Τι κι αν αναφέρονται σαρκαστικά σε «χρόνια αποτυχίας», έχουν στην πλάτη τους ήδη μία πορεία 5 χρόνων. Το απόλυτα επιτυχημένο κι εκκεντρικό δίδυμο, με την επονομασία Opera Chaotique, που αποτελείται από τον Tenorman, γνωστό ως και Γιώργο Τζιουβάρα και τον Voodoo Drummer γνωστό και ως Χρήστο Κουτσογιάννη, προσφέρει ένα θέαμα αισθητικής. Δύο τύποι με τρομερή ενέργεια, πάθος και χιούμορ συνδυάζουν μουσικές και δημιουργούν εικόνες.

Βασικά ενδιαφέροντα του συγκροτήματος, το πλέξιμο, η μαγειρική καθώς και οι βόλτες δίπλα στο ποτάμι ακόμα και όταν δεν υπάρχει ποτάμι.

opera-chaotique

Μιλάμε για πέντε χρόνια “αποτυχημένων” προσπαθειών.. Παρόλ’ αυτά συνεχίζετε ακάθεκτοι. Πως θα τα βγάλετε πέρα τον Νοέμβριο;

Μετά από τόσα αποτυχημένα ραντεβού, κεράσματα στα μπαρ και προτάσεις με σοβαρό σκοπό να πέφτουν στο κενό μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι κάτι δεν κάναμε σωστά !!! Από την άλλη έχουμε 2 cd και πολλές αναμνήσεις να μας συντροφεύουν τα μοναχικά βράδια του Νοέμβρη !!!!!!!

Είναι δύσκολος ο δρόμος της αποτυχίας; Μήπως ο τίτλος “5 χρόνια αποτυχίας” σας κάνει πιο συμπαθείς στο κοινό πριν σας δει live και διαπιστώσει το ακριβώς αντίθετο;

Η αποτυχία χρειάζεται σκληρό αγώνα για να επιτευχθεί, η αγωνία της αποτυχίας στοιχειώνει τους καλλιτέχνες, η αποτυχία είναι κάτι πολύ υποκειμενικό όμως επίσης, το τι σημαίνει ακριβώς δε δύναται ένας απλός νους να το κατανοήσει. Αυτή η παράσταση είναι η αγωνία μας να ξεπεράσουμε τα δύσκολα πέτρινα αυτά χρόνια, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών μεγάλων καλλιτεχνών που ξεπερνώντας την άρνηση της εποχής επέμειναν σε αυτό που πίστεψαν και στο τέλος πέτυχαν ( αν και πολλοί μετά θάνατον, οπότε ας ελπίσουμε πως θα γίνει νωρίτερα για εμάς)

Υπάρχει ποτέ περίπτωση να παρακολουθήσουμε μία σωστή, μουσικά άρτια και δομημένη παράσταση; Το κοινό σας είναι μόνιμα δυσαρεστημένο.

Αποκλείεται να συμβεί αυτό, αν τύχει και παίξουμε άρτια κάποιο βράδυ θα οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα στις πλανητικές έλξεις και στα αστέρια, άλλωστε η αρτιότητα δεν είναι το ζητούμενο σε εμάς, η ενέργεια και το πάθος όμως είναι. Η δομή επίσης δεν υπάρχει, η αποδόμηση όμως σαφέστατα, οπότε ας μη φοβάται το αγαπητό κοινό, ότι υποσχεθήκαμε θα γίνει.

Ο σουρεαλισμός και η χαοτική σας εμφάνιση επί σκηνής έχει απήχηση και στην καθημερινή ζωή σας;

Η τέχνη μας είναι μια προέκταση της προσωπικότητας μας και του τρόπου που ζούμε στην καθημερινότητα μας, σε γενικές γραμμές είμαστε πιο ήρεμοι από ότι στη σκηνή, όμως είμαστε και οι δύο σουρεάλ και χαοτικοί είναι αλήθεια.

Αξιοσημείωτη είναι η συνεργασία σας με τους Tiger Lillies. Τι αποκομίσατε από αυτή και ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;

Οι Tiger Lillies είναι μια αναγνωρισμένη μπάντα παγκοσμίως και το γεγονός πως ενδιαφέρθηκαν τόσο για εμάς είναι από μόνο του τιμητικό, και στη συμμετοχή στο άλμπουμ και στις συναυλίες που τους ανοίξαμε και στο ότι ο Martyn Jacques μας έκανε guest εμφάνιση στο Βερολίνο, σε όλες τις περιπτώσεις ήταν πολύ φιλικοί και ήταν μια όμορφη εμπειρία.

Επόμενες εμφανίσεις, σχέδια;

Κάθε Κυριακή του Νοέμβρη εμφανιζόμαστε Αθήνα στη Σφίγγα, παράλληλα παίζουμε και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και έπειτα Φεβρουάριο θα πάμε Δανία, Γερμανία και όλο το Μάρτιο στην Ιταλία. Α, επίσης ηχογραφούμε το τρίτο μας άλμπουμ “Muses of the damned artists”.

Facebook Page: Opera Chaotique

Website: http://www.operachaotique.com/

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Γιώργος Τζιουβάρας (Tenorman): Φωνή, Αφήγηση, Πιάνο

Χρήστος Κουτσογιάννης (Voodoo Drummer): Ντραμς