Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που παρουσιάσαμε την Κίτρινη Αποστολή από το Ηράκλειο Κρήτης και τον εμπνευστή της, τον Δημήτρη Αποστολάκη. Η Κίτρινη Αποστολή δεν είναι άλλη μία εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ξεπροβάλλει απλά για να ξεπροβάλλει και να διαφημιστεί με άπειρα δελτία τύπου*, είναι μία ιδέα που ο Δημήτρης ξεκίνησε και βοηθάει έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη. Δεν διαχειρίζεται χρήματα αλλά υλικά τα οποία διοχετεύονται σε όσους τα έχουν ανάγκη.

 Αισθάνομαι πολύ περήφανος για έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρω προσωπικά αλλά γνωρίζω το έργο του,  Άνθρωπος με την ουσιαστική έννοια. Χωρίς το παραμικρό όφελος και τι όφελος να αποκομίσει από όλο αυτό αφού μέσω της σημαντικής και σπουδαίας ομάδας του βρίσκει αγαθά για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Στην Κίτρινη Αποστολή υπάρχουν μονάχα Άνθρωποι με ουσιαστικές ευαισθησίες για τον συνάνθρωπο εκείνο τον συνάνθρωπο που του τα έφερε δύσκολα η ζωή που τον άφησαν κάποιοι στο περιθώριο. Και πόσοι άλλοι συνάνθρωποι μας θα χρειάζονται την βοήθεια μας και απλά δεν θα το έχουμε διαπιστώσει,  ίσως γιατί δεν μίλησαν, ίσως γιατί δεν σταθήκαμε να τους ακούσουμε.

Η Κίτρινη Αποστολή πρέπει να γίνει γνωστή, όχι από υστεροφημία, αλλά γιατί το έργο της είναι ουσιαστικό και γίνεται άμεσα χωρίς μεσάζοντες και όχι γιατί απαραίτητα είναι κακό αυτό απλά δεν είναι χρονοβόρο και φυσικά το έργο το επιτελούν οι ίδιοι οι Εθελοντές της Κίτρινης Αποστολής. Η Κίτρινη Αποστολή είσαι εσύ δεν είναι κάποια απρόσωπη εταιρεία είναι οι Άνθρωποι της. Πολίτες που δύσκολα τα βγάζουν πέρα όμως έχουν να προσφέρουν κάτι από το περισσευούμενο τους σε κάποιον που θα το χρειαστεί.

Στην ομάδα της ανεβαίνουν καθημερινά εκκλήσεις βοηθείας αλλά και αγγελίες για εργασία και το πιο συγκινητικό, γεμίζει η σελίδα “Ευχαριστώ” από Ανθρώπους που βοηθήθηκαν.

Μερικά από τα περιστατικά που βρήκαν λύση και αν κάποια μπορεί να σας ξενίσουν να ξέρετε ότι ο Άνθρωπος που έχασε την δουλειά του, που δεν έχει κανέναν εισόδημα, που βλέπει τα παιδιά του να πεινούν, δεν το ήθελε να συμβεί αυτό και δεν είναι οκνηρός για αυτό πριν βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα για τον οποιοδήποτε απλά να βοηθήσουμε πριν ξεκινήσουμε την όποια γκρίνια και κριτική.

Ενδεικτικά ένα περιστατικό που προσωπικά με συγκλόνισε όχι ότι τα άλλα περιστατικά που εμφανίστηκαν στο timeline της ομάδας είχαν διαφορετική βαρύτητα αλλά το να έχεις χάσει τα πάντα και να ζητάς εισιτήρια αστικού λεωφορείου για να μπορεί το παιδί σου να συνεχίσει τις σπουδές του είναι συγκλονιστικό.

Και είναι η πρώτη φορά που θα σας πω να μοιραστείτε ένα άρθρο του City Code για να μάθουν όλοι τι σημαίνει Κίτρινη Αποστολή.

Σελίδα Facebook Κίτρινης Αποστολής

* Σημείωση για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση, υπάρχουν ΜΚΟ με πραγματικό έργο και που παρέχουν ουσιαστική βοήθεια. Υπάρχουν και άλλες που δυστυχώς δημιουργήθηκαν για άλλους λόγους από εκείνους που αναφερόντουσαν, βλέπε πρόσφατα άρθρα στο διαδίκτυο, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα στις υπόλοιπες.