Με τη δύναμη της ψυχής και της αγάπης ζώντας, κατέκτησα το σύμπαν! Γνώρισα κάποτε μια υπέροχη κοπέλα! Όμορφη, καλλιεργημένη, δυναμική, με εκλεκτό χιούμορ! Πετυχημένη λέκτορας, κεφάτος άνθρωπος, στοργική σύζυγος! Βλέπει με τα μάτια της ψυχής και μόνο! Έτσι το ‘θελε ο Θεός, η μοίρα, το ριζικό, ό,τι είναι αυτό το «ανώτερο», τελοσπάντων, να γεννηθεί! Και, παρόλο που δεν είχε όραση, κοίταξε κατάματα τη ζωή, της έκλεισε το μάτι και νίκησε! Δεν επέτρεψε στον υπέροχο εαυτό της να δειλιάσει. Διεκδίκησε και κέρδισε!

gia site 1

Μετά μου ‘ρθε στο μυαλό το βιβλίο «Ζωή χωρίς άκρα». Ο Νικ γεννήθηκε χωρίς άκρα, μια αναπηρία που δεν του άφηνε περιθώρια για μια κανονική ζωή. Κι όμως… Μετά την οργή, τον πόνο και τον θυμό στάθηκε γερά στον κορμό του, αφού πόδια δεν διέθετε, και με χαμόγελο και αυτοσαρκασμό, με δύναμη περίσσια, κατέκτησε τον μικρόκοσμο τον δικό του και τον δικό μας! Προόδευσε επαγγελματικά και προσωπικά, βρήκε την αγάπη, έκανε οικογένεια και δεν άφησε κανέναν να τον βάλει στο περιθώριο και να τον αντιμετωπίσει σαν ανίκανο! Κι αυτός ΝΙΚΗΤΗΣ!

Δεν είμαστε σίγουρα όλοι το ίδιο! Δεν έχουμε όλοι το ίδιο σθένος να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής! Αν όμως αυτά τα υπέροχα πλάσματα το κατάφεραν, γιατί όχι ο καθένας απο εμάς; Δεν υπάρχουν όρια, κι αν υπάρχουν, έχουμε τη δύναμη να τα ξεπερνάμε! Τι είναι εξάλλου όριο και ποιος το θέτει; Άνθρωποι που πιστεύουν ότι τα αδύνατα γίνονται δυνατά! Και συνεχίζουν με όνειρα, κοιτώντας κατάματα τη ζωή! Βυθισμένοι ίσως αρχικά σε κατάθλιψη, μέχρι να καταφέρουν να αποδεχτούν το σώμα τους με την όποια ιδιαιτερότητα του.Κι αυτή δική τους είναι εξάλλου και, ακόμα κι αν δεν την αγαπήσουν, θα καταφέρουν να την αποδεχτούν και να ζήσουν μαζί της!

Κι αν ακόμα δε με πιστεύετε και η υπογράφουσα έχει πρόβλημα ακοής, αλλά κλείνει το ματάκι, αφού το αφτάκι είναι ούτως η άλλως κλειστό στη ζωή! Κι εξάλλου δεν γίνεται να τα έχουμε όλα σε αυτήν τη ζωή! Στην επόμενη πάλι το ξανασυζητάμε… Σε αυτήν οι ωραίοι έχουν κάποια χρέη!

Ο καθένας είναι πανέμορφος και ικανός να κάνει τα πάντα! Κι όταν μπαίνεις στο ρινγκ της ζωής, να είσαι αποφασισμένος να νικήσεις όλους τους γύρους…. Κι αν όμως ηττηθείς σε κάποιους, να πέσεις με στιλ και να ξανασηκωθείς!