Ρομαντισμός είναι…

γράφει η Ηλέκτρα Λήμνιου

Κι επειδή καμιά φορά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια κι επειδή η ουσία έχει χαθεί λίγο, ας κρατήσουμε την τελευταία πρόταση κι ας γίνουμε άνθρωποι για ανθρώπους.

Ρομαντισμός είναι οι κουβέντες που θα ανταλλάξετε για το παρελθόν σας. Οι αστείες στιγμές που ζήσατε κι αυτές που σας έκαναν για πρώτη φορά να πονέσετε. Η επίγνωση ότι κάποιες ιστορίες θα τις γνωρίζετε μόνο οι δυο σας, χωρίς πολλά λόγια. Ρομαντισμός είναι η ησυχία. Η δυνατότητα και η τύχη να είσαι με κάποιον που χωρίς να μιλάτε δε θα υπάρχει αμηχανία.

Ρομαντισμός είναι τα απρόοπτα τηλεφωνήματα. Οι συζητήσεις χωρίς συγκεκριμένο περιεχόμενο. Ρομαντισμός είναι η οικειότητα. Το να μην προσπαθείς να δείξεις κάτι για σένα. Το να μην καταβάλεις προσπάθεια να μιλήσεις για τον άλλον. Να σου βγαίνει αβίαστα. Να λαμβάνεις απαντήσεις με τα βλέμματα. Ρομαντισμός είναι η σιωπή. Ρομαντισμός είναι το σκαστό χαμόγελο. Να είστε μπροστά στην τηλεόραση μαζί, χωρίς να είστε πραγματικά εκεί. Είστε μαζί. Ρομαντισμός είναι να μοιράζεστε τα αγαπημένα σας κομμάτια. Να τα απολαμβάνετε παρέα. Να τσακώνεστε για το ποιο είναι πιο ωραίο. Να μην πετυχαίνουν οι μαγειρικές απόπειρες και να γεμίζει ο χώρος γκρίνια, γέλια κι αγκαλιές. Φυσιολογική ακολουθία. Ρομαντισμός είναι να μην ξέρει κανείς άλλος. Να μην χωράει κανείς άλλος.

Ρομαντισμός είναι τα πεταχτά φιλιά, οι αγκαλιές γεμάτες αγάπη και τα χάδια. Ρομαντισμός είναι η επισήμανση των ελαττωμάτων και των δυνατών σημείων του ενός και του άλλου. Η εμπιστοσύνη. Το ενδιαφέρον κι ουσιαστικό “Τι κάνεις;”.

Ρομαντισμός φίλε είναι και η ευγένεια.

 

[divider]Τεύχος Νοεμβρίου 2015[/divider]