Αυτό τον Μήνα είναι αφιερωμένο στον μη κερδοσκοπική εταιρεία που καταπολεμά την κατασπατάληση του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό σε όλη την Ελλάδα.
Τι ακριβώς κάνουν:
Περισυλλέγουν από εστιατόρια, χώρους εστίασης, οικογένειες και όπου υπάρχει περισσευούμενο φαγητό το οποίο στην συνέχεια το προσφέρουν σε οικογένειες, μέσω διάφορων φορέων, που πραγματικά έχουν σοβαρό πρόβλημα σίτισης
Από την ίδρυση του έχει βοηθήσει πάρα πολλούς ανθρώπους, υπολογίζεται κυρίως έως 6000 ανθρώπους ημερησίως, χάρη στον εθελοντισμό ανθρώπων και εταιρειών που βοηθούν και προσφέρουν.
Ενημερώσου τώρα για το έργο τους και πρόσφερε και εσύ είτε το περισσευούμενο φαγητό είτε με εθελοντική εργασία. Θα δεις ότι η πρόσφορα σε κρατάει ζωντανό και χρήσιμο.
Μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας που θα λύσει κάθε απορία για το κοινωνικό τους έργο.
www.boroume.gr
1. Πόσοι άνθρωποι που έχουν ανάγκη για τρόφιμα εξυπηρετούνται απο τον συλλογο σας, εβδομαδιαίως;
Μέσω της βοήθειας του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, περίπου 5.000-6.000 μερίδες φαγητού διατίθενται καθημερινά σε ιδρύματα, συσσίτια, κοινωνικές υπηρεσίες δήμων και σχολεία. Η ακριβής ποσότητα είναι δύσκολο να υπολογιστεί λόγω του λειτουργικού μοντέλου της οργάνωσης, που έχει σκοπό να ενδυναμώνει τον καθένα να μπορεί να βοηθήσει και μόνος του χωρίς την παρεμβολή της οργάνωσης. Για αυτό το λόγο άλλωστε μπορεί ο καθένας να ελέγξει πόσα και ποια ιδρύματα και συσσίτια υπάρχουν στην περιοχή του με την ένταξη του Τ.Κ. του στο χάρτη της ανάγκης στο www.boroume.gr
2. Ποια ειναι η συνήθη διαδικασία τόσο για την συλλογή τροφίμων όσο και την παράδοση σε οικογένειες ή ανθρωπους που τα χρειάζονται;
Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ δεν συλλέγει, ούτε αποθηκεύει, ούτε διανέμει τρόφιμα το ίδιο, αλλά λειτουργεί ως επικοινωνιακός κόμβος μεταξύ δυνητικών χορηγιών τροφίμων, περισσεύουμενων και μη, και των πιο κατάλληλων αποδεκτών. Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ χτίζει γέφυρες μεταξύ δωρητών και αποδεκτών, διευκολύνοντας μια χορηγία να βρει το δρόμο της.
Η εύρεση των κατάλληλων αποδεκτών γίνεται με συνεχή ενημέρωση και καταγραφή των αναγκών τους, αλλά και χρησιμοποιώντας ως επιπρόσθετο κριτήριο δικτύωσης τη γεωγραφική εγγύτητα.
3. Πόσο εύκολο ήταν τόσο στο ξεκίνημα σας η επικοινωνία με χορηγούς τροφίμων; πως είδαν την κίνηση σας αυτή;
Ως σήμερα δεν έχουμε απευθυνθεί ποτέ σε χορηγούς τροφίμων, έχουν έρθει όλοι από μόνοι τους.
4. Απο αυτές τις οικογένειες ή ανθρωπους πόσοι σταμάτησαν πλέον να εξυπηρετούνται επειδή βρήκαν δουλειά ή άλλαξε κάτι στην ζωή τους;
Αυτήν την πληροφορία δεν την γνωρίζουμε, γιατί, όπως αναφέρουμε και πιο πάνω, δεν δίνουμε εμείς οι ίδιοι τα τρόφιμα. Σε περιπτώσεις που βοηθούμε άπορες οικογένειες γίνεται σχεδόν πάντα μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών Δήμων, οι οποίοι γνωρίζουν ποιοι έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες.
5 . Πως είναι η συνεργασία σας με τα συσσίτια, ιδρύματα και λοιπούς φορείς;
Έχουμε πολύ ισχυρές και μόνιμου χαρακτήρα συνεργασίες με πάρα πολλούς φορείς, όπως ιδρύματα, συσσίτια, κοινωνικές υπηρεσίες και σχολεία.