Μπούρδες και κοκοκοψαλα που δεν έχουν κανένα νόημα….(Editorial του Γιώργου Αλεξανδράκη)
Όπως αυτά που κρίνεις όταν χρησιμοποιείς λέξεις με κανένα υπόβαθρο που δεν θυμίζουν ούτε λόγια μικρού παιδιού που μπορεί μεν να μην μπορεί ακόμη να γράψει, αλλά, τουλάχιστον, μπορεί να εκφραστεί. Αλήθεια τέλειωσε το λεξιλόγιό μας;
Πόσο άσχημο να διαβάζεις λέξεις όπως «μπούρδες, αίσχος, βλακείες κ.ά τόσο αρνητικού ήχου λέξεις», χωρίς καν να το αιτιολογείς, χωρίς καν να μπαίνεις στην διαδικασία να σκεφτείς κάτω από ποιες συνθήκες γράφτηκε, πραγματοποιήθηκε κάτι ακόμη και αν αυτό δεν σε ενδιαφέρει, ή ποιους ανθρώπους μπορείς να πληγώσεις, απλά για να εντυπωσιάσεις, επειδή μία ιδιότητά σου μπορεί να το αποδείξει, αλλά τα έργα σου όχι; Ποια τα έργα σου αλήθεια; Πόση ενέργεια καταναλώνεις για να ασχολείσαι με τους άλλους; Ποια ήταν η τελευταία φορά που έκανες την αυτοκριτική σου; Τι έγινε, σε έβγαλες πάλι τέλειο;
Γιατί στο μπούρδες δεν συνεχίζεις την πρότασή σου αν και εφόσον υπάρχει, να βελτιώσεις, να προτείνεις να αλλάξεις. Κάποιοι ίσως είναι περισσότερο ανοικτοί απο εσένα και ίσως να τους ενδιαφέρει να διορθωθούν ή, ακόμη και αν το πιστεύουν, να ζητήσεις και τη γνώμη τους, γιατί γραπτός λόγος είναι και φυσικά κανείς δεν είναι τόσο στο μυαλό του καθενός για να γράφει, να ζωγραφίζει, να φωτογραφίζει, με βάση τι σκέφτεται ο καθένας, πώς θα το έκανε για αυτό υπάρχει και η διαφορετικότητα σε όλα τα πεδία.
Από την άλλη η καραμέλα των θαυμαστών των SocialMedia που τους δόθηκε ένας λόγος ύπαρξης για να μπορούν να γκρεμίζουν και να καταρακώνουν ψυχές και οι «σεμιναριακά καταρτισμένοι των Social» να θεωρούν ότι είσαι στα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να το αποδεκτείς, γιατί ποιος ορίζει τους κανόνες αυτούς; Η αγένειά μας; Η ανατροφή μας; Η ελλιπής κοινωνική μας μόρφωση; Καταρτισμένος για να μπορείς να δημιουργείς εντυπώσεις; Για ποιον λόγο τόσο κατάρτιση, για να παραμυθιάζεις τον κόσμο; Η αλήθεια δεν σου φτάνει; Το να είσαι ο εαυτός σου δεν ειναι κακό, αλλά το να είσαι ο κακός σου εαυτός με τη μάσκα του κοινωνικού δίκτυου, αφού σε κάνει ότι έχεις κατακτήσει τον κόσμο, να σε δω στην πραγματική ζωή.
Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει η άποψη κάποιου όταν αυτή δεν έχει επιχειρήματα, αλλά αρκείται σε μονολεκτικούς αρνητισμούς. Με ενδιαφέρει να μου εξηγήσεις για να γίνω καλύτερος, όχι για να μπω στην ίδια διαδικασία να θυμώσω και να δηλητηριάσω την ψυχή μου και να ακολουθήσω τον δικό σου δρόμο.
Το Τεύχος Δεκεμβρίου βρίσκεται Online. Αν σας άρεσει η ομαδική δουλειά του City Code μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην σελίδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/CityODE Ευχαριστούμε για την στήριξη σας.