του Γιώργου Αλεξανδράκη

Με μία λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ, όλα τα άλλα είναι απλώς κατηγοριοποιήσεις άνευ λόγου και ουσίας. Μπορεί να είναι ένα βίντεο, όμως δεν απέχει από το πώς είναι η πραγματικότητα.

Δεν μας χωρίζει τίποτα αλλά μας ενώνουν πολλά.

Ίσως αν συνειδητοποιούσαμε ότι η ένωση αυτή θα έφερνε μόνο θετικά, ίσως τότε όσα «φρικαλέα» βιώνουμε, απλώς να μην υπήρχαν.

Καμία κατηγοριοποίηση και καμία ταμπέλα σε κάποιον συνάνθρωπο που φαντάζει διαφορετικός ως προς εμάς.

Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά αλλά και ο τρόπος σκέψης κάποιου μπορεί να μας ξενίζουν, όμως και πάλι γεννηθήκαμε άνθρωποι, όχι για να μισούμε αλλά για να δείχνουμε κάθε λεπτό την αγάπη μας προς κάθε ον.

Σκεφτείτε και πλησιάστε εκείνον τον συνάνθρωπο που με την πρώτη ματιά σάς ξενίζει αλλά μπορεί να γίνει ένας αγαπημένος φίλος, σύντροφος, συνοδοιπόρος.

Για να αλλάξει κάτι στον πλανήτη μας, δεν χρειάζεται το χρήμα αλλά η παιδεία, αυτό λείπει από τους σύγχρονους ανθρώπους, μία σφαιρική και όχι μονόπλευρη παιδεία που θα τους κάνει να φέρονται ισάξια σε όλους, που θα γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς με την επαφή, που τα ΜΜΕ δεν θα τους στραπατσάρουν το μυαλό, που δεν θα φοβούνται, που θα σκέφτονται και ίσως έτσι γίνει η ζωή τους καλύτερη.

Η αγάπη δεν είναι μόνο συναίσθημα, είναι και τέχνη.

Οι κατηγοριοποιήσεις αλλά και τα friendly σε επιλογές ανθρώπων δεν βοηθούν, στα αυτονόητα άλλωστε δεν χρειάζεται να μπαίνουν λεζάντες. Υπερασπιστείτε τις επιλογές σας, τον άνθρωπο, τη ζωή…