Τι θα έχεις να θυμάσαι  έπειτα από 15-20 χρόνια, που η ζωή σου θα έχει διαμορφωθεί όπως ούτε εσύ μπορείς να ξέρεις τη δεδομένη στιγμή; Αλλάζουν οι εποχές, οι άνθρωποι, αλλάζεις κι εσύ κι εγώ. Διαμορφώνεσαι μέσα από τις εμπειρίες, τη συμπεριφορά τη δική σου και των γύρω σου, από τις συνθήκες που επικρατούς στον κόσμο, από όλα. Πες το «συνεχή εξέλιξη». Γιατί εξέλιξη πρέπει να είναι. Και η εξέλιξη αυτή πρέπει να περιλαμβάνει χαρές, ενθουσιασμό κι όχι γκρίνια, απελπισία ή ματαιοδοξία.

Κανείς δεν προχώρησε τη ζωή του όντας μίζερος κι αρνητικός. Έχεις όνειρα…το έχουμε πει ξανά. Μην τα ξεχάσεις. Προσπάθησε να εκπληρώσεις έστω και το 1/3 αυτών. Η χαρά που θα απολάβεις θα είναι απερίγραπτη. Κι αυτό θα εκπέμπεις και στους άλλους. Χρειάζεται ένα καλό για να σε γεμίσει θετική ενέργεια και να σε αναζωογονήσει. Εάν το καλό που θέλεις για τους άλλους είναι πραγματικό, να ξέρεις πως θα σου επιστραφεί τρεις φορές. Τα υπόλοιπα θα έρθουν στον καιρό τους. Να εκτιμάς αυτά που έχεις κοντά σου. Δεν ξέρεις για πόσο θα τα έχεις. Να ανταμείβεις το καλό με καλό. Να μοιράζεις αγκαλιές και χαμόγελα εκεί που θέλεις, δίχως σκέψη και κόμπλεξ. Κι αν συμβεί μία στραβή, να θυμάσαι πως κάτι θα έχεις μάθει κι από αυτή Όλα για κάποιο λόγο γίνονται εξάλλου. Άφησέ την να πάει και προχώρα. Άκου στη διαπασών το αγαπημένο σου τραγούδι δύο, τρεις και δεκαπέντε φορές, πάρε τις μπογιές σου και ζωγράφισε ό,τι έχεις στο κεφάλι σου και μοιράσου με τους φίλους σου τις πιο ωραίες για εσένα ιστορίες. Γίνε εσύ!

Ο καλύτερός σου εαυτός είναι και αυτός που είσαι όταν βρίσκεσαι μόνος σου και σχεδιάζεις το πολύχρωμο μέλλον σου. Ο καλύτερός σου εαυτός είναι αυτός που λες χωρίς ντροπή στους φίλους σου ό,τι σκέφτεσαι. Ο καλύτερός σου εαυτός είναι αυτός που θα θυμάσαι εσύ στο μέλλον και θα χαμογελάς, όχι αυτός που θα θυμούνται οι άλλοι και αμέσως μετά θα περνάνε στην επόμενή τους σκέψη.

Cheers!