Μετάφραση: Μαρία Παντούλα (City Code Team)

 Οι περισσότεροι, που έχουν κατοικίδια και ζουν στο ενοίκιο, συνήθως δυσκολεύονται να βρουν ένα νέο μέρος να ζήσουν. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν δέχονται κατοικίδια και, σε περίπτωση που δέχονται, επιβαρύνουν τους ενοικιαστές με επιπλέον χρεώσεις ή τους επιβάλλουν περιορισμούς, ανάλογα με τη ράτσα, το μέγεθος ή τον χαρακτήρα του. Κι όμως, στο LosAngeles υπάρχει μία ιδιοκτήτρια, η οποία ενοικιάζει τα διαμερίσματά της ΜΟΝΟ σε ιδιοκτήτες κατοικιδίων!

 Σύμφωνα με την L.A. DailyNews η JudyGuth, στην οποία ανήκει ένα συγκρότημα κατοικιών στο βόρειο Hollywood, δεν ενδιαφέρεται αν ο υποψήφιος ενοικιαστής έχει εξαιρετικές συστάσεις ή αν πληρώνει το ενοίκιο στην ώρα του. Αν δεν έχει κατοικίδιο δεν μπορεί να ενοικιάσει ένα από τα διαμερίσματά της.

Οι περισσότεροι ενοικιαστές της κας Guth ζουν εκεί κάτι περισσότερο από 10ετία και, σε περίπτωση που κάποιος από τους χνουδωτούς τους φίλους «φύγει», η ίδια η κα Guth τους οδηγεί στο καταφύγιο, προκειμένου να υιοθετήσουν τον επόμενο τετράποδο συγκάτοικό τους.

Αν δεν έχει κατοικίδιο, ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει. Αυτός είναι ο κανόνας.

«Η εμπειρία μου μου έχει διδάξει ότι, όταν έχεις κοντά σου ανθρώπους με κατοικίδια, έχεις ανθρώπους με πολλή αγάπη στην καρδιά τους!», λέει η κα Guth.

Επίσης, συνήθως, οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδια δεν θέλουν να μετακομίζουν συχνά και πάντα πληρώνουν το ενοίκιο στην ώρα του.

«Έχω μιλήσει σε άλλους ιδιοκτήτες ακινήτων σχετικά μ’ αυτό και γέλασαν μαζί μου», καταλήγει η κα Guth. «Νομίζω όμως ότι είναι ανόητοι. Τα διαμερίσματά μου ήταν πάντοτε νοικιασμένα και έμειναν κενά μόνο όταν κάποιος αναγκάστηκε, λόγω δουλειάς, να φύγει από την πολιτεία.».

Εάν νομίζετε ότι η κα Guth παραβιάζει τον νόμο, κάνοντας διακρίσεις σε βάρος των ανθρώπων που δεν έχουν κατοικίδια, να ξέρετε ότι αυτή η μεγαλόκαρδη κυρία δεν το κάνει. Σύμφωνα με τον νόμο, είναι παράνομο να κάνεις διακρίσεις σε ό,τι αφορά στην καταγωγή, στο χρώμα, στο φύλο, στη θρησκεία, στην οικογενειακή κατάσταση, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά σε διάκριση με βάση το αν έχεις ή όχι κατοικίδιο…

Οι ενοικιαστές επιτρέπεται να έχουν έως 2 σκύλους, οποιουδήποτε μεγέθους, και έως 3 γάτες. Όλα τα ζωάκια θα πρέπει να είναι εμβολιασμένα και να φορούν συνεχώς τις ταυτότητές τους. Τα κατοικίδια περνούν από…συνέντευξη προτού μετακομίσουν στα διαμερίσματα, γι’ αυτό θα πρέπει να έχουν καλή συμπεριφορά και τρόπους. Η κα Guth αγαπά πολύ τα ζωάκια, αλλά επιμένει πολύ στους τρόπους συμπεριφοράς!

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα κενό στο συγκρότημα της κας Guth. Πάντως, θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε κι άλλους ιδιοκτήτες σπιτιών να σκέφτονται περισσότερο σαν αυτή την κυρία!

Πηγή: lifewithdogs.tv