Χρησιμοποιεί τα Social Media για επικοινωνία με τον κόσμο που τη θαυμάζει, γράφει χαμογελαστά στάτους, θετικά και με αισιοδοξία. Πώς γίνεται, λοιπόν, να μην έχουμε στο πρώτο μας τεύχος έναν τόσο θετικό άνθρωπο-καλλιτέχνη. Ηθοποιός με ταλέντο, ομορφιά (εξωτερική και εσωτερική), που μας έχει χαρίσει όμορφες θεατρικές, αλλά και τηλεοπτικές στιγμές.

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου είναι από τους ανθρώπους, που η συνάντησή μας δεν ήταν τυχαία. Είχαμε γνωριστεί πολύ πριν γίνει επίσημη η γνωριμία μας. Και επειδή, όπως λένε, «Τον άνθρωπο, πρέπει να τον βλέπεις στη συμπεριφορά του στους τρίτους και όχι σε εσένα», κάπως έτσι έγινε και με την Αλεξάνδρα. Της είχα μιλήσει χωρίς να γνωριζόμαστε στο κέντρο της πόλης, πολλά χρόνια πριν. Της είχα ζητήσει κάποιον τρόπο επικοινωνίας για να την καλέσω σε μία έκθεσή μου. Εκείνη πρόθυμη, χαμογελαστή και με ευγένεια μου είχε δώσει το email της. Κατόπιν γνωριστήκαμε επισήμως μέσα από την δουλειά. Και εκεί η ίδια Αλεξάνδρα, όπως τότε. Πάνω από όλα Άνθρωπος.

CC: Τι σε κάνει χαρούμενη;

Πολύ απλά πράγματα με κάνουν χαρούμενη. Νιώθω ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι ξυπνάω κάθε μέρα, ανοίγω τα μάτια μου,  είμαι καλά,  είμαι υγιής, έχω γύρω μου ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν. Κάνω μία δουλειά που λατρεύω.

CC: Πώς αλλάζεις τις όχι και τόσο καλές στιγμές;

Παράδειγμα, εάν δεν έχω δουλειά, βλέπω το θετικό ότι, δηλαδή, έχω περισσότερο χρόνο για μένα και για τους φίλους μου, να δω παραστάσεις, να ταξιδεύω, να γυμνάζομαι, να μαθαίνω καινούρια πράγματα. Ψάχνω πάντα να βρω κάτι καλό σε καταστάσεις που, θεωρητικά, δεν είναι και τόσο ευχάριστες.

CC: Έχεις παίξει σε πάρα πολλά θεατρικά έργα, αλλά ποιο είναι εκείνο το έργο που εντονότερα θυμάσαι και σου έχει αφήσει την πιο θετική ανάμνηση – γεύση;

«Αρκαδία» του Tom Stopard στο ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη. Ένα εξαιρετικό έργο με έναν απαιτητικό ρόλο (της ΧΑΝΝΑ ΤΖΑΡΒΙΣ). Εκείνη την περίοδο εργαζόμουν σε δύο σίριαλ, με καθημερινά 10ωρα γυρίσματα, οπότε έπρεπε να ταξιδεύω σε καθημερινή βάση Θεσσαλονίκη-Αθήνα, για να μπορέσω να αντεπεξέλθω στις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Όταν μου έγινε αυτή η πρόταση, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι δεν γίνεται, όμως συνειδητοποίησα ότι, όταν η επιθυμία για κάτι και το πάθος είναι μεγάλο, όλα είναι εφικτά. Ήταν από τις  πιο δημιουργικές περιόδους της ζωής μου.

CC: Σου έχει συμβεί κάτι χιουμοριστικό στο Facebook που θα είχε ενδιαφέρον να το μοιραστείς μαζί μας;

Οι πολλές διαδικτυακές προτάσεις γάμου… (γέλια).

CC: Τον πρώτο καιρό που έφτιαξες το προφίλ σου στο Facebook, τι αισθάνθηκες και, μάλιστα, όταν έφταναν τα πρώτα μηνύματα από ανθρώπους που θαυμάζουν την Αλεξάνδρα;

Με παρότρυνση φίλων το δημιούργησα και  κόλλησα. Στην αρχή περνούσα αρκετές ώρες. Ήμουν ενθουσιασμένη με την επικοινωνία με τον  κόσμο . Πάντα αισθάνομαι ευγνωμοσύνη όταν κάποιος μπαίνει στον κόπο να σου στείλει ένα όμορφο μήνυμα.

CC: Σήμερα αισθάνεσαι το ίδιο όπως και τότε; Σε τι σε βοήθησε το Facebook;

Σήμερα είμαι περισσότερο προσεκτική στις αναρτήσεις μου, στα στάτους μου και στο τι μοιράζομαι με τους διαδικτυακούς μου φίλους. Με βοήθησε στην άμεση επικοινωνία με πάρα πολύ κόσμο.

​CC: Ποια είναι η σχέση σου με τα ζώα;

Λατρεύω τις γάτες, άλλα εξίσου και τα σκυλιά.  Έχω μεγαλώσει με γάτες και έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις.​

CC: Σκέφτεσαι να υιοθετήσεις; 

Σκέφτομαι στο μέλλον να υιοθετήσω ένα αδέσποτο, αρκεί να αισθανθώ σίγουρη ότι θα μπορώ να του προσφέρω χρόνο. Οι ρυθμοί της δουλειάς, δεν μου επιτρέπουν προς το παρόν  να τα φροντίσω όπως πρέπει.

CC. Ποια είναι η ερώτηση που θα ήθελες να μας κάνεις;

Αλεξάνδρα: Πως σκεφτήκατε να δημιουργήσετε ένα τόσο πρωτότυπο περιοδικό;

CITY CODE: Αν μπει ένα μικρό λιθαράκι, θα ακολουθήσουν και άλλα, οπότε, αφού πιστεύουμε στη θετική πλευρά των καταστάσεων, τότε κάποια στιγμή, όσο και να φαντάζει ουτοπία, θα διαβάζουμε μόνο όμορφες ιστορίες, απαλλαγμένες από κακία.

Όταν της ζήτησα να κάνουμε αυτήν τη συνέντευξη, με μεγάλη χαρά δέχτηκα την απάντησή της, στο μήνυμά μου:  «Έχω δεν έχω χρόνο, εννοείται ότι θα την κάνουμε για ένα τόσο θετικό περιοδικό.»!  Η αλήθεια είναι ότι το επόμενο πρωί θα ταξίδευε με το θεατρικό έργο «Σε Αγαπώ, Αλλα…» για την προγραμματισμένη περιοδεία της παράστασης. Την Ευχαριστούμε από καρδιάς.

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου αυτήν την περίοδο πρωταγωνιστεί στην Θεατρική Παράσταση «Προβα Νυφικού» στο Εθνικό Θέατρο.