Το καλοκαίρι έμπαινε στην τελική του ευθεία. Από τα τέλη Μαΐου κάναμε μπάνια με το 2χρονο μωρό μου εντός Αττικής και τον Αύγουστο αποφάσισα να τον περάσουμε στην Κύθνο. Το σπίτι μου είναι δίπλα στη θάλασσα, αλλά δεν το λες και baby friendly. Δεν υπάρχει κήπος, αλλά κατσάβραχα και έχει 40 σκαλιά για να κατέβεις (και να ανέβεις φυσικά) σε μία όμως απίστευτη και πολύ φιλική προς τα παιδιά παραλία.

valia 16

Την πρώτη μέρα η Μαρία ενθουσιάστηκε! Καθίσαμε 2 ώρες στη θάλασσα το πρωί και 3 το απόγευμα! Η Μαρία στο πρώτο 20λεπτο έμαθε να κολυμπά με τα μπρατσάκια κι έτσι κατάφερε μόνη της να πλατσουρίζει, να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει, κι εγώ κατάφερα επιτέλους να ανταλλάξω έστω και καμιά κουβέντα με τους γνωστούς μου στην παραλία. Τι παράδεισος σκέφτηκα! Τι τέλεια! Τι μαγικό να περνά καλά το παιδί σου, αλλά και εσύ, χωρίς να είστε αυτοκολλητάκια! Ε, τι τo ‘θελα; Από τη δεύτερη μέρα και μετά, λες και εξαντλήσαμε τελείως το θέμα κολύμπι, η Μαρία δεν έβρισκε κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παραλία. Βρε τι παιδάκια, τι κουβαδάκια, τι τραγουδάκια…τίποτα! «Πάνω μαμά!». Τι πάνω, μαμά; Αφού τώρα κατεβήκαμε… Ευτυχώς που μια γειτόνισσα είχε μια χελωνίτσα σε μία γυάλα και, αντί για μισή, καθόμαστε μία ώρα «στην παραλία».

Την παρατήρησα για να καταλάβω τι έγινε. Τι άλλαξε; Πώς πρόλαβε να βαρεθεί τόσο γρήγορα… Τα πιο πρακτικά και οφθαλμοφανή λένε πως μετά την πρώτη μας μέρα στην Κύθνο ο καιρός « το γύρισε» σε βοριά και όλα έμοιαζαν πιο κρύα μέσα κι έξω από το νερό, άρα πιθανότατα η Μαρία να κρύωνε. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, βέβαια, παίζει και η περίπτωση εκείνη, όπου η Μαρία να μην ήταν και τόσο έτοιμη να με αποχωριστεί, τελικά. Τα μπρατσάκια και η αυτονομία της στο νερό σημαίνει πως κάνει μπάνιο χωρίς τη μαμά της. Ναι, αλλά εκείνη θέλει ακόμα πολύ τη μαμά της. Επίσης, υπάρχει και η πιθανότητα εκείνη, όπου κάτι να την τρόμαξε. Να ήπιε, ας πούμε, λίγο νερό και να θεώρησε πως αν ήμουν εκεί αυτό δε θα είχε συμβεί. Όπως και να ‘χει το αποτέλεσμα είναι ένα: Τρέχω σαν το Βέγγο και η Μαρία πάλι έχει γκρίνια. Καλό φθινόπωρο σε όλους!Τα καλύτερα έρχονται!!

Φιλώ σας! Β.