«Περίπατος» με τον Βαγγέλη Δούβαλη

Συνέντευξη: Γιώργος Μπίλιος

Ο Βαγγέλης Δούβαλης είναι ένας ερμηνευτής με τη δική του μικρή, αλλά σημαντική, ιστορία στο ελληνικό τραγούδι. Πάντα μέσα από ποιοτικές επιλογές προσπαθεί να αφήσει το δικό του στίγμα με όμορφα τραγούδια και αληθινές ερμηνείες.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές, με συνεργασίες όπως με τη Λίτσα Διαμάντη, την Πίτσα Παπαδοπούλου, την Κωνσταντίνα, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Δημήτρη Μπάση, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τη Γιώτα Νέγκα, τη Μαριώ, τον Γιώργο Μαργαρίτη και την ορχήστρα ΕΜΕΤΡΟΝ.

Έχει συμμετάσχει σε τρεις δισκογραφικές δουλειές του Φίλιππου Περιστέρη, («Τραγούδια για βραδινούς δέκτες», «Επύλλια» και «Το Κυριακοδρόμιο», σε στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη).

Η γνωριμία με τον Μιχάλη Μπουρμπούλη ήταν η αφορμή για το cd «Το ταξίδι που δεν έγινε», ενώ η τελευταία του δουλειά «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ» κυκλοφορεί ήδη  με πέντε νέα τραγούδια.

Αν έπρεπε να κατατάξεις τον εαυτό σου ως ερμηνευτή, σε ποια κατηγορία θα τον έβαζες;

Πάντα για εμένα η κατηγορία δεν ήταν μόνο οι ερμηνευτές, ήταν και τα καλά τραγούδια. Όταν από αυτά τα δύο βγαίνει ένα ωραίο αποτέλεσμα, εκεί θα ήθελα να υπάρχω, αυτό προσπαθώ και εγώ.

Με πολλές και αξιόλογες συνεργασίες τόσα χρόνια, ποια θα μπορούσες να ξεχωρίσεις ως την πιο σημαντική;

Όλες οι συνεργασίες μου έδωσαν μεγάλες μουσικές εμπειρίες. Δεν έχω ξεχωρίσει κάποια, γιατί νομίζω ότι η κάθε μία ήταν μία σχολή για εμένα.

Πριν από 1 χρόνο κυκλοφόρησες την πρώτη δισκογραφική σου δουλειά, πέντε τραγούδια, σε μουσική Φίλιππου Περιστέρη και στίχους των Μιχάλη Μπουρμπούλη και Γρηγόρη Χαλιακόπουλου. Έναν χρόνο μετά, πώς αισθάνεσαι γι’ αυτήν την προσπάθεια;

Είμαι περήφανος για όλες τις δισκογραφικές μου δουλειές. Απλά είμαι πιο χαρούμενος γιατί σε αυτήν τη δουλειά υπάρχω και εγώ ως συνθέτης και στιχουργός με τρία τραγούδια, που το ένα το τραγουδάει η Αφροδίτη Μάνου. O τίτλος αυτής της νέας δουλειάς ονομάζεται «Περίπατος», με ένα τραγούδι ακόμα του Φίλιππου Περιστέρη , του Μιχάλη Μπουρμπούλη και ένα του Μανώλη Ανδρουλιδάκη.

Πόσο εύκολο είναι πλέον για έναν καλλιτέχνη να κυκλοφορήσει μια δική του δουλειά;

Αρκεί να έχεις πίστη στον εαυτό σου και να ξέρεις σε ποιο κοινό θέλεις να απευθυνθείς. Αν έχεις πίστη, θα τα καταφέρεις.

Πες μας ένα τραγούδι άλλου ερμηνευτή που αγαπάς και θα ήθελες πολύ να το είχες τραγουδήσει εσύ…

Ως συνθέτης μου αρέσει ο Μάνος Χατζιδάκις και ένα τραγούδι που θα ήθελα να είχα τραγουδήσει είναι η Μπαλάντα των Αισθήσεων και των Παραισθήσεων.

Πώς αντιλαμβάνεσαι την πορεία ενός καλλιτέχνη μέσα στον χρόνο; Τι πλάνα έχεις για το μέλλον;

Θέλω να είμαι υγιής και να κάνω όνειρα που να μπορώ να τα πραγματοποιώ. Θα βάλω πλώρη και για ένα άλλο CD που, αυτή την φορά, θα έχω γράψει τη μουσική και, επίσης, θέλω να έχω καλές συνεργασίες.

Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί περισσότερο στην καθημερινότητά σου και θα ‘θελες ν’ αλλάξεις;

Να μην αφήνω πράγματα που θέλω να κάνω σήμερα για αύριο.

Facebook: https://www.facebook.com/vagelis.douvalis