Συνέντευξη: Ηλέκτρα Λήμνιου

Στις 15 Φεβρουαρίου και ξανά στις 22 του ίδιου μήνα, ο Γιώργος Περρής, ένας νέος με όνειρα στα σκαριά και πολλές υπάρχουσες μουσικές επιτυχίες, θα ζεστάνει τις καρδιές μας μέσα στο χειμώνα στο Θέατρο / Χώρο Τέχνης “Άλφα Ιδέα”. Με αφορμή την εμφάνισή του αυτή, ως σκεπτόμενος νέος της γενιάς του μας μίλησε για τις βάσεις που αποκόμισε από τον Μίμη Πλέσσα, τη σχέση του και για το τι σημαίνει για τον ίδιο το διαδίκτυο. Μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στην πρόσφατη συνεργασία του με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Άρη Δαβαράκη, ενώ ακόμα περισσότερα θα μπορέσετε να διαβάσετε στο δεύτερο έντυπο τεύχος του City Code.

Creatives: PHOTOGRAPHER: George Alexandrakis, ART DIRECTOR: Amarildo Topalis, FASHION STYLIST: Nayo P, GROOMING: Gogo Nikiforaki Wardrobe Credits: Blazer, shirt, trouser: CORNELIANI (Ritzi Boutique)

Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο Stratos Vassilikos για την όμορφη φιλοξενία

Τι είναι για εσάς ο Μίμης Πλέσσας;

Είναι το πρώτο μου βήμα, η αρχή της κλωστής. Είναι η ανάμνηση ενός βαθειά γενναιόδωρου ανθρώπου που μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω “επαγγελματίας” τραγουδιστής, να μάθω την τέχνη μου και να “ψηθώ” πάνω στη σκηνή. Θα του είμαι για πάντα ευγνώμων για την πίστη του σε μένα.

Ποια είναι η σχέση σας και η γνώμη σας για το διαδίκτυο; Στην δική σας περίπτωση ήταν κι ένα μέσο αποτελεσματικό, ώστε να έρθετε σε επαφή και να συνεργαστείτε με τον Φρεντερίκ Μπαρόν.

Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, ένας υπέροχος τρόπος για να επικοινωνώ με το κοινό μου, τους ανθρώπους που με στηρίζουν και τη δουλειά μου. Είναι επίσης μία τεράστια πηγή πληροφόρησης που δυστυχώς κάποιες φορές αποδεικνύεται ταραχώδης. Από μικρό παιδί αγαπώ πολύ την τεχνολογία και άρα το διαδίκτυο και αυτό που προσφέρει. Ομολογώ πως πέρασα μία περίοδο στη ζωή μου που ήμουν υπερβολικά κολλημένος καθημερινά στο ίντερνετ, αλλά πλέον, όταν χρειάζεται, ξέρω να αποχωρώ πλήρως και να ανασυγκροτούμαι. Η πραγματική ζωή όμως βρίσκεται εκτός οθόνης. Η τέχνη επίσης είναι μία διαδικασία χειροποίητη. Όσο κι αν περνούν τα χρόνια και αλλάζει η τεχνολογία, η τέχνη πάντα θα γεννιέται μέσα από την ανθρώπινη ψυχή για να αγγίζει και να συγκινεί την ανθρώπινη ψυχή.

Νέα τραγούδια είναι ανάμεσά μας σε συνεργασία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Άρη Δαβαράκη. Τι να αναμένουμε δισκογραφικά μέσα στο 2017;

Κατ’αρχάς το πρώτο single μας κυκλοφόρησε στα τέλη του Ιανουαρίου από την MinosEmi στην Ελλάδα. Είμαι πολύ περήφανος για αυτά τα δύο κομμάτια που μου χάρισαν αυτοί οι σπουδαίοι δημιουργοί. Το δεύτερο θα το ακούσετε την Ανοιξη… Θαυμάζω πολύ και έχω τραγουδήσει πολύ τόσο την Ευανθία, όσο και τον Άρη κι έτσι η συνεργασία αυτή είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

Από την άλλη, εδώ και περίπου ένα χρόνο έχω ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις πάνω στον καινούργιο μου αγγλόφωνο δίσκο που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο διεθνώς. Ταυτόχρονα, μετά την επιτυχία του περσινού τηλεοπτικού αφιερώματος στο αμερικάνικο κανάλι PBS, ετοιμάζω το επόμενο από την φετινή συναυλία στο Ηρώδειο που θα προβληθεί τον Σεπτέμβριο.

Τον Φεβρουάριο θα βρίσκεστε στο Θέατρο ΑΛΦΑ ΙΔΕΑ για δύο εμφανίσεις. Μακροπρόθεσμα το αθηναϊκό, αλλά και το παγκόσμιο κοινό σας τι να περιμένουν συναυλιακά από εσάς;

Αυτές οι συναυλίες για μένα είναι σαν να ξανασυστήνομαι στον κόσμο. Μετά από σχεδόν 6 χρόνια απουσίας, είναι η πρώτη φορά που παίζω μόνος μου στην Ελλάδα. Κουβαλάω μαζί μου τα ταξίδια μου στο εξωτερικό, τους δίσκους που ηχογράφησα και τα τραγούδια που με έφεραν εδώ που είμαι σήμερα. Φυσικά θα τραγουδήσω τα δύο καινούργια τραγούδια που μου έγραψαν η Ευανθία και ο Άρης και κάποια πολύ γνωστά και αγαπημένα. Είναι όμως στο σύνολο, σαν να προσκαλώ στο σαλόνι μου τους φίλους μου, για να γνωριστούμε από την αρχή και να τους πω τα νέα μου, πού βρισκόμουν και τι έκανα.

Διεθνώς, μετά την κυκλοφορία του ξένου δίσκου φέτος, στις αρχές του 2018 θα πραγματοποιήσω την πρώτη μου παγκόσμια περιοδεία σε διάφορες χώρες καθώς και κάποιες άλλες συνεργασίες-έκπληξη που ακόμα δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας! Σύντομα όμως ελπίζω…

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΗΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΦΑ –  ΙΔΕΑ
Όλη η συνέντευξη θα δημοσιευτεί στο έντυπο τεύχος του CITY CODE που θα κυκλοφορήσει σύντομα