2nd Handmade and Recycled Theater Festival

2o Φεστιβάλ Χειροποίητου & Ανακυκλώσιμου Θεάτρου

Σεπτέμβριος 2014

Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος

Βρείτε τη φόρμα συμμετοχής στο:

http://www.fabricaathens.gr/

και στείλτε τη στο be.with.fabricart@gmail.com μέχρι τις 10 Αυγούστου του 2014

video teaser “call for entries”:

https://www.youtube.com/watch?v=I424nGR6VPY

1 (2)

Ανοιχτόκάλεσμα 

 Η πολυδραστική ομάδα τέχνης Fabrica Athens προσκαλεί θεατρικές ομάδες και ανεξάρτητους δημιουργούς να δηλώσουν συμμετοχή στο 2ο Handmade and Recycled Theater Festival που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος).

Μετά την επιτυχημένη προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης της καλλιτεχνικής δημιουργίας ανεξάρτητων παραγωγών στο 1stHandmadeandRecycledTheaterFestivalτον Οκτώβριο του 2013, τώρα έρχεται η δεύτερη εκδοχή μιας μεγαλύτερης καλλιτεχνικής συσπείρωσης, όπου στόχο έχει να προβάλει παραστάσεις και συμμετοχές οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από την ιδιότητα του χειροποίητου και ανακυκλώσιμου.

Σε μια εποχή όπου, λόγω συνθηκών και αναγκών, ο καλλιτέχνης καλείται να πειραματιστεί όσο ποτέ άλλοτε με ζητήματα πέραν της παραστατικής του δράσης αναλαμβάνοντας τον φωτισμό, την ενδυματολογία, τα σκηνικά και την αναδιαμόρφωση τους από ήδη υπάρχοντα υλικά ή ακόμα το μακιγιάζ, την αφισοκόλληση αλλά και την επικοινωνία μιας παράστασης – στο  2nd handmade and recycled theater festival ομάδες και δημιουργοί καλούνται να αναδείξουν τη δουλειά τους και να έρθουν σε επαφή με άλλους καλλιτέχνες που έχουν κοινό τρόπο σκέψης, αντίληψης και δημιουργίας.

 Το 2nd handmade and recycled theater festival θα πραγματοποιηθεί στον ανανεωμένο Τεχνοχώρο Φάμπρικα και η πρόταση συμμετοχής είναι ανοιχτή σε παραστάσεις όλων των ειδών, από τον χώρο του θεάτρου και του χορού, της performance, της εγκατάστασης, των εικαστικών και της φωτογραφίας, του videoart, του ντοκυμαντέρ και των ταινιών μικρού μήκους, του τσίρκο, του παιδικού θεάτρου αλλά και του κουκλοθεάτρου. Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι ανοιχτές και για σεμινάρια και θα γίνονται αποδεκτές στην διεύθυνση: be.with.fabricart@gmail.com μέχρι τις 10 Αυγούστου του 2014.

Η ομάδα που θα κερδίσει το «βραβείο επιτροπής» θα πραγματοποιήσει 8 παραστάσεις στο υπόγειο θέατρο FabricaAthens του Τεχνοχώρου Φάμπρικα τη σεζόν 2014-2015, ενώ 4 παραστάσεις θα παρουσιάσει η ομάδα που θα κερδίσει το  «βραβείο κοινού».

 Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στις 20 Αυγούστου και η είσοδος για κάθε παράσταση θα είναι 5 ευρώ. Πληροφορίες και κρατήσεις για το Φεστιβάλ στο www.fabricaathens.grκαι τηλεφωνικά στο 69.84.35.26.64

1 (11)
***

 Λίγα λόγια για τον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

 
Στην καρδιά του Κεραμεικού, στο κέντρο της Αθήνας, ένας νέος χώρος σας υποδέχεται καθημερινά από τις 11.00 το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ για να πιείτε τον καφέ σας ή το ποτό σας. Περιβάλλον φιλικό, πολύχρωμο και κυρίως καλλιτεχνικό, είναι το ιδανικό μέρος για να αναζητήσει κανείς τον Μικρό Πρίγκιπα, την Τζεσολμίνα, τον Τσάρλι.. και όλους εκείνους τους μικρούς και αφανείς ήρωες που ψάχνουν ακόμα να βρουν το χαμένο Κόκκινο Μπαλόνι.

Με έδρα το υπόγειο θέατρο της ομάδας Fabrica Athens, ο νεοσύστατος χώρος φτιαγμένος από την ίδια την ομάδα, αποτελεί τον ισόγειο χώρο- φουαγιέ του θεάτρου και φιλοδοξεί εκτός των άλλων να φιλοξενήσει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, δρώμενα εμπνευσμένα από την τέχνη των ακροβατών και του τσίρκο, εκθέσεις εικαστικές και φωτογραφίας, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ

Οι εμπνευστές του όλου εγχειρήματος δημιούργησαν από την αρχή έναν χώρο βασισμένο κατά αποκλειστικότητα στην ιδέα του χειροποίητου και ανακυκλώσιμου, τα έπιπλα του οποίου θυμίζουν σύγχρονα έργα τέχνης. Μαδέρια και γρανάζια που μετατράπηκαν σε τραπέζια, πολύχρωμα βαρέλια που μεταμορφώθηκαν σε καναπέδες, καρούλια από καλώδια της ΔΕΗ που μετασχηματίστηκαν σε αναπαυτικές κουνιστές καρέκλες, είναι λίγες μόνο από τις μεταμορφώσεις του χώρου.


Μικρή προειδοποίηση! Στον χώρο περιτριγυρίζουν πανύψηλοι ξυλοπόδαροι και σερβίρουν ένα μαγικό φίλτρο . Αν τους βρείτε ζητήστε το και έπειτα ρωτήστε να σας πουν την Ιστορία για το Τσίρκο της Αγάπης. Πού ξέρετε; Ίσως τότε να μεταμορφωθείτε και εσείς στον προσωπικό Ήρωα που πραγματικά επιθυμείτε… και ίσως τον αγαπήσετε πολύ περισσότερο από όσο νομίζετε.


Σας περιμένουμε!