Κείμενο: Α. Τοπάλης

Ανοίγω τηλεόραση, «ο μεγαλύτερος αστέρας του Χόλυγουντ έφτασε στην Ελλάδα για διακοπές»!

Ανοίγω το λάπτοπ και μπαίνω σε διάφορες ιστοσελίδες, « το μεγαλύτερο αστέρι της μουσικής εμφανίζεται στην τάδε αρένα, sold out τα εισιτήρια»!Ακούω ραδιόφωνο, «τα αστέρια του μπάσκετ έκλεισαν συμβόλαια με το αστρονομικό ποσό…»! Μπαίνω στα σόσιαλ μίντια, «Η Ριάνα, το αστέρι με το νέο της σουτιέν», που δεν το φοράει κιόλας. Λαμβάνω email από εταιρείες που πουλούν αέρα, «μπες στη κλήρωση για ένα ταξίδι στο διάστημα, για να δεις τα αστέρια από πιο κοντά»!

πινακς

Λοιπόν δεν άκουσα, ούτε είδα ούτε έλαβα από κανέναν είδηση, που να λέει, πόσα αστέρια έσβησαν στη Παλαιστίνη επίσης πόσα αστέρια χάθηκαν στο Ισραήλ… Ότι τριάντα χιλιάδες αστέρια πέθαναν φέτος από τον καρκίνο του μαστού, χιλιάδες αστεράκια ξεκίνησαν χημειοθεραπείες, εκατομμύρια αστεράκια είναι θύματα πολέμου, ασθενών, πορνείας, δουλεμπόρων, πολλά αστέρια στην Ελλάδα δεν έχουν να φάνε και να πάρουν τα φάρμακά τους.

Ότι πολλά αστέρια πνίγηκαν στη Μεσόγειο, διώχτηκαν από τα σπίτια τους για το μουντιάλ, κρεμάστηκαν σε δένδρα από την ντροπή του βιασμού. Ότι πολλά αστέρια διώκονται για τη σεξουαλική τους ταυτότητα, για τα πιστεύω τους, για τη θρησκεία τους, για το χρώμα τους, πολλά αστέρια δεν έχουν δικαίωμα και πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Ότι διώκονται επειδή είναι γυναίκες, άνδρες, παιδιά, επειδή έχουν παραπάνω κιλά, επειδή αγαπούν τους συνανθρώπους τους, επειδή έχουν όνειρα, επειδή αγαπούν τα ζώα, επειδή δεν κάνουν αυτό που τους επιβάλουν, επειδή έχουν φακίδες, επειδή δεν φορούν φίρμες, επειδή θέλουν να πληρωθούν για τον ιδρώτα τους, επειδή αφήνουν να κολυμπούν τα σκυλιά στη θάλασσα, επειδή δεν θέλουν να είναι ελεύθεροι όσο τους επιτρέπουν.

Γιατί δεν άκουσα, ούτε είδα ούτε έλαβα από κανέναν είδηση που να λέει ότι πολλά αστέρια θέλουν και αγωνίζονται για ειρήνη, ότι πολλά αστέρια φροντίζουν αδέσποτα και ζώα, ότι πολλά αστέρια δεν πέρασαν τις Πανελλήνιες, αλλά τι πειράζει;;; Ότι πολλά αστέρια δουλεύουν εθελοντικά για να βοηθήσουν εκείνους που έχουν ανάγκη, ότι για πολλά αστέρια μετράει περισσότερο η ψυχή και όχι τα ωραία ρούχα, ότι πολλά αστέρια αγαπούν τις κοκκινομάλλες, τους έγχρωμους, τα παιδιά με σύνδρομο ντάουν, ότι πολλά αστέρια είναι αιμοδότες. Μην τους ακούς, αγάπη μου, αυτοί που δεν ξέρουν και δεν αναγνωρίζουν ότι είσαι και εσύ ένα αστέρι δεν εκπαιδεύτηκαν σωστά στο μάθημα της χημείας.

Ο περιοδικός πίνακας των χημικών στοιχείων μας λέει ότι τα στοιχεία που βρίσκονται στη Γη προέρχονται από τα αστέρια, άρα αστέρια είμαστε όλοι.