CODE 20 της Δέσποινας Μονογιού

Δεν είμαι ειδήμων σε τίποτα και δεν έχω τυχερό αριθμό το 20. Γενικώς δεν έχω τυχερό αριθμό. Μαζεύω πληροφορίες και βιώματα και σου τα παραθέτω μήπως κάποτε σου φανούν χρήσιμα. Να λοιπόν εκείνα που θα ήταν καλό να κάνεις σε περίπτωση μελαγχολικής διάθεσης:

[divider]Είπαν[/divider]

1. Μακριά από αποφθέγματα και σοφών συμβουλές ευρείας κατανάλωσης που σερβίρονται στα κοινωνικά μίντια από ψαγμένους πλασιέ λέξεων. Επικίνδυνο άθλημα που δίνει την αίσθηση πλήρους ταύτισης του αφισοκολλητή με τα λεγόμενα -άρα, δεν υπάρχει λόγος για πράξεις- με μόνο προσωπικό μόχθο την αντιγραφή/επικόλληση.

2. Να αποφύγεις τα έντεχνα. Η ξαφνική προσήλωση με το χέρι στο κούτελο, στις βαθιές και «τι είπες τώρα» αλήθειες της ζωής που συνοψίζονται σε κάποια κουπλέ, ήταν μια θεραπεία στην οποία πολλοί υπεβλήθησαν στα 90ς και που πια έκανε τον κύκλο της.

[divider]Μουσικό προφίλ[/divider]

3. Να αποφύγεις τα ερωτικά σουξεδάκια. Γενικά. Για πάντα.

4. (Γίνε πιο ελαστικός από μένα.)

5. Άλλαξε λοιπόν συχνότητα ή φτιάξε ένα ειδικό για τέτοιες περιπτώσεις playlist, με την πιο εύθυμη μουσική που γνωρίζεις.

[divider]Ουσίες κι οινοπνεύματα[/divider]

6. Ανακαίνισε το σώμα σου, πέτα περιττά λίπη και τοξίνες, κόψε τα τηγανιτά, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, σπετσοφάι, μπεκρή μεζέ και προετοίμασέ το για να δεχτεί την αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού.

7. Μακριά από υπερβολικό αλκοόλ που θα σε ‘ανεβάσει’ με ευκολία για να σε αφήσει αργότερα στο κενό, με περισσότερη ευκολία, για ελεύθερη πτώση.

[divider]Γυμνός απαλλαγμένος[/divider]

8. Πάρε το χρόνο σου ξαπλώνοντας στο πάτωμα ή κάνοντας βήματα με γυμνό πόδι, νιώθοντας έτσι την ενέργεια της γης που θα σου υπενθυμίσει τη μαγική σου υπόσταση.

9. Περπάτησε στο σπίτι, έχοντας απαλλαγεί από ό,τι σε βαραίνει: δύσκολες ανάσες, βαριά ρούχα. Προειδοποίησε τυχών συγκατοίκους για αυτή σου την απόφαση.

10. Κλάψε μέχρι να στερέψεις από δάκρυ και δυσφορία.

[divider]Όλα για σένα[/divider]

11. Πάρε ένα κλασικό μολέσκιν τσέπης και ζωγράφισε/σημείωσε τον κόσμο σου όπως τον θες, κάθε στιγμή που αυτός τραντάζεται, που εξωτερικοί παράγοντες φέρνουν τα πάνω κάτω και σειρήνες προειδοποιούν για σκηνές Inception.

12. Διαρκώς να προσπαθείς για την καλύτερη βερσιόν του εαυτού σου, με βάση τις δικές σου ανάγκες και όρια.

13. Το είπε ο δικός μας ποιητής: «Η εξήγηση θα ‘ρθει κάποτε όταν δεν θα χρειάζεται πια καμία εξήγηση». Το ίδιο και το χρυσοφανές αγαλματίδιο, αγαπημένε μου και ταλαντούχε Ντι Κάπριο, το οποίο δικαίως κατέχεις από το 1993. Στις καρδιές μας.

14. Η πραγματική δικαίωση δεν ορίζεται από μηχανικά χειροκροτήματα αλλά από την πλήρη ικανοποίηση που μας προσφέρει η προσωπική μας προσπάθεια και κόπος.

[divider]Στο χαλαρό[/divider]

15. Γέλα όσο μπορείς και άσε τις ορμόνες της χαράς να στροβιλίζονται μέσα σου. Μια καλή και απλή μέθοδος είναι η εξής: Ellen DeGeneres.

16. Επιδόσου σε όργιο παρακολούθησης αστείων και σύντομων βίντεο διαφορετικών και ανάλαφρων θεμάτων: φάρσες, ζώα, γκάφες, talent shows.

17. Συζήτησε το θέμα σου με δικούς σου ανθρώπους μέχρι αυτό να ‘καεί’ και να μην επιδέχεται περισσότερης ενασχόλησης με αυτό.

18. Μην ασχολείσαι με τις ζωές των άλλων. Ενδέχεται η ζήλια να γίνει ταύτιση και κάποια στιγμή μπορεί να οικειοποιηθείς και τα δικά τους προβλήματα.

19. Μην ασχολείσαι τόσο σοβαρά με τη ζωή σου. Κάποιες φορές, άσε καλύτερα τα πράγματα να γίνουν. Κάποια απλά θα γίνουν. Μη σε νοιάζει τόσο.

20. Φρόντισε τους κάκτους που έχεις στο σπίτι και κατόπιν ασχολήσου με την απαλλαγή αγκαθιών.

[divider]Τεύχος Φεβρουαρίου 2016[/divider]