Το μέταλ συγκρότημα Arkdown μας έστειλε να ακούσουμε το νέο τους single, με την ιστορία πίσω από το μουσικό κομμάτι να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ας σπάσουμε τα ταμπού που ενδεχομένως έχουμε για τις μέταλ μπάντες και ας ακούσουμε έναν διαφορετικό από τους συνηθισμένους ήχους.

Η αγγλική μπάντα δημιουργήθηκε το 2015 στο Sheffield της Βρετανίας και αποτελείται από τους Kyle Dawnson (τραγουδιστής), Alex Roberts (ντραμς), Ed Morley (μπάσο), Mike Dyson και Ben Freestone (κιθαρίστες).

Το πρόσφατο ανεξάρτητο single τους «Σε Μαρτύριο» (In Torment) αναφέρεται στα τελευταία ταμπού της Βρετανίας. Το κομμάτι που έχει κυκλοφορήσει πριν το δεύτερο EP κάνει μια επισκόπηση στην καθημερινή μάχη που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, ειδικά κοινωνικού στρες αλλά και κατάθλιψης.

Η βιωματική εμπειρία του τραγουδιστή της μπάντας σε θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας αλλά και στον τρόπο αντιμετώπισής τους μεταφέρονται μέσα από το single.

Ο ίδιος έχει θίξει το θέμα κατά τη διάρκεια εμφανίσεων του συγκροτήματος και οι απαντήσεις που πήρε από τους ανθρώπους που τον άκουσαν ήταν πολύ ενθαρρυντική, αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για ένα θέμα που αποτελεί ταμπού.

«Το τραγούδι έχει σκοπό να “ξεκλειδώσει” τους ανθρώπους, να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι σε αυτόν τον επίπονο αγώνα, ότι μπορούν να αλλάξουν οι δύσκολες αυτές καταστάσεις και να αποκτήσουν ελπίδα», λέει ο Kyle Dawson στο City Code.

Πέρα από την αντιμετώπιση ενός τόσο δύσκολου θέματος, το μουσικό μέρος αποδεικνύει την εξέλιξη του συγκροτήματος.

Οι Arkdown ολοκληρώνουν το δεύτερο τους EP, το οποίο θα έχει κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του 2017, μέσα από μουσικές πλατφόρμες. Το πρώτο EP κυκλοφόρησε το 2016 με την επονομασία «Paths». To 2017 ετοιμάζουν περιοδεία στη Βρετανία.

Facebook: https://www.facebook.com/ArkdownOfficial

Bandcamp: https://arkdown.bandcamp.com/

Instagram: https://www.instagram.com/arkdown.official/

Twitter: https://twitter.com/arkdownofficial

Merch: http://arkdown.bigcartel.com/