Το όνομα του είναι Αθανάσιος Τσάκλας και ξεκίνησε πριν 3 χρόνια περίπου το πρώτο του εγχείρημα να κάνει τον γύρο της Ευρώπης, μέσα σε 30 ημέρες επισκέφτηκε 15 ευρωπαϊκές χώρες με μοναδικό του όχημα το Ποδήλατο. Κατάφερε έτσι να συγκεντρώσει χρήματα για την Κιβωτό του Κόσμου, συγκεντρώνοντας χρήματα για την ενίσχυσή του.

Graphic Designer Νικόλας ΑΘανασιάδης
Graphic Designer Νικόλας ΑΘανασιάδης

Στην Συνέχεια, το 2012 κατάφερε να πραγματοποιήσει 500 χιλιόμετρα ποδηλασίας αφού επιτευχθεί και αυτό το εγχείρημα, ενίσχυσε τα Παιδικά Χωριά SOS.

To 2013 έτρεξε στον 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας με σκοπό να ενισχυθεί μέσω της δράσης αυτής το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Θηλέων, η διαφορά μεταξύ των υπόλοιπων μαραθωνοδρόμων ήταν ότι ο κύριος Τσάκλας έτρεξε χωρίς παπούτσια, γνωστός ως και ο Ξυπόλητος Μαραθωνοδρόμος. Τα κατάφερε και με αυτό τον στόχο ώστε να επιτευχθεί ο φιλανθρωπικός σκοπός.

Φέτος αποφάσισε να βάλει στόχο ένα καινούργιο ΑΘΛΟ με ένα ιερό σκοπό, να ενισχύσει μέσω της δράσης αυτής το Σύλλογο Γονιών, Παίδιων με νεοπλασματική ασθένεια την αξιόπιστη και με σημαντικό έργο ΦΛΟΓΑ.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα επιχειρήσει μία δοκιμασία 1000 μιλίων που θα καλύψει από το Ορμενιο του Έβρου ως την Νησιωτική Γαύδο (Νότια της Κρήτης), με ποδήλατο. Από τις 10-21 Αυγούστου ο ΑΘΛΟΣ παίρνει σάρκα και οστά με σημείο εκκίνησης το Ακριτικό Ορμενιο και με τερματισμό το πανέμορφο νησί την Γαύδο.

Ο ΑΘΛΟΣ αυτός περιλαμβάνει ποδηλασία καθ΄όλη τη διάρκεια, Ορειβασία ως την κορυφή του ΟΛΥΜΠΟΥ (2918 μ.), τρέξιμο την κλασσική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας (42.195 μ.) και Διάπλους από το Ακρωτήρι Μαλεα της Πελοποννήσου ως τη νήσο Γαύδο, επάνω σε πλωτή φουσκωτή σχεδία (Shuttle Bike) με ποδηλατοκίνηση.

Το ταξίδι έχει χρονικό περιθώριο δώδεκα 24ωρα και σκοπός της δοκιμασίας όπως προείπαμε είναι η ενίσχυση της ΦΛΟΓΑΣ.

Οι Αθλητές που θα λάβουν επίσημα μέρος στον ΑΘΛΟ είναι:

ΤΣΑΚΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΛΥΓΕΡΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΣΑΚΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Το City Code εύχεται καλή επιτυχία στον κύριο Αθανάσιο Τσάκλα και ελπίζουμε ο ΑΘΛΟΣ του να επιτευχθεί για ακόμη μια φορά.

Αν θέλετε να στηρίξετε τον Σκοπό αυτό,  μη ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην Σελίδα στο [button link=»https://www.facebook.com/pages/%CE%9F-%CE%91%CE%98%CE%9B%CE%9F%CE%A3/200045686857446?sk=timeline» color=»silver» window=»yes»]FACEBOOK ΑΘΛΟΣ[/button]