5. Μπορεί να είσαι αστυνομικός και να κυνηγάς κακοποιούς με ταχύτητα άνω των 100 χιλιομέτρων την ώρα, όμως οι αστροναύτες  – διαστημικοί περπατητές που εργάζονται στο διάστημα δουλεύουν σε όχημα που ξεπερνά τα 20 χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα.

4. Μπορεί να δουλεύεις στην Αφρική σε υψηλές θερμοκρασίες και στην Ανταρκτική σε χαμηλές θερμοκρασίες, δεν λέω έχει δυσκολία. Δεν συγκρίνεται με τίποτα η εργασία από 100 βαθμούς κελσίου από την πλευρά της Γής όταν έχουμε μέρα και σε -100 βαθμούς κελσίου όταν έχουμε νύχτα, στο βαθύ διάστημα έξω από το διαστημικό σταθμό.

astronaut

3. Για ένα διαστημικό περίπατο ένας αστροναύτης χρησιμοποιεί από 70 έως 110 εργαλεία. Αλήθεια εσύ στη δουλειά σου πόσα εργαλεία χρησιμοποιείς;

2. Η προετοιμασία για να βάλουν το κοστούμι τους διαρκεί 45 ολόκληρα λεπτά, αν ξέρετε κάποιον άλλον που του παίρνει παραπάνω ώρα να μας το πείτε, είμαστε δημοκρατικοί ως προς την σωστή πληροφορία.

1. Η Susan J. Helms και ο James S. Voss είναι οι δυο μοναδικοί αστροναύτες που έχουν δουλέψει στο διάστημα για πάνω από 8 συνεχόμενες ώρες, με τις παραπάνω ταχύτητες, θερμοκρασίες  και σε υψόμετρο 435 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.