Παρουσιάζει η Ηλέκτρα Λήμνιου

Η μόδα μπορεί να ανακυκλώνεται, αλλά παράλληλα υπάρχουν καλλιτέχνες με ανεξάντλητη φαντασία. Μία από αυτούς είναι η Isabell Kiefhaber. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της, όπου με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκε να παρουσιάσει μεγάλο μέρος από τη συλλογή της σε εμάς, διαπιστώσαμε πως η Isabell είναι από εκείνους τους καλλιτέχνες που υλοποιούν τα όνειρά τους. Έκανε την αγάπη της για τον σχεδιασμό πείραμα και αυτό απέφερε καρπούς. Σχεδιάζει κοσμήματα με βάση τη ρητίνη και το ασήμι 925° και μέσα σε αυτά μεταφέρει διάφορους κόσμους σε μικρογραφίες. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κοσμήματα μινιατούρες, που ο σκοπός τους όμως είναι να διακοσμούν τα χέρια και τους λαιμούς των ανθρώπων.

Η συλλογή της “Geschmeide unter Teck” (“Κοσμήματα κάτω από το Teck”) περιλαμβάνει τόσο δαχτυλίδια και σκουλαρίκια, όσο και κοσμήματα για το λαιμό, με όλα να είναι εμπνευσμένα από μία ξεχωριστή ιστορία. Μπορεί κανείς να επιλέξει κάποιο κόσμημα με θέμα τα ζώα, άλλα που να περιλαμβάνουν μικροσκοπικά εργαλεία, όπως χρωματιστές πινέζες και καρφίτσες, αλλά και καλοσχηματισμένα λουλούδια. Η γραφή Braille πάνω σε μερικά από αυτά αποτελεί κάτι το ιδιαίτερα πρωτοποριακό.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι η ονομασία της συλλογής της Γερμανίδας σχεδιάστριας “Geschmeide unter Teck” προήλθε από “ένα πανέμορφο κάστρο στην άκρη της Σουηβίας, που μπορώ να δω από το παράθυρο.”, όπως αναφέρει στην επίσημη επαγγελματική ιστοσελίδα της.

Etsy: https://www.etsy.com/shop/GeschmeideUnterTeck