Μετάφραση: Μαρία Παντούλα (City Code Team)

Μία οικογένεια από το Charleston, στη Νότιο Καρολίνα, αποδίδει τα εύσημα στο σκυλί τους για την αποκάλυψη ότι η babysitter που είχαν προσλάβει για να προσέχει τον 7 μηνών γιο τους, τον κακοποιούσε.

Ο Benjamin και η HopeJordan είχαν κάνει όλα τα σωστά βήματα, για να βρουν μία καλή babysitter για τον 7 μηνών γιο τους, Finn. Αφού πέρασαν από συνεντεύξεις διάφορες υποψήφιες και έλεγξαν το ποινικό τους μητρώο, θεώρησαν ότι η AlexisKhan έμοιαζε να είναι η ιδανική περίπτωση. Έτσι, λοιπόν, το νεαρό ζευγάρι την προσέλαβε, προκειμένου να προσέχει, στο σπίτι τους, το μωρό τους, κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν οι ίδιοι θα εργάζονταν.

 Λίγους, όμως, μόνο μήνες μετά, κάτι έδειχνε να μην πηγαίνει καλά…

 «5 περίπου μήνες μετά, κάτι έμοιαζε να μην πηγαίνει καλά. Αρχίσαμε να παρατηρούμε ότι το σκυλί μας ήταν πολύ προστατευτικό και αμυντικό ως προς τον γιο μας, όταν αυτή περνούσε την πόρτα», cc είπε ο BenjaminJordan στο WISTVNews. «Ήταν πολύ επιθετικός απέναντί της και, μάλιστα, μερικές φορές θα έπρεπε να τον συγκρατήσουμε για να μην της επιτεθεί!».

 Αυτή η περίεργη συμπεριφορά του, κατά τ’άλλα, φιλικού σκύλου τους απέναντι στην Khan, τους έκανε να κρύψουν ένα κινητό τηλέφωνο κάτω από τον καναπέ και να το ρυθμίσουν να ηχογραφεί κατά τη διάρκεια της απουσίας τους.

 Πραγματικά τρομοκρατήθηκαν, όταν άκουσαν την ηχογράφηση.

 «Ξεκινούσε με βρισιές», μας λέει ο Jordan. «Μετά ακουγόταν ήχος από χαστούκια και το κλάμα του μωρού άλλαζε από νευρικό κλάμα σε κλάμα πόνου. Ήθελα απλά να μπορούσα να περάσω μέσα από το τηλέφωνο, να γύριζα τον χρόνο πίσω και να της τον άρπαζα από τα χέρια.».

 Οι Jordans κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία και η Khan συνελήφθη λίγες εβδομάδες μετά. Η ίδια ομολόγησε ότι κακοποιούσε το μωρό και καταδικάστηκε σε 1-3 χρόνια φυλάκισης και, παράλληλα μπήκε σε μητρώο κακοποίησης παιδιών, το οποίο σημαίνει ότι ποτέ ξανά δεν θα της επιτραπεί να δουλέψει με παιδιά.

 «Αν το σκυλί μας δεν είχε “κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου”, αν το ένστικτο της γυναίκας μου δεν μας είχε οδηγήσει στο να κάνουμε κάτι, ίσως η babysitter να είχε σκοτώσει τον Finn. Ποτέ δεν ξέρεις…».

Πηγή: dogingtonpost.com