έχει τη δυνατότητα να ορίσει ο ίδιος την τιμή της.

pissedof2

Ερμηνευτής, τραγουδοποιός και στιχουργός… Είναι στα σχέδιά σου ενδεχόμενη συνεργασία με άλλους αγγλόφωνους ερμηνευτές τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά;

Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε μουσική εξερεύνηση. Δεν υπάρχει κάτι ακόμα στα σχέδια αλλά θα με ενδιέφερε να συνεργαστώ με άλλους καλλιτέχνες είτε μουσικά είτε στιχουργικά. Γενικά όσο πιο διαφορετικό από αυτό που κάνω τόσο και πιο ενδιαφέρον για μένα.

Με ποιο συγκρότημα θα ήθελες να συνεργαστείς;

Από ελληνικά συγκροτήματα μου αρέσουν πολύ οι Universe217 και οι Supersoul.

Από καλλιτέχνες του εξωτερικού η λίστα είναι μεγάλη αλλά κάποια ονόματα που ξεχωρίζουν θα ήταν σίγουρα οι Chelsea Wolfe, Queens of the Stone Age, Marylin Manson και φυσικά η μια και τρισμέγιστη PJ Harvey.

Σε ποια μουσική σκηνή του κόσμου θα ήθελες εμφανιστείς;

Θα απαντήσω απλά. Στον An Club με πολύ κόσμο.

Aπό όλες τις σκηνές του κόσμου επιλέγεις μία αθηναϊκή σκηνή, όπως είναι το An Club; (αδιαμφισβήτητα είναι μία σπουδαία σκηνή). Στη θέση σου όμως, άλλοι ερμηνευτές θα σκεφτόντουσαν μουσικές σκηνές του Λονδίνου, Νέας Υόρκη κοκ.

Το An Club το ξέρω χρόνια και έχω βρεθεί αρκετές φορές σε πολύ ωραίες συναυλίες. Μου αρέσει πολύ η ατμόσφαιρα του μέρους και είναι από τα αγαπημένα μου venues. Είναι πολύ αληθινό.

pissed5

Πώς αποτιμάς την πορεία σου στη μουσική βιομηχανία;

Δεν μπορώ να πω πως έχω κάποια πορεία. Μέχρι στιγμής έχω κάνει λίγα πράγματα και ότι έχω κάνει το έχω κάνει ανεξάρτητα.

pissedoffkid2

Επόμενα σχέδια, εμφανίσεις, live;

Αυτή τη στιγμή δουλεύω με έναν πολύ καλό μου φίλο που είναι drummer ώστε να αποδώσουμε το υλικό όπως του αξίζει. Πέρα από αυτό υπάρχει υλικό για 2 ακόμα δίσκους το οποίο ελπίζω να ηχογραφήσω και να κυκλοφορήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Πού μπορεί να ακούσει κάποιος τη μουσική σου;   

https://pissed-offkid.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/pissedoffkid/

Youtube Channel

Long live the Kid!!