SI SEDES NON IS

Επιμέλεια Milovan Farronato

Enrico David, Joana Escoval, Anna Franceschini, Delia Gonzalez, Camille Henrot, Karl Holmqvist, Christian Holstad, Maria Loboda, Goshka Macuga, Lucy McKenzie, Paulina Olowska, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Άγγελος Παπαδημητρίου, Micki Pellerano, Άγγελος Πλέσσας, Gareth Pugh, Mathilde Rosier, Vanessa Safavi with Stéphane Barbier Bouvet, Prem Sahib, Σωκράτης Σωκράτους

Επιμέλεια Milovan Farronato

Finissage: Δευτέρα 28 Αυγούστου, 8μμ – 10μμ

Performance από τον Hope Gigantopolis στις 9μμ

The Breeder Gallery, Αθήνα

Κάθε τέλος σηματοδοτεί και ένα καινούργιο ξεκίνημα. Στις 28 Αυγούστου το σημείο έναρξης αντιπαρατίθεται στο σημείο λήξης, στo εκρηκτικό ξεκίνημα του SI SEDES NOΝ IS που πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου. Σαν τον ουροβόρο, το φίδι που δαγκώνει την ουρά του σχηματίζοντας ένα τέλειο κύκλο, η ομάδα του SI SEDES NON IS επιστρέφει στην Αθήνα, στο τέλος του καλοκαιριού για να γιορτάσει το δικό της όνειρο θερινής νυκτός. Αυτή η ύστατη πράξη, η τελευταία για τώρα, θα λάβει χώρα λίγο μετά το comeback του συγκροτήματος KLF στο Λίβερπουλ στις 23 Αυγούστου και θα διέπεται από το ίδιο απρόβλεπτο κλίμα. Αυτό που εμείς ορίζουμε ως finissage ίσως να μην είναι ένα αληθινό τέλος, αλλά απλώς η απόφαση για την έναρξη μίας επαναλαμβανόμενης αφήγησης.

Μήνες αφού σηματοδότησε για πρώτη φορά το πέρασμα σε μια άλλη διάσταση η αλχημική πόρτα της Lucy McKenzie είναι έτοιμη να ανοίξει και πάλι για να καλωσορίσει ένα γύρο ισχυρών ενεργειών. Με αφορμή το τέλος της έκθεσης επιστρέφουν στην αλχημική κατάληψη οι καλλιτέχνες Joana Escoval, Delia Gonzalez, Άγγελος Πλέσσας, Mathilde Rosier, Σωκράτης Σωκράτους συνοδευόμεοι από την αστρική παρουσία του Χριστόδουλου Παναγιώτου και του Micki Pellerano, που ίσως αυθόρμητα να παρέμβουν με performances, ίσως και όχι, σε πλήρη αρμονία με το αναρχικό πνεύμα της έκθεσης. H κεντρική εισαγωγική περφόρμανς της βραδιάς θα είναι από τον Hope Gigantopolis (με την συμμετοχή της Γεωργίας Καλάφάτη , a.k.a. Sugahspank και του Chris Scott Moskovich) που θα επανενεργοποιήσει την εγκατάσταση βωμό του Prem Sahib μετατρέποντάς το σε σκηνή.

Το έργο-φόρεμα του Gareth Pugh θα ζωντανέψει και πάλι και θα φορεθεί. Κάποια ίχνη που υπάρχουν στην αλχημική αυτή κατάληψη θα σβηστούν, θα εξαφαντιστούν για πάντα ενώ άλλα μπορεί να εμφανιστούν δίπλα στις τοιχογραφίες που υπάρχουν στους τοίχους. Έργα θα μετακινηθούν, θα γυρίσουν και θα στριφογυρίσουν, πίνακες θα αναποδογυριστούν. Ίσως ακόμα κάποια στοιχεία να εγκαταλήψουν την έκθεση, στα χέρια της νευρολόγου Francesca del Sorbo και του σκηνογράφου Giulio Ceruti που θα εμφανιστούν στην Αθήνα μετά από ένα γρήγορο πέρασμα μεταξύ της Νάπολης και του Στρόμπολι νωρίτερα τον Ιούλιο.

Ιστορικά συνδεδεμένη με την δύναμη, την θρησκεία και τον μυστικισμό, η σύγκρουση προκαλεί μεν το χάος αλλά υποκινεί και την εγκαθίδρυση μίας νέας τάξης πραγμάτων. Παίζοντας με τις ιδέες του τέλους και της αρχής, ο Hope θα ξεκινήσει μία ιεροτελεστική πάλη μεταξύ της αρχής και της κατάληξης, έναν αγώνα όπου αυτές οι έννοιες μεταφορικά θα συμβολιστούν με την κάλυψη ενός ανθρώπινου σώματος με πηλό, που μετά θα αφαιρεθεί και θα καθαριστεί. Μία αύξουσα κλιμάκωση που θα εκραγεί σε μία τελική, βίαιη αναμέτρηση.

Ο Milovan Farronato είναι διευθυντής και επιμελητής του Fiorucci Art Trust για το οποίο έχει αναπτύξει το νομαδικό Roadside Picnic Project και το ετήσιο φεστιβάλ Volcano Extravaganza στο Στρόμπολι. Με την Paulina Olowska ξεκίνησε το συμπόσιο Mycorial Theatre στο Rabka, της Πολωνίας, το οποίο φέτος θα μεταφερθεί στο Pivô – ένας ανεξάρτητος καλλιτεχνικός μη κερδοσκοπικός χώρος στο Edificio Copan του São Paulo. Άλλες συνεργασίες περιλαμβάνουν: The Magazine Sessions (2016) με τη γκαλερί Serpentine του Λονδίνου: βραδιές περφόρμανς με μεταξύ άλλων τους Matt Copson con Felicita e Musarc, Anthea Hamilton, Celia Hempton, Karl Holmqvist, Christian Holstad ed Emily Sundblad. Eπινόησε το The violent No! ως δημόσιο πρόγραμμα για τη 4η Μπιενάλε της Κων/πολης, το 2005. Από το 2005 έως το 2015 ήταν διευθυντής του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Viafarini και επιμελητής στο DOCVA Documentation Centre for Visual Arts, Μιλάνο. Από το 2006 έως το 2010 ήταν εξωτερικός επιμελιτής στην Galleria Civica di Modena. Επιπλέον, επιτέλεσε καθηγητής Οπτικού Πολιτισμού στο CLADEM, Παν/μιο του IUAV, του Τρεβίσο και Βενετίας από το 2008 εώς το 2015.

Οι πρόσφατες επιμελητικές δουλειές του Farronato περιλαμβάνουν: Prediction στη γκαλερί Mendes Wood, DM στο Σάο Πάολο (2016), ατομική έκθεση του Peter Doig στο Fondazione Bevilacqua La Masa της Βενετίας (2015), Ιntim Im Team των Lucy McKenzie και Josephine Reisch στο White Cubicle του Λονδίνου (2105), ατομική έκθεση του Χριστόδουλου Παναγιώτου στο Kaleidoscope Project Space του Μιλάνου (2014), Arimortis στο Museo del Novecento του Μιλάνου, σε συνεργασία με τον Roberto Cuoghi (2013).

THE BREEDER

45 Iasonos st, GR 10436, Athens, t/f: +30 210 33 17 527, gallery@thebreedersystem.com

www.thebreedersystem.com