του Γιώργου Αλεξανδράκη

Προσπαθείς να βρεις τη λύση ενός προβλήματος και όμως δεν ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις. Σου φταίνε όλα και οι πάντες, αλλά δεν συνειδητοποιείς ότι το σημαντικότερο είναι πως όλα ξεκινούν μέσα σου. Ζητούμενο δεν είναι να πατήσεις διακόπτη και να αλλάξεις διάθεση, αλλά να φύγεις λίγο από τον κύκλο του Εγώ σου και να κοιτάξεις γύρω σου. Και τότε θα καταλάβεις πως το πρόβλημά σου, ή το υποτιθέμενο πρόβλημά σου, δεν είναι το μεγαλύτερο του κόσμου. Τι κι αν κάτι σε τρώει, σε βασανίζει και σε κάνει ευάλωτο; Σκέψου μόνο πως η ζωή δεν είναι αιώνια, πως οι όμορφες και οι ξέγνοιαστες στιγμές, από το μη πρόβλημα εξαρτώνται, από την καθαρότητα του μυαλού και της ψυχής μας, από την απεξάρτησή μας από κάθε λογής εθισμό. Καμία λύση, ενδεχομένως, τα προβλήματα σου δεν θα βρουν, αν εσύ δεν προσπαθήσεις να τα λύσεις, να τα στείλεις στην ευχή του Θεού, να τα πετάξεις από πάνω σου.

Η ζωή δεν είναι αμερικάνικη σειρά ούτε και τούρκικη σαπουνόπερα. Εσύ έχεις το σενάριο, έχεις τον ήρωα και τη μουσική, σειρά σου είναι να σκηνοθετήσεις το δικό σου έργο, το πιο μεγάλο έπος για να εξιστορείς: Τη δική σου ζωή! Αυτήν που σου δόθηκε για να δημιουργείς και όχι για να καταστρέφεις. Δημιούργησε λοιπόν τις συνθήκες εκείνες που χρειάζονται για να ζήσεις αληθινά και ουσιαστικά. Πράξε με ευθύνη ως προς τον εαυτό σου και τότε, να είσαι σίγουρος πως το έργο σου θα εκτιμηθεί. Πέταξε από πάνω σου τα στερεότυπα και τις ταμπέλες. Πράξε υπεύθυνα προς τη ζωή. Εκτίμησε το δώρο της υγείας. Αγάπησε τον εαυτό σου, για να αγαπήσεις και τους άλλος πραγματικά.

Η ζωή είναι μικρότερη από αυτό που νομίζεις. Άλλο μην τη μικραίνεις. ΖΗΣΕ! ΑΓΑΠΑ! ΧΑΜΟΓΕΛΑ! Και τότε θα καταλάβεις γιατί γεννήθηκες.