Music X-Fresh Ιουλίου 2014 από τον Γιώργο Μπίλιο

ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ ΒΙΚΥ

Κάθε φορά που ακούω την «Περηφάνια» αισθάνομαι σαν να περνάνε από τα αυτιά μου όλες οι σημαντικές γυναικείες φωνές της Ελλάδας. Κι όχι γιατί η Βίκυ δεν αφήνει το στίγμα της, τουναντίον. Απλά γιατί φαντάζομαι οποιαδήποτε από αυτές να θέλει να πει αυτό το τραγούδι… Φωνή που αγγίζει ευαίσθητες χορδές και εγείρει συναισθήματα, η Βίκυ Καρατζόγλου ήρθε για να μείνει.

__________ 1

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Δράμα στις 20/10/1981.Τελειώνοντας το σχολείο κατεβαίνει στην Αθήνα να ασχοληθεί με το τραγούδι και τη μουσική. Παίρνει μέρος στα σεμινάρια ερμηνείας τραγουδιού του Σταμάτη Κραουνάκη, ξεκινάει μαθήματα φωνητικής με την Αγγελική Μπαζίγου και μαθήματα πιάνου και θεωρίας της μουσικής με τον Σάμμυ Αμίρη. Συγχρόνως τραγουδάει σε μουσικές σκηνές και λαϊκά πάλκα στην Αθήνα με σημαντικότερη συνεργασία αυτή της «Μέδουσας» δίπλα στην Γλυκερία και τον Χρήστο Νικολόπουλο. Λίγα χρόνια αργότερα, ξεκινάει μαθήματα φωνητικής με τη Νένη Ζάππα και περνάει παράλληλα από οντισιόν για τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ήρωες» όπου και τα καταφέρνει με επιτυχία. Ακολουθούν 5 πετυχημένες χρονιές για τους «ΗΡΩΕΣ» της Ελένης Γκασούκα στο «Μικρό Παλλάς», όπου συνεργάζεται με καταξιωμένους ηθοποιούς και τραγουδιστές όπως Θανάσης Αλευράς, Πάνος Μουζουράκης, Αντώνης Λουδάρος, Γιώργος Μυλωνάς και άλλοι.

Παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής-coaching με τον Θοδωρή Αθερίδη στο «Θέατρο αλλαγών» και υποκριτικής με τον Ευδόκιμο Τσολακίδη.

Συγχρόνως ετοιμάζεται ένας δίσκος, ο πρώτος προσωπικός σε στίχους και μουσική του Μπάμπη Βαρθακούρη και ενορχήστρωση του Πέτρου Βαρθακούρη, με τίτλο «Περηφάνια». Ο δίσκος αυτός θα κυκλοφορήσει λίγο  αργότερα σε ψηφιακή μορφή.

 Το 2012,συμμετέχει σε έναν δίσκο ενός μεγάλου έλληνα δημιουργού ,του Νίκου Πλατύραχου με τίτλο «Ονειρογραφία» τραγουδώντας το τραγούδι με τίτλο «των ονείρων τα παιδιά».

Το 2012 φτιάχνει τη δική της μπάντα από εξαίρετους μουσικούς και ξεκινάει εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας (Αυλαία, Σταυρός του Νότου, Half Note). 

Σταθμός στην πορεία της, η γνωριμία της με τον Δημήτρη Βραχνό. Μαζί ετοιμάζουν για το Σταυρό του Νότου το «090», κάνοντας αναφορά στα τραγούδια της δεκαετίας του ’90, Σ’αυτά τα λάιβ θα συνεργαστεί πρώτα με την Αντιγόνη Ψυχράμη και τον χειμώνα του 2013 με τον Άρη Πλασκασοβίτη με μεγάλη επιτυχία.

Τον ίδιο χειμώνα συνεργάζεται με τον Χρήστο Θηβαίο τραγουδώντας μαζί του ένα ντουέτο με τίτλο «Μένω εδώ».

Τον Ιανουάριο του 2014, παίρνει μέρος στην μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Κορδέλας με τίτλο «Αγαπάω κι αδιαφορώ», μια παράσταση βασισμένη στη ζωή του Νικόλα Άσιμου.

Τον Μάη του 2014, πραγματοποιεί στο Σταυρό του Νότου τρείς παραστάσεις με τίτλο «Θα γυρίσω σε μένα» σε μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Βραχνού. Σ’αυτές τις παραστάσεις θα παρουσιάσει παρέα με αξιόλογους καλλιτέχνες(Γ.Ζουγανέλης, Μ.Πασχαλίδης Γ.Σαβιδάκης, Μ.Θεοχάρης, Θ.Αλευράς και Αντ.Ψυχράμη) τα τραγούδια από τη νέα της δισκογραφική δουλειά, που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Στο δίσκο αυτό θα περιλαμβάνονται τραγούδια αξιόλογων συνθετών και στιχουργών όπως, Ν.Μωραίτης, Σ. Μπαλτζή, Μ.Μουγιακάκου, Π.Θαλασσινός, Γρ.Πετράκος και Μπ.Βαρθακούρης.

Η έναρξη του Καλοκαιριού θα τη βρει παρέα με τον Γιάννη Ζουγανέλη σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και συγχρόνως εμφανίσεις στο θρυλικό Χάραμα της Πάτρας.