Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για τους τρόπους εκείνους που θα μπορώ να φτιάξω τον μικρό μου παράδεισο στη βεράντα του σπιτιού μου, έπεσα επάνω στην ιστοσελίδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ( http://www.greenhouse.aua.gr/ ) και βρήκα όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειαζόμουν για κάθε φυτό. Το επισκέφτηκα και κατέγραψα την εμπειρία μου που ίσως σου φανεί χρήσιμη προκειμένου να φτιάξεις και εσύ τον δικό σου χώρο για δροσιά, περισσότερο οξυγόνο, με βάση τις ανάγκες σου αλλά και τις ανάγκες της περιοχής σου για την μακροζωία των φυτών που θα επιλέξεις και μάλιστα όλα αυτά σε πολύ οικονομικές τιμές. Αγοράζοντας ενισχύεις το εκπαιδευτικό τους έργο.

Μέσα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Ιερά οδός στον αριθμό 75 βρίσκεται το πιο οικονομικό φυτώριο ή αλλιώς θερμοκήπιο κυρίως καλλωπιστικών φυτών έκτασης 1,7 στρεμμάτων. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη αν και θα φαντάζει δύσκολο να το βρείτε, είναι απλό, από την κεντρική είσοδο προχωράτε ευθεία με το αυτοκίνητο και θα το βρείτε στο τέλος του δρόμου, αριστερά όπου βρίσκεται και το θερμοκήπιο. Αν πάλι δυσκολευτείτε απλά ρωτήστε τους φοιτητές και θα σας κατευθύνουν.

Όλα τα φυτά δημιουργούνται εντός της σχολής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και ο σκοπός του είναι καθαρά εκπαιδευτικός. Πολλά από τα φυτά βγαίνουν σε πώληση προκειμένου να ενισχυθεί το εκπαιδευτικό έργο τους. Η δημιουργία των φυτών γίνεται εξ’ ολοκλήρου εντός του Πανεπιστημίου είτε από σπόρους είτε από μοσχεύματα.

Πάνω από 20 είδη φυτών προς πώληση, καλλωπιστικά εξωτερικού χώρου, εποχιακά ανθόφυτα, πολυετή ανθοφόρα και αρωματικά φυτά. Λεβάντες, αζαλέες, γιασεμί,  λεμονιές, ελιά κ.α. Ο καθένας μας μπορεί να φτιάξει το προσωπικό του χώρο είτε εσωτερικό είτε την βεράντα του, πολύ οικονομικά αφού το ανώτερο σε τιμή είναι 20 ευρώ για φυτά που φτάνουν και τα τρία μέτρα. Ενδεικτικά μία λεμονιά 2 μέτρων έχει 12 ευρώ και μια γλάστρα μπέντζαμιν ύψους περίπου 2 μέτρα κοστίζει μόλις 20 ευρώ.

Οι άνθρωποι του φυτωρίου είναι εκεί για να σας εξυπηρετήσουν και να σας βοηθήσουν δίνοντας σας τις κατάλληλες οδηγίες για να τα διατηρήσετε τα φυτά που θα αγοράσετε. Χρήσιμες συμβουλές για το ποια φυτά ταιριάζουν στην περιοχή σας για την μακροζωία τους.

Η Βάσω Ζωγοπούλου είναι η υπεύθυνη του θερμοκηπίου που θα σας εξυπηρετήσει άμεσα, θα σας συμβουλέψει, θα σας παροτρύνει να κάνετε την περιήγηση σας ελεύθερα και είναι εκεί για κάθε πληροφορία. Ένας ευχάριστος άνθρωπος.

Οι ώρες λειτουργίας για το κοινό είναι από τις 07:30 -16:00 καθημερινά και το Σάββατο από τις 08:00 -14:00.

Για την διαθεσιμότητα των καλλωπιστικών φυτών του θερμοκηπίου μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικώς με τους υπεύθυνους του Θερμοκηπίου.  Τηλ: 210 3474765