Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου,  θα σας διηγηθώ μία πραγματική ιστορία που θα ήταν ευχής έργο να την μεταφέρετε προφορικά σε όποιον άνθρωπο βιώνει τον καρκίνο αλλά και σε εκείνους τους ανθρώπους που χάνουν την πίστη τους για τη ζωή.

Την είχα ακούσει όταν ήμουν πολύ μικρός. Ήταν ένα ζευγάρι αγροτών, ο σύζυγος διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο, η γυναίκα του όπως και ο καθένας να ήταν στην θέση της δεν ήθελε να το πιστέψει ότι θα έφευγε τόσο σύντομα. Οι Ιατροί τότε της είχαν πει ότι μπορεί να τον πάρει σπίτι της για να ζήσουν μερικές ευχάριστες στιγμές.

Εκείνος ψηλός και γεροδεμένος άνδρας είχε μεταμορφωθεί από τις χημειοθεραπείες και είχε μείνει μισός. Η γυναίκα του τον αγαπούσε τόσο πολύ που δεν δέχτηκε ποτέ όχι ότι δεν είχε καρκίνο αλλά ότι θα έφευγε τόσο σύντομα. Τον πήρε στο σπίτι και τον φρόντιζε καθημερινά, τον τάιζε με φρουτόκρεμες μιας και η στέρεα τροφή ήταν δύσκολο να την καταπιεί. Πέρασαν τα χρόνια και εκείνος ζει ακόμη και σήμερα. Αν τον είχε εγκαταλείψει ή τον θεωρούσε ήδη νεκρό μέσα της, επειδή κάποιοι της το είπαν το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Η πίστη της για να ζήσει ήταν περισσότερη και προφανώς η θέληση του το ίδιο. Αυτήν την πραγματική ιστορία κάποια στιγμή πίστευα ότι την είχα βγάλει από το κεφάλι μου ως μικρός, όμως και εντελώς τυχαία την άκουσα ξανά, χρόνια μετά, σε ένα φιλικό τραπέζι.

Μετά από ημέρες και ώρες αναμονής στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” διηγήθηκα την ιστορία αυτή σε πάρα πολλούς ανθρώπους που βιώνουν τον καρκίνο και το είχαν βάλει κάτω και σε συγκινημένους συνοδούς που έκαναν στα γρήγορα ένα τσιγάρο, να έβλεπες τα μάτια τους μόνο.

Η δύναμη της πίστης για τη ζωή, σου δίνει ζωή. Κανείς Ιατρός δεν είναι μελλοντολόγος και κανείς ασθενής μέρος της στατιστικής, για τους επιστήμονες εκείνους (σίγουρα δεν αφορά όλους) που αρέσκονται να αναφέρουν πόσα χρόνια θα ζήσει κάποιος.

Αυτή ήταν μία μόνο αληθινή ιστορία που πραγματοποιήθηκε πολλά χρόνια πριν αλλά υπάρχουν και πολλές αντίστοιχες ιστορίες ανθρώπων που το βίωσαν και όμως είναι ακόμα εδώ μαζί μας, ακόμα και αν τους έδιναν λίγους μήνες ζωής εκείνοι τους διέψευσαν.

Αφιερωμένο στην πίστη για τη ζωή!

Γιώργος Αλεξανδράκης

 Πηγή φωτογραφίας: Unborn