Η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Παντελής Κυραμαργιός μας παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά, με τίτλο «Αντιθέσεις».

Η φωνή της προηγείται του ονόματός της και αυτό γιατί η Μαρία Παπαγεωργίου είναι μια συναισθηματική ερμηνεύτρια από εκείνες που δίνουν ζωή σε ένα τραγούδι, ερμηνεύει όχι για να κάνει σουξέ αλλά για να διαρκέσει στον χρόνο. Κάτι σαν τις παλαιάς κοπής ερμηνεύτριες που ερμήνευαν περισσότερο παρά τραγουδούσαν.

Οι «Αντιθέσεις» που ερμηνεύει η Μαρία και τις οποίες υπογράφει μουσικά ο Παντελής Κυραμαργιός δεν είναι σουξέ, είναι άκουσμα διαχρονικό, με φρέσκο ήχο.

Χωρίς την ερμηνεία της οι στίχοι θα μπορούσαν να είναι απλά μια εύκολη συγγραφή και χωρίς την ενορχήστρωση του Χρίστου Θεοδώρου θα μπορούσε απλώς να περάσει σιωπηλά ως άλλο ένα τραγούδι που εμφανίζεται στο διαδίκτυο.

Γιατί το τραγούδι δεν είναι μόνο ο ερμηνευτής του αλλά ένα σύνολο δημιουργών που το φέρνουν κοντά σε εμάς, τους τελικούς αποδέκτες. Άλλωστε αυτό που ακούμε δεν είναι μόνο τεχνικές γνώσεις, είναι αναμνήσεις, είναι το ενδιαφέρον μας για νέες φωνές και όχι επαναλήψεις.

Αγαπώ τους δημιουργούς που αγαπούν αυτό που κάνουν, δεν μου αρέσουν τα καλλιτεχνικά τρολ της μουσικής σκηνής (βιομηχανίας ούτε λόγος) που ακούγονται πέντε μέρες και αναπαράγονται με μανία, μισιούνται και αγαπιούνται αλλά μετά από ένα μήνα ξεχνιούνται. Ας ελπίσουμε ότι το τραγούδι αυτό θα αποκτήσει διαχρονική αξία και ίσως κάποτε να μας συντροφεύσει σε μια στιγμή που θα το έχουμε ανάγκη.

Photography by Christos Tolis

Επειδή, όπως προανέφερα, οι συντελεστές–δημιουργοί δεν είναι μόνο τρεις, το τραγούδι «Αντιθέσεις» κυκλοφορεί από την Panik Records και μπράβο της που τον τελευταίο καιρό έχει κάνει μία στροφή και σε ποιοτικές φωνές και τραγούδια για όλους εμάς που δεν αγαπάμε το εύκολο.

ΥΓ. Δεν πληρώνομαι για να γράφω, ακούω και γράφω.

Λίγα λόγια για το album….

Το επερχόμενο album με τίτλο «Αρετή» θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα συνοδεύεται από το ομότιτλο βιβλίο.
Πρόκειται για μία πολυσυλλεκτική δουλειά,  με τη συμμετοχή καταξιωμένων, αλλά και νέων ερμηνευτών/ερμηνευτριών.
Με τη δουλειά αυτή ο Παντελής Κυραμαργιός φιλοδοξεί να ταξιδέψει τη σκέψη του ακροατή και του αναγνώστη στον χρόνο της ιστορίας, αλλά και στις αγωνίες της ανθρώπινης ψυχής μέσα απο τη ζωή του ήρωά του Αριστείδη. Ενός Κρητικού αγωνιστή , ο οποίος στον βωμό του ονείρου για έναν καλύτερο κόσμο θυσίασε μια αγάπη και μια ζωή.

Ερμηνεία: Μαρία Παπαγεωργίου
Μουσική – Στίχοι: Παντελής Κυραμαργιός
Κλασικές Κιθάρες: Γιωτης Παρασκευαΐδης
Μπάσο: Πέτρος Κρεμυζάκης
Βιολί Α: Αγγελική Ποτήρη
Βιολί Β: Ειρήνη Μπιλίνη-Μωραΐτη
Βιόλα: Ελένη Λίγγρη
Τσέλο: Κιαρα Κωνσταντίνου
Τύμπανα: Ρόλη Γιαμοπούλου
Ακορντεόν: Νίκος Σταδιάτης
Ούτι, κανονάκι: Κατερίνα Μητροπούλου
Ενορχήστρωση – Διεύθυνση: Χρίστος Θεοδώρου
Η ηχογράφηση έγινε ζωντανά στο Prova Studio
Μίξη –  Mastering : Κυριάκος Κυριακού
Κινηματογράφηση : Χρήστος Τόλης

Στις Μουσικές επιγεύσεις θα παρουσιάζονται όλοι οι ερμηνευτές και μουσικοί που μας κάνουν το κλικ ότι κάτι πάει να γίνει στο ελληνικό τραγούδι, κάτι πάει να αλλάξει… κάτι σαν ένα playlist μιας καλής ραδιοφωνικής εκπομπής. Για τις δικές σας μουσικές προτάσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο email: music@citycodemag.com