Τραγουδιστής/Μουσικός/Τραγουδοποιός

City Code συνέντευξη στον Πάνο Μουζουράκη, έναν από τους εξαιρετικά ταλαντούχους τραγουδιστές, όμως, όπως σας έχουμε πει, σημαντικό στα πρόσωπα που φιλοξενούμε είναι η προσωπικότητα τους και ο χαρακτήρας τους ως  Άνθρωποι πάνω από όλα. Το ραντεβού μας κλείστηκε στον Ελληνικό Κόσμο, όπου θα πηγαίναμε για τη φωτογράφιση.

Ο Πάνος, ως άψογος επαγγελματίας, ήταν ακριβής στην ώρα του. Έχει χιούμορ, έχει άποψη, είναι ένας καλός συνομιλητής που θα ήθελες να τον έχεις φίλο. Τον ρωτάω για το νέο του cd και αρχίζει να μου τραγουδάει  τα νέα του κομμάτια, τα μάτια του λάμπουν, καθαρότητα φωνής. Σίγουρα τα νέα του τραγούδια θα μαγέψουν, γνήσια κομμάτια, σε αγγίζουν, σε κάνουν να χαμογελάς, στίχοι  με αυτοσαρκασμό.  Αυτό είναι ο Πάνος,  δεν θέλει να αποδείξει κάτι άλλο…

CC: Πώς περνάς τη μέρα σου στην πόλη;
Ανάλογα με το τι μου πρόσφερε το προηγούμενο βράδυ η πόλη. Κάθε μέρα είναι διαφορετική, η σωστή στάση μάλλον θα ήταν τις ωραίες μέρες να μην τις αφήνεις να περνάνε, να τις κουβαλάς μαζί σου και στις κακές να κάνεις μια υπομονή να ξεχαστούν.

CC: Πού θέλεις να κάνεις διακοπές;
Σε ένα μέρος με καλούς ανθρώπους, ωραία παρέα, χαλαρή διάθεση, φυσικό τοπίο και μακριά από μιζέρια, καθημερινότητα, προβλήματα, άγχος. Και μετά στο Las Vegas.

CC: Τι πιστεύεις ότι αλλάζει στη μουσική σκηνή;
Μόνο τα πρόσωπα μάλλον και ίσως ούτε και αυτά. Συντηρητικά και σταθερά στα γνωστά, η αιώνια μάχη του παλιού με το καινούριο, μέχρι και αυτό να γίνει αποδεκτό, μετά κατεστημένο και τελικά κατεστραμμένο από την ανάγκη μας για αλλαγή που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με το φόβο μας για το διαφορετικό.

CC: Πότε θα είναι έτοιμη η επόμενη δισκογραφική σου δουλειά;
Σχεδόν έτοιμη με κάποιους προπομπούς στα ραδιόφωνα, για τη σεπτεμβριανή κυκλοφορία του δίσκου με όνομα «Στόχος».

CC: Ποια είναι η γνώμη σου για ό,τι συμβαίνει;
Είμαι πολύ μπερδεμένος για να εκφέρω άποψη πάνω στα θέματα. Ελπίζω απλά όλο αυτό που συμβαίνει να είναι για καλό και να βγούμε πιο εξελιγμένοι, πιο συνειδητοποιημένοι και πιο αγαπημένοι μέσα απ’ ό,τι ακολουθήσει.

CC: Είναι εύκολος ο δρόμος ενός καλλιτέχνη, ειδικά όταν είναι αναγνωρίσιμος;
Το ίδιο νομίζω. Μετά την πρώτη καθολική αποδοχή, λόγω της έκπληξης της «πρωτοεμφάνισης», πάντα κάτι θα χρειαστεί να αποδείξεις. Σε κάποιους θα αρέσει, άλλοι θα το αμφισβητήσουν. Αλλά, άμα η πορεία σου είναι ενάρετη και σταθερή, αν επιμένεις στον στόχο σου, θα δεις ότι, στο τέλος, άξιζε τον κόπο. Γιατί, όταν πεθάνεις, όλα σου συγχωρούνται, ξαναβιώνεις την πρότερη καθολική αποδοχή και, άμα υπάρχει ζωή μετά θάνατον, κάθεσαι και γελάς με τη ματαιότητα των πραγμάτων.

CC: Τι σημαίνει φιλία για σένα;
Συνώνυμο της αγάπης, κατά κάποιον τρόπο.

ΣΤΟΧΟΣ είναι το νέο CD του Πάνου Μουζουράκη που κυκλοφορεί απο την MINOS EMI

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ CD : CITY CODE