Μου είχε μιλήσει μία φίλη αρχιτέκτονας για τα υπέροχα σχέδιά της για το πόσο ταλαντούχα είναι, όμως δεν πίστευα ότι αυτό που θα αντίκριζα στις φωτογραφίες θα ήταν κάτι πάνω από αυτό που είχα φανταστεί. Υψηλής αισθητικής design που κάνει τη διαφορά, δύο έξυπνα Projects δια χειρός, όμορφα κοσμήματα και από την άλλη χειροποίητα όργανα μουσικής!

Για ποιο να πρωτογράψεις! Στα συν και ο υπέροχος χαρακτήρας της Κλειούς! Ευγενική, μετρημένη και, φυσικά, με φανερή προσήλωση στη δουλειά της. Προσπάθησα να βρω ψεγάδια, όμως δεν βρήκα. Μία ολοκληρωμένη πρόταση από το CCDESIGN και τα λόγια φτωχά μπροστά στα δημιουργήματά της. Εξαιρετική δημιουργός και εξαιρετικός άνθρωπος η Κλειώ Ξηρού.

 mikro 5

Info: Η Κλειώ Ξηρού γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Syracuse University.

Το 1999 ιδρύει στην Αθήνα το εργαστήριο «KleoDrums». Τα χειροποίητα ξύλινα και κεραμικά κρουστά της, συνδυασμός παραδοσιακών τεχνικών με σύγχρονα μέσα και υλικά, αμέσως διακρίνονται για το ιδιαίτερο ακουστικό και αισθητικό ύφος τους και αποτελούν βασική επιλογή κορυφαίων μουσικών και συνθετών. Συγχρόνως, συνεργάζεται με ομάδες χορού και θεάτρου, μουσεία και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Κατακτά την αναγνώριση και στον χώρο του σχεδιασμού από το 2002 με τα μοναδικά και εξαιρετικά, περιορισμένης παραγωγής, κοσμήματά της. Χαρακτηριστικά δείγματα των εν εξελίξει σειρών «View Carré»(κομμάτια κινηματογραφικού φιλμ, ενταγμένα σε χειροποίητα βραχιόλια από PVC) και «Beginner’s Luck»(αντικείμενα τυχερών παιχνιδιών δεμένα με ασήμι και χρυσό) έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις τέχνης και design στην Ευρώπη. Πωλούνται σε μουσεία, γκαλερί και μπουτίκ.

*Βραχιόλια από τη σειρά View Carré (με κινηματογραφικό φιλμ) επιλέχτηκαν από το Μουσείο Μπενάκη για την κολεξιόν του πωλητηρίου τον Σεπτέμβρη του 2012. Από τον Νοέμβρη 2013 θα συμπεριλαμβάνουν και τα μοναδικά κοσμήματα της σειράς Bingo.

 

 

https://www.facebook.com/SkinnyLegsbyKleoXirou

https://www.facebook.com/KleoDrums

http://www.etsy.com/shop/kleodrums

http://www.etsy.com/shop/kleoxirou

http://www.kleodrums.com