Συνέντευξη: Amarildo Topalis

Kyuin Shim είναι ένας χαμηλών τόνων καλλιτέχνης από την Κορέα, που αγαπάει να παίζει με τις λέξεις και να εκφράζεται μέσω από τα έργα του. Μια ευγενική προσωπικότητα με πρωτότυπο και άκρως ενδιαφέρον έργο.

c1e93231132449.564276a9c1d94

Πως είναι η ζωή ενός καλλιτέχνη που ζει στην Σεούλ;

Μετακόμισα στην Σεούλ μερικά χρόνια πριν, η πόλη από όπου κατάγομαι λέγεται “Ulsan” (βιομηχανική πόλη στην νοτιοανατολική ακτή). Μου αρέσει να δημιουργώ δραστηριότητες, όπως και να ‘χει όμως, ποτέ δεν έβγαλα χρήματα από τα έργα μου. Έτσι κάνω κάτι άλλο για την επιβίωσή μου. Προτιμώ να είναι Online παρά να βρίσκονται offline, και έτσι, για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω για τη ζωή των καλλιτεχνών στη Σεούλ.

Τι σημαίνει η σειρά “Black-Black” για σένα και γιατί έχει δύο έννοιες στην γλώσσα σου;

Όπως οι περισσότερες σειρές, είναι εκείνες που εκφράζουν τα συναισθήματά μου. Εντελώς τυχαία είναι η πρώτη δουλειά που αρέσει στους περισσότερους ανθρώπους.

Είναι ένα παιχνίδι με λέξεις, το ιδεόγραμμα (Black-Black) είναι ο ήχος από το δάκρυ. Από την άλλη πλευρά είναι αυτό που δημιούργησα, που μαύρο σημαίνει απλά μαύρο χρώμα. Δίνει έμφαση στα συναισθήματα όταν το τοποθετείς δύο φορές.

Υποθέτω ότι μου αρέσει αυτό το είδος παιχνιδιού με τις λέξεις. Και συγκυριακά έδεσε με το θέμα. Καθώς όταν χύνεις κάτω μαύρο υγρό σχεδόν μοιάζει με τον ήχο του κλάματος και όλα τα αντικείμενα είναι μαύρα, θεώρησα ότι ταιριάζει.

Στη σειρά «Small Place» όλα είναι σε λευκό. Άλλαξε κάτι μέσα σου;

Δεν έβαλα κανένα νόημα, ειδικά στο χρώμα, σε αυτή τη δουλειά. Για αυτό επέλεξα το λευκό. Ήθελα να δώσω έμφαση στην έννοια της φόρμας του αντικειμένου και όχι στο χρώμα.

Πώς περνάς από το ένα στάδιο στο άλλο (καλλιτεχνικά), τι είναι αυτό που ενεργοποιεί τη μεταφορά;

Δουλεύοντας συνεχώς στο στιλ που προτιμώ. Πάντοτε ήθελα να βρω το δικό μου στιλ. Και ήθελα να κάνω τα έργα μου δημοφιλή. Προσπάθησα να αντιγράψω τη δουλειά κάποιου που ήταν δημοφιλής, αλλά αυτό δεν δούλεψε. Οπότε εγκατέλειψα την ιδέα της δημοφιλίας για τα έργα μου. Και, στη συνέχεια, άρχισα να τα φτιάχνω αυθόρμητα, όπως εγώ ήθελα. Έχοντας πλέον δει τα δικά μου, νομίζω ότι αμυδρά βρήκα το στιλ μου.

Ένα άλλο πράγμα είναι να αποκτήσεις γνώση της τεχνολογίας στην έκφραση. Νομίζω ότι η ικανότητά μου βελτιώθηκε πολύ από όταν απέκτησα γνώσεις στο 3D.

Η επόμενη σειρά σου θα είναι ανθρωποκεντρική ή θα δούμε κάτι ουδέτερο σε ένα σουρεαλιστικό περιεχόμενο;

Δεν μπορώ να γνωρίζω, καθώς δεν δουλεύω στην πραγματικότητα πάνω σε μία συγκεκριμένη ιδέα. Έχω κάποιες ιδέες, αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ πότε θα πραγματοποιηθούν, καθώς είμαι πολύ τεμπέλης. Εάν η επόμενη σειρά θα είναι κάτι καινούριο και όχι μία επέκταση της τρέχουσας, θα είναι μία από αυτές τις ιδέες.

https://www.behance.net/shimkyuin

[divider]ClickToRead[/divider]

 

 

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στα Κορεάτικα. Ευχαριστούμε την Σοφία για την πολύτιμη βοήθεια της.