από την Πάμπ Χρυσή

illustration by Amarildo Topalis
illustration by Amarildo Topalis

Παραμύθι ν’ αρχινίσει…

Χωρίς χιόνια στο καμπαναριό ακόμα, με τα κοντομάνικα να γυρνάμε κάτω απο έναν ηλιόλουστο ουρανό μέσα στο καταχείμωνο, ακόμα.

Το τζάκι δεν άναψε ακόμα. Τι στο καλό, όμως; Είναι Δεκέμβρης! Ο μήνας των θαυμάτων!

Ας αφήσουμε το παραμύθι να ξετυλιχθεί…

Μη μένουμε αμέτοχοι στο όνειρο. Ας ξυπνήσουμε το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Ονειρεύομαι τραπέζια γιορτινά, αγαπησιάρικα, χαμόγελα ευτυχίας, μελομακάρονα, πλάσματα δίποδα και τετράποδα, ένα κουβάρι αγάπης κάτω από ένα στολισμένο δέντρο.

Ας είμαστε ευγνώμονες για το δώρο της ζωής, ας μεθύσουμε απο ευτυχία! Να φτιάξουμε στιγμές,να αλητέψουμε. Η ζωή θέλει αλητεία και οι στιγμές φαντασία.

Μισώ τα ευχολόγια, όμορφες πραγματικότητες να ζήσουμε. Να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε, ακόμα κι αν είμαστε στα νταούνια μας. Μπορεί να ανεβούμε! Nα μαζευτούμε με παρέες αγαπημένες, να φλερτάρουμε, να αναπνεύσουμε ΖΩΗ.

Να μαγειρέψουμε για αγαπημένους, γιατί τα πιάτα που με μεράκι κι αγάπη φτιάχνονται είναι τα πιο νόστιμα, αλλά, κι αν δεν έχουμε κάποιον εύκαιρο να δοκιμάσει τα πιάτα μας, θα τα απολαύσει ο υπέροχος εαυτός μας. Ας μας κακομάθουμε λίγο.

Να γελάμε δυνατά, να βλέπουμε αγαπημένους, να κάνουμε έρωτα, να ερωτευόμαστε, να ονειρευόμαστε. Να ταΐσουμε εκείνη την άστεγη δίποδη ή τετράποδη αδέσποτη ψυχή, που παραμένει τόσο μόνη εκεί έξω.

Να λουστούμε ευτυχία. Η ευτυχία είναι ένα άρωμα. «Δεν μπορείς να ραντίσεις άλλους χωρίς να πέσουν μερικές σταγόνες πάνω σου».Για να το λέει ο αρχαίος πάνσοφος πρόγονος Πλάτωνας κάτι παραπάνω θα ήξερε. Θετική σκέψη και χαμόγελα. Θαύματα γίνονται, αρκεί να τα πιστέψεις.

Και είθε τα θαύματα να συμβαίνουν κάθε μέρα κι όταν περάσουν οι γιορτές και οι αργίες.

Χρόνια ευλογημένα σε όλους, Χριστιανούς, Βουδιστές, άθεους, τι σημασία έχει; Όταν έχεις φάρο την αγάπη, τη μεγαλύτερη θρησκεία όλων, δεν χρειάζεται δήλωση θρησκεύματος. Χρόνια πολλά σε όσους έχουν ψυχή και χέρια που προσφέρουν βοήθεια. Σε όσους δεν αφήνουν το παιδί που κρύβουν μέσα τους να γίνει ένας θλιβερός και μίζερος ενήλικας.

Οι μέρες αγάπης να συνεχιστούν και μετά τις γιορτές και τα έχουμε όλα.

Και μεγάλο χαμογελάκι, χριστουγεννιάτικο στολιδάκι.