Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης ORANGE WATER θα ολοκληρώσει τις δράσεις του στο ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ παρουσία του Ολλανδού πρέσβη στα μέσα έως τέλη ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και όχι Σεπτεμβρίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, λόγω των πολιτικών εξελίξεων δηλαδή των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Έργο του Αποστόλη Φανακίδη

Θα ενημερωθείτε άμεσα για τις ημερομηνίες που θα οριστούν .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Μεγάλους Χορηγούς του Φεστιβάλ καθώς και τους Χορηγούς Επικοινωνίας για την έμπρακτη στήριξή τους. Επίσης όλους τους έντυπους και διαδικτυακούς φίλους που έγραψαν ή θα γράψουν στο μέλλον για μας. Ελπίζουμε να σας έχουμε όλους κοντά μας στην ολοκλήρωση των δράσεων του Φεστιβάλ.

Υπενθυμίζουμε ότι το 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης ORANGE WATER ξεκίνησε φέτος το καλοκαίρι τις δράσεις του με εκθέσεις Ελλήνων και Ολλανδών καλλιτεχνών σε 10 χώρους στην Κρήτη, την Πάρο και την Αθήνα.

Το κοινό είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκαταστάσεις και παραστάσεις με δωρεάν είσοδο.

Ηράκλειο, Χανιά, Νάουσα, Παροικιά, Λεύκες και Αθήνα ενοποιήθηκαν για τις ανάγκες του Orange Water και αξιοποίησαν τους χώρους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που διαθέτουν – πινακοθήκες, δημοτικά κτήρια, αρχαιολογικά μνημεία, ανεξάρτητους εκθεσιακούς χώρους κ.α. Ο κάθε χώρος που συμμετείχε στις δράσεις είχε ανεξάρτητη ημερομηνία έναρξης και λήξης και φιλοξένησε μια ομαδική έκθεση-δράση σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στη γενική διάρκεια λειτουργίας του φεστιβάλ.

Με τη στήριξη της Ολλανδικής Πρεσβείας και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Τουρισμού, η φετινή φεστιβαλική δράση έδωσε και θα δώσει το παρόν με τη συμμετοχή 50 Ελλήνων και Ολλανδών σημαντικών καλλιτεχνών, με αντιπροσωπευτικά δείγματα της σύγχρονης εικαστικής σκηνής και των δύο χωρών.
Στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στο facebook μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά με την πορεία του Φεστιβάλ https://www.facebook.com/orangewaterart?ref=aymt_homepage_panel , ενώ στο παρακάτω link η εικαστικός Κέλλυ Αθανασιάδου, μία εκ των συντελεστών του ORANGE WATER αναπτύσσει τους σκοπούς και τις δράσεις του Φεστιβάλ στην εκπομπή της ΕΡΤ «ART ΕΡΤ» https://www.youtube.com/watch?v=zsTmIWongUA

Έργο της Λίνα Μπέμπη