Είναι πίσω από κλουβιά, χαίρεσαι να τα βλέπεις και να έρχεσαι σε επαφή με τα άγρια ζώα, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν έχεις το δικαίωμα αυτό να το κάνεις. Να προτιμήσεις ένα ντοκιμαντέρ που θα μάθεις για την ζωή τους στην φύση.

Έχω ακούσει την καραμέλα χρόνια τώρα ότι τα ζώα αυτά γεννήθηκαν υπό αιχμαλωσία και ότι δεν μπορούν να ζήσουν ξανά στη φύση. Αλήθεια το προσπάθησε κανείς αυτό; Όλα αυτά τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για να φτιαχτούν τα σύγχρονα Νταχάου, γιατί δεν τα διέθεσαν στο να επανενταχθούν στη φύση τους; Γιατί ακόμη και σήμερα να μιλάμε για πολιτισμό και ο πολιτισμός αυτός να έχει κάγκελα μπροστά του; Η εξοικείωση με τη φυλάκιση δεν είναι φυσιολογικό.

Advertising Agency: Partners Lisboa, Portugal

Για να μάθουν τα παιδιά μας τι από αυτό; Αλήθεια πιστεύεις ότι η λύση είναι η φυλακή; Δεν χρειάζονται εγωισμοί, Ελευθερία χρειάζεται. Τα ζώα, όσο και αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, έπρεπε να είναι ελεύθερα να τρέχουν, να έχουν αισθήματα επιβίωσης εκεί που γεννήθηκαν και όχι στην αιχμαλωσία. Ένα δελφίνι δεν μπορεί να ζει σε μία πισίνα, ένας χιμπατζής δεν μπορεί να ζει σε ένα κλουβί, ένα πουλί θέλει να πετάει ελεύθερο, μία αρκούδα δεν μπορεί να ζήσει σε έναν χώρο που δεν υπάρχει σκιά… Τα ζώα πρέπει να ζουν ελεύθερα. Αυτό που βλέπεις εσύ είναι η βιτρίνα μιας χαρούμενης οικογένειας χιμπατζήδων, ενός δελφινιού που κάνει show και νομίζεις ότι είναι χαρούμενο. Το πίσω μέρος με τις πληγές στα σώματά τους και την ψυχή τους δεν μπορείς να τα δεις. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Γιατί, για μία φορά στη ζωή μας, δεν αποφασίζουμε να ελευθερωθούν τουλάχιστον αυτά τα πλάσματα;

Είμαι ενάντια σε κάθε επαφή με ζώο που ενδιάμεσα μας χωρίζουν κάγκελα προστασίας!