γράφει η Ηλέκτρα Λήμνιου

Συναυλίες, τραγούδια, χορός και φωτορυθμικά έρχονται να συνθέσουν την απόλυτη καλοκαιρινή (κι όχι μόνο) εμπειρία. Το κοινό ζητωκραυγάζει και οι καλλιτέχνες πάνω στη σκηνή δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Τι επιτυχία έχει, όμως, όταν αυτός ο καλλιτέχνης δεν είναι ένας από τους συνηθισμένους κοινούς θνητούς, αλλά αγγίζει το απόλυτο όριο της φαντασίας, με τη βοήθεια πάντα της τεχνολογίας; Τεράστια! Αυτό ήρθε να μας αποδείξει το ολόγραμμα της τραγουδίστριας από την Ιαπωνία, Hatsune Miku. Η Hatsune εδώ και τουλάχιστον 8 χρόνια καινοτομεί στην βιομηχανία της μουσικής, αλλά και της μόδας.

Το τρισδιάστατο αυτό κορίτσι, ηλικίας 16 ετών, έκανε αισθητή την παρουσία του κυρίως από το 2008, ενώ οι τιρκουάζ κοτσίδες της είναι γνώριμες πλέον στους λάτρεις των Γιαπωνέζικων manga. Η ίδια και με τη βοήθεια του ειδικού λογισμικού που κατασκευάστηκε από την Crypton Future Media κατάφερε να τραγουδήσει μπροστά σε ένα τεράστιο και θερμό κοινό. Πέραν των υπολοίπων, το 2014, κι ενώ η Hatsune συμπλήρωνε τα 5 χρόνια της επί σκηνής παρουσίας της, η Lady Gaga την χρησιμοποίησε για την έναρξη της παγκόσμιας ArtRave: The Artpop Ball περιοδείας της, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η συνεργασία της με τον Pharrel Williams στο τραγούδι “Last night, Good night” του συγκροτήματος από την Ιαπωνία, Livetune.

hatsune-miku-riccardo-tisci-givenchy-met-gala

Μία τέτοια εφεύρεση που έχει τόσο μεγάλη απήχηση στο παγκόσμιο κοινό, δεν θα μπορούσε να μείνει απαρατήρητη από τον χώρο της μόδας. Για του λόγου του αληθές, ο Ιταλός μετρ της υψηλής ραπτικής Riccardo Tisci έντυσε την Hatsune. Όπως ανέφερε και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του: “Η ένδυση έχει πολλούς τύπους δαντέλας…και αν δεν μπορείτε να τα δείτε από μακριά, υπάρχουν μεμονωμένα κρύσταλλα Swarovski.”

Όπως δήλωσε και ο σχεδιαστής (και πρόκειται για κάτι κοινά αποδεκτό), πράγματι η Ιαπωνία είναι 20 με 30 χρόνια μπροστά από όλους εμάς και αυτό φαίνεται να μην δυσαρεστεί κανέναν. Για όσους, λοιπόν, λάτρεψαν το ολόγραμμα της Hatsune και θα ήθελαν να ζήσουν την εμπειρία του να την δουν από κοντά, από τις 23 Απριλίου ξεκίνησε η περιοδεία της στην Βόρεια Αμερική, η οποία και ολοκληρώνεται στις αρχές Ιουνίου.

img_live_sapporo

Facebook Page: Hatsune Miku