Είναι ιδιαίτερη τιμή για το City Code να φιλοξενεί καλλιτέχνες που επέλεξαν το Περιοδικό μας για την πρώτη παρουσίαση της τέχνης τους.

Ο Κυριάκος Φραγκοζίδης μας εκπλήσσει ευχάριστα. Αλλά ακόμα περισσότερο όταν ο ίδιος ο καλλιτέχνης μας αναφέρει την πηγή έμπνευσης του. Επηρεασμένος από τον street artist Max Zorn που είχαμε παρουσιάσει σε προηγούμενο τεύχος, δίνοντας όμως την δική του μοναδική πινελιά, ο κύριος Φραγκοζίδης δημιουργεί έργα τέχνης με βασικό υλικό την καφέ ταινία συσκευασίας ή και πολύχρωμες ταινίες.

Kyriakos

Γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, ασχολείται με την ζωγραφική-γλυπτική πάνω σε plexi glass εδώ και δέκα χρόνια περίπου.

Μπορεί να φαντάζει απλό στα μάτια ενός θεατή, αλλά η διαδικασία είναι πολύπλοκη, μιας και για να αποτυπωθεί ένα πορτραίτο ή μία φιγούρα που θα μπορεί να αναγνωριστεί, χρειάζονται πολλές ώρες εργασίας. H καφέ ή χρωματιστή ταινία συσκευασίας κόβεται σε μικρότερα κομμάτια και με συνεχή προσθαφαίρεση επάνω σε Plexiglass δημιουργείται το έργο, μετέπειτα τοποθετείται σε φωτιζόμενο κουτί (lightbox), ώστε το έργο να πάρει την τελική του μορφή. Ενδεικτικά έχει δημιουργήσει τα πορτραίτα Ελλήνων (καλλιτεχνών), όπως του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, του τραγουδοποιού Διονύση Σαββόπουλου κι άλλες μορφές της παγκόσμιας τέχνης.

Website: http://artkyriakos.blogspot.gr/