Αποφοιτά πρόσφατα από τη Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και συμμετέχει στο τηλεοπτικό σήριαλ «Οι Συμμαθητές» στον ΑΝΤ1. Η πρώτη του τηλεοπτική δουλειά και ήδη ξεχωρίζει και συγκαταλέγεται στους νέους και υποσχόμενους ηθοποιούς. Διαισθάνομαι ότι θα ακολουθήσουν πολλές δουλειές και ο Ρένος θα κατακτήσει τα όνειρά του. Οι λόγοι είναι ότι εκτός από ταλαντούχος ηθοποιός είναι και ένας όμορφος άνθρωπος με ποιότητα, ευγένεια και προσήλωση σε αυτό που κάνει.

Φωτογραφήθηκε για το City Code με αναφορά στο Vampire και ειδικά στο Twilight. Όταν του ζητήθηκε το Concept αυτό εκείνος αμέσως μπήκε στον ρόλο και τον ενσάρκωσε και το αποτέλεσμα οι φωτογραφίες.

 Είναι πολύ σημαντικό ο χώρος της Υποκριτικής να υποδέχεται ανθρώπους – καλλιτέχνες που, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, είναι συνεπείς, ισορροπημένοι αλλά και ξέρουν να διαχωρίζουν τη σκηνή από τη ζωή.

 renos-rotas-actor

CREATIVES:

 Φωτογραφία: George Alexandrakis,  Editing: Amarildo Topalis,

Επιμέλεια: Nayo P  , Μαλλιά: Ελευθέριος Γιγουρτάκης, Μακιγιάζ: Gogo Nikiforaki

Ευχαριστούμε για την εξαιρετική φιλοξενία το  EL CONVENTO DEL ARTEhttp://www.elconvento.gr/

CC: Είναι η πρώτη σου συνέντευξη;

Είναι από τις πρώτες.

CC: Το να σπουδάσεις στη δραματική σχολή ήταν από τις πρώτες σου επιλογές ή επήλθε έπειτα από καιρό;

Ήταν η πρώτη μου επιλογή, παράλληλα όμως φοιτώ και στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.

Είμαι στο τμήμα Δ.Ε.Ο.Σ. και διανύω το 6ο έτος σπουδών. Μέχρι στιγμής, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις σπουδές στα οικονομικά.

CC: Τι σε μαγεύει στον χώρο της Υποκριτικής;

Η δυνατότητα να ταξιδέψεις μια ομάδα ανθρώπων σε μία άλλη πραγματικότητα.

CC: Αποφοιτάς από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις; Τι φοβήθηκες περισσότερο;

Ένας μεγάλος κύκλος σπουδών τελείωσε. Η καλλιέργεια σώματος και πνεύματος δεν πρέπει να σταματήσει εδώ. Το να μείνω στάσιμος το φοβήθηκα και το φοβάμαι.

CC: Δύσκολο το επάγγελμα του ηθοποιού, κυρίως εν καιρώ κρίσης. Τι αγαπάς και τι μισείς σ’ αυτό; Κοινώς, ποιες οι χαρές και ποιες οι δυσκολίες;

Όπως και όλα τα επαγγέλματα. Η δυσκολία να γίνεται συνήθεια, η συνήθεια ευκολία και η ευκολία χαρά.

CC: Πώς βιώνεις τη διαδικασία μιας οντισιόν;

Με κέφι και χαρά.

CC: Έχεις χάσει, ενδεχομένως ηθελημένα, κάποια σημαντική οντισιόν; Αν ναι, για ποιον λόγο έγινε αυτό;

Τελείωσα πρόσφατα οι σπουδές μου και έτυχε να βρω δουλειά άμεσα. Οπότε δεν έχει προκύψει τέτοιο γεγονός.

CC: Ποιος είναι ο ρόλος εκείνος που αν ήξερες ότι γίνεται οντισιόν θα περίμενες με τις ώρες μέχρι να σε δουν;

Άμλετ. Εξαρτάται βέβαια και από το πού, πώς, πότε και ποιοι οι συνεργάτες.

CC: Πολλοί πιστεύουν ότι ένας νέος ηθοποιός δεν πρέπει να απορρίπτει δουλειές. Τι είναι αυτό που θα σε έκανε να αρνηθείς έναν ρόλο;

Οι άνθρωποι.

CC: Πώς έχει διαβρώσει, κατά τη γνώμη σου, τους ανθρώπους η κρίση;

Αρνούμαστε τις ευθύνες μας.

CC: Τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα ή απλά είναι μία καραμέλα που την ακούς συνέχεια;

Αν είναι καραμέλα, τότε εγώ την έχω καταπιεί, εννοώντας πως είμαι αρκετά αισιόδοξος και συχνά υποστηρίζω πως τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

CC: Ποιες παραστάσεις έχεις παρακολουθήσει τελευταία; Με βάση ποια κριτήρια επιλέγεις να παρακολουθήσεις μία θεατρική παράσταση;

Αυτό που με ιντριγκάρει σε μια παράσταση είναι οι ερμηνείες. Τελευταία παράσταση που είδα και μου άρεσε πολύ ήταν «Η εκδοχή του Μπράουνινγκ» του Τέρενς Ράτιγκαν, στο θέατρο Εμπορικόν, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

CC: Τα τελευταία χρόνια ξεπροβάλλουν πολλές νέες προσπάθειες. Πόσο σημαντικό είναι να στηρίζεις νέους ανθρώπους (νέος άνθρωπος, σύμφωνα με το CC, θεωρείται κάθε φρέσκια ιδέα όποιας ηλικίας);

Όποιος προσπαθεί σκληρά πρέπει να τον στηρίζουμε. Οι νέες ιδέες, όταν είναι ουσιαστικές, πρέπει να δίνουν αφορμές στους υπολοίπους για να τις εμπλουτίσουν.

CC: Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοινοποίησες στο προφίλ σου ή μίλησες για τη δουλειά ενός νέου ανθρώπου;

Όποτε αντιλαμβάνομαι ότι κάποιος νέος προτείνει κάτι ουσιαστικό μέσω της δουλειάς του, θα μιλήσω σίγουρα για αυτόν, είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω συζητήσεων. Το τελευταίο διάστημα αναφέρομαι συχνά στη νεαρή performer Μαρίνα Μήλιου Θεοχαράκη, που οι δουλειές της μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον.

CC: Πες μας πού, πότε, με ποιους παίζεις αυτή την περίοδο.

Είμαι στην τηλεοπτική σειρά «Οι Συμμαθητές» στον ΑΝΤ1. Κάθε βράδυ στις 9:15. Με ένα πλήθος αξιόλογων ηθοποιών και λοιπών συνεργατών