Μία νέα δημιουργός έκανε την εμφάνιση της μερικές ημέρες πριν στα Social Media, όπου και την είδαμε και της ζητήσαμε να μας δώσει περισσότερα στοιχεία για τις δημιουργίες της.

Με την επονομασία Hedgehog – Amigurumi & Crafts έκανε την εμφάνιση της η δημιουργός Άννα Μαραθάκη, η κρητικιά φοιτήτρια από το Τμήμα Μηχανολόγων μουσικής τεχνολογίας & ακουστικής. Αφορμή, όπως μας εξηγεί ήταν μία βιτρίνα με διάφορα αντικείμενα σε τοπικό κατάστημα της περιοχής της, όπου ανάμεσα τους υπήρχαν πλεκτά λούτρινα ζωάκια. Αγόρασε τα πρώτα της υλικά, ένα βελονάκι και μαλλί πλεξίματος και ξεκίνησε να πειραματίζεται πάνω σε κάτι καινούριο για εκείνη, όπως ήταν το πλέξιμο. Αρχικά δημιούργησε παιδικά σκουφάκια, κάτι το οποίο εξέλιξε στα σημερινά της ευφάνταστα σχέδια, επηρεασμένη από την Ιαπωνική τέχνη amigurumi, δημιουργώντας πλεκτά λούτρινα ζωάκια με ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά.

Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει απόθεμα δημιουργιών (stock), αλλά όλα είναι make to order. Αυτό σημαίνει ότι τη στιγμή που θα παραγγείλεις κάποιο amigurumi, η Άννα θα ξεκινήσει να το πλέκει. Μπορεί μεν να χρειάζεται περισσότερο χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί και να το πάρεις στα χέρια σου, όμως έτσι είναι πιο ευέλικτο σε τροποποιήσεις, αλλαγές χρωμάτων ή άλλων χαρακτηριστικών, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

Facebook Page: Hedgehog – Amigurumi & Crafts

Etsy Shop: HedgehogStore