ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ

Ρεσιτάλ πιάνου του Μάνου Κιτσικόπουλου

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στις 20:00

15016420_10208882697798729_3103727856898695750_o

Ο πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ πιάνου, στο οποίο μεγάλα έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου των J.S.Bach, L.v.Beethoven και F.Chopin συνομιλούν με συνθέσεις των Chick Corea και Arvo Pärt.

Από αυτήν την συνομιλία προκύπτουν αντιθέσεις, συνθέσεις αλλά και ενδιαφέρουσες μεταβάσεις. Κεντρικό πυρήνα του ρεσιτάλ αποτελούν το δίπολο: η αρχή και το τέλος της ζωής. Η παιδικότητα και η αθωότητα διαδέχονται την ωριμότητα και τον θάνατο ή ακόμα και την αναγέννηση αναδεικνύοντας την κυκλικότητα της ύπαρξης. Τη μετάβαση από τη μία κατάσταση στην άλλη καταλύοντας τον χρόνο με οδηγούς τις αισθήσεις και τη μουσική.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=EUA_DGM09T4[/embedyt]

Γενική είσοδος στην εκδήλωση: 10 ευρώ, Φοιτητές – άνεργοι: 5 ευρώ

Η αίθουσα Άρης Γαρουφαλής βρίσκεται στον 1ο όροφο του Ωδείου Αθηνών, στην Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου Β΄17-19 & Ρηγίλλης (στάση μετρό Ευαγγελισμός).

Διεύθυνση

Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19, 106 75 Αθήνα (Στάση Μετρό: «Ευαγγελισμός»)

Επικοινωνία & Πληροφορίες

Γραμματεία Ωδείου Αθηνών
Τ: 210 7240673
Email: info@athensconservatoire.gr

Σύνδεσμοι

www.athensconservatoire.gr

Facebook Ωδείου Αθηνών: https://www.facebook.com/AthensConservatoire

Instagram Ωδείου Αθηνών: https://www.instagram.com/athensconservatoire

Λίγα λόγια για τον Μάνο Κιτσικόπουλο

Ο πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος αποφοίτησε από την Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μaster of Arts, με καθηγήτρια την πιανίστα Joanna MacGregor. Ο Κιτσικόπουλος απέσπασε τον τιμητικό τίτλο, DipRam award, την υψηλότερη διάκριση που δίνεται από την Ακαδημία.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του έλαβε διάφορα βραβεία όπως τα Dorothy Briant Award (2012, 2013) , LIoyd Hartley Prize (2013) και συμμετείχε ως ενεργό μέλος σε Μaster classes των Pascal Nemirovsky,Yevgeny Sudbin, Hamish Milne και Ian Fountain. Έχει επίσης λάβει μαθήματα από τους Pascal Devoyon, Berand Ringeissen, Alberto Portugues και Karin Merle.

Για τις σπουδές του στο Λονδίνο έχει αποσπάσει υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε πιάνο με τους καθηγητές Μαξ και Γιάννη Χάλλεκερ και Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Aποφοίτησε από το Ωδείο “Μαξ Χάλλεκερ» με Δίπλωμα Πιάνου, με τον βαθμό “Άριστα Παμψηφεί και 1ο Βραβείο” και τα διπλώματα Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με Άριστα (Τάξη Αλέξανδρου Διονάτου).

Κατά την διάρκεια των σπουδών του απέσπασε βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς πιάνου, όπως τον Διεθνή Διαγωνισμό “Konzerteum” (2ο Βραβείο) και τον διαγωνισμό “Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα” (3ο βραβείο και ειδικό βραβείο καλύτερης ερμηνείας Mozart).

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και έχει δώσει ρεσιτάλ σε σημαντικές αίθουσες στην Αθήνα (“Παρνασσός” , Φίλιππος Νάκας, Εστία Νέας Σμύρνης, Γαλλικό Ινστιτούτο, Ζάππειο Μέγαρο, Μέγαρο Μουσικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.α.), σε καλοκαιρινά Διεθνή Φεστιβάλ (Aegean Arts Festival-Κρήτη, Aegina International Music Festival) και στο Λονδίνο (Royal Opera House, Southbank Center, Royal Festival Hall, Kensington Palace κ.α.)

Από τις εμφανίσεις του ξεχωρίζουν οι συνεργασίες με την Royal Academy Big Band, ερμηνεύοντας το Rhapsody in Blue του George Gershwin στο Duke’s Hall του Λονδίνου, με την Janacek Philharmonic Orchestra , ερμηνεύοντας το 5ο κοντσέρτο για πιάνο του Beethoven, υπό την διεύθυνση της Bettina Smith στην Τσεχία, καθώς και η πιο πρόσφατη εμφάνιση του με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, με το 4ο κοντσέρτο για πιάνο του Beethoven.

Τον Νοέμβριο του 2014 έπαιξε σε εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα του Ιδρύματος Life Action Trust – με πρόεδρο την κ. Χρυσάνθη Λαιμού – στο Kensington Palace, παρουσία μελών της Βασιλικής οικογένειας της Μ. Βρετανίας.

Παράλληλα με τις κλασσικές του σπουδές έχει ασχοληθεί και πειραματιστεί με πολλά διαφορετικά μουσικά στυλ και εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για τον αυτοσχεδιασμό. Πρόσφατα, έχοντας πρώτη φορά το ρόλο του ενορχηστρωτή, ολοκλήρωσε κύκλο τραγουδιών από τον δίσκο της συνθέτριας Μάρθας Μεναχέμ , “Αλληλουχία”, βασισμένο σε μεγάλους Έλληνες ποιητές (Καβάφης, Λαπαθιώτης , Τριπολίτης , Γκανάς).

Από τον Σεπτέμβριο του 2016 συνεχίζει τις σπουδές του στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, στο απαιτητικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Artist Diploma», έχοντας την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, του Athena Scholarship και του Life Action Trust.