Κείμενο & Φωτογραφίες: Μαρία Δαμανάκη

Παρασκευή απόγευμα, ξεκινήσαμε αποφασισμένοι, θα κάναμε και οι δύο το δικό μας tattoo. Μέσα σε τόσους καλλιτέχνες θα βρούμε εύκολα τον κατάλληλο σκεφτήκαμε.

Η πραγματικότητα του Athens Tattoo Convention μας ξάφνιασε. Πόσοι καλλιτέχνες χωράνε σε μια έκθεση, πόσα σχέδια, πόσα στυλ; Άπειρα – πώς να διαλέξεις; Και πώς να εστιάσεις όταν γύρω σου παράλληλα τριγυρνά το πιο υπέροχα πολύχρωμο πλήθος που έχεις συναντήσει; (κυριολεκτικά πολύχρωμο!)

Δυνατές μουσικές, ξυλοπόδαροι, skateboarders , μοναδικά έργα τέχνης πάνω σε Vans και διαγωνισμοί – θες να τα δεις όλα, να τα χαρείς και το μυαλό δεν εστιάζει εύκολα στο σχέδιο….

Εκτός και αν είναι αγάπη με την πρώτη ματιά! Ο Λευτέρης αγάπησε τα σχέδια του DirtyRasel από Θεσαλονίκη – ώρα για μεγάλες αποφάσεις. Μια νύχτα για να βγει το σχέδιο και Σάββατο – ώρα για tattoo!

Εγώ πάλι συνέχισα το χάζεμα, μέχρι που σταμάτησα μπροστά σε ένα μικρό μπλοκ και αποφάσισα πως θέλω σχέδιο από τον Σπύρο του Noir Tattoo. Και δώσαμε ραντεβού μετά την διοργάνωση, για να έχω ηρεμία να συζητήσω και χρόνο να συνεχίσω τις βόλτες στο convention.

Βόλτες και γνωριμία με την μικρή Νεφέλη που συνόδευε τον μπαμπά στη δουλειά, μικρά ψώνια στα μαγαζάκια με Tshirts και αλλιώτικα αντικείμενα και διακοσμητικά. Όλοι οι καλλιτέχνες πρόσφεραν μικρά δωράκια ενθύμιο τους καλεσμένους τους , από stickers και τυπωμένα σχεδιάκια τους μέχρι….γλειφιτζούρια ενάντια στον πόνο

Δύο απογεύματα γεμάτα βόλτες και εικόνες, κάτι νέο, κάτι που δεν είδες νωρίτερα. Ακόμα και αν δεν σκοπεύεις να κάνεις tattoo, ακόμα και αν είσαι «ανίδεος», εδώ θα μπεις στον πειρασμό. Και αν δεν το αποφασίσεις, θα γυρίσεις γεμάτος εικόνες και μια γλύκα φεστιβαλική. Αυτό είναι το σημαντικότερο που μου έκανε εντύπωση, η ατμόσφαιρα γιορτής με γελαστά πρόσωπα, έτοιμα να μιλήσουν και να γνωριστούν, μια μεγάλη παρέα που σε περιμένει να την γνωρίσεις και σε μυήσει στην δική της μοναδική φιλοσοφία.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tattoo Convention, κάντε κλικ εδώ.